Citat:
În prealabil postat de Florinvs
Deoarece am vazut exprimate aici diverse opinii pro sau contra monarhiei, si pe unii colegi de forum ce critica regimul monarhic care a fost in Romania ori scot in evidenta numai partile bune care au fost, in cateva randuri am sa incerc sa fac o analiza cat mai obiectiva a ceea ce a fost regimul monarhiei constitutionale din Romania, in perioada 1921-1938 (desi monarhia constitutionala a fost instaurata in Romania anterior primului razboi mondial, am ales sa analizez perioada interbelica cu precadere)
|
Esti victima aceleasi naivitati care se pare ca a prins in multi radacini - ca o forma de conducere este cea care poate garanta prosperitatea unei tari, indiferent de materialul din care sunt facuti cei care o intrupeaza sau chiar cei condusi.
Desigur, alegand cu atentie perioade si evenimente care sa fie scoase in evidenta sau trecute sub tacere, orice conducere poate parea foarte adecvata, dar a transfera meritele unei perioade istorice asupra unei forme de guvernare este cred o miscare neinspirata.