În prealabil postat de zaharia_2009
Urmaresc discutia si vad ca unul crede ca uleiul de masline este sublim, iar ca altul ba total din contra. Ca unul apreciaza lactatele, dar altii nu. Ca unii ridica in slavi regimul vegetarian, iar altii ii pun limite strinse. Ca altii dau mai mult interes si atentie la regimurile maturiste iar altii nici nu vor sa auda. Ca unii si-au dat seama si ca au inteles ca in primul si primul rind acest omniprezent STRESS te face din om neom indiferent ce maninci si imbraci, iar altii nici nu au auzit de implicarea acestui factor covirsitor in toata patologia umana si ca urmare il ignora. Ca altii stiu ca datorita unor tulburari felurite din organism (si ingaduite de Dumnezeu) cum sunt tulburarile hormonale, psihocomportamentale(bulimia si anorexia din o sumedenie de boli ale timpurilor contemporane), socio-psiho-comportamentale si afectiv emotionale poti sa maninci si rumegus de stele ca tot vei deveni obez sau efilat precum osul de peste. Dar ca altii nici nu stiu si mai ales nici nu au chef sa ia asta in socoteala ci ii intereseaza asa, precum pe puritani, doar si doar ce bagi in gura indiferent cu ce scop si din care motiv.
Ca unii mai cred inca in existenta calugarilor tot asa de diferiti intre ei precum si noi mirenii suntem iar altii vor cu totdinadinsul sa merga in polemica pina la ... ala de a facut sau nu astfel de calugari .
Ca unii vor noi si noi dovezi, lincuri, date precise, studii, experimente, statistici, profesori si ami ales multe, cit de multe argumente despre un lucru iar ca altii nu au decit un singur argument si de bun si de rau, si de duminica dar si de martea, si de frumos dar si de urit si la bine ca si la boala si ca acesta se cheama Dumnezeu .
Toata aceasta stare de incordare si discordie intre noi, de neincredere si de indoiala, de contestare a ceea ce zice celalalt, de refuz in a reflecta si la parerile altora dar mai ales de neostoire continua si continua doar din dorinta de a fi "corect politic", stare pe care insa nu vrem sa o recunoastem simplu, sincer, stare pe care nu o vedem asa ci o dam scump, chipurile cu o aparenta de slujire a adevarului corect politic ... deci toata aceasta stare de tensiune seamana exact cu starea de contradictie si zizanie, si de lipsa de pace din sinedriul in care a fost adus Hristos noaptea ca sa fie judecat !
Ba un arhiereu, poate numit NilA Morometianul, a si sarit la Hristos si l-a intrebat : daca zici ca Tu esti fiul lui Dumnezeu, fa pace in aceasta adunare a noastra! Hai sa te vedem !?
Si ce a facut atunci Hristos ? Mai stiti ?
A raspuns celor ce se ingrijeau de cele ale pintecului, facind sfada in sinedriu, insa la fintina lui Iacov: "Oricine bea din apa aceasta va inseta iarasi; Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai inseta in veci, caci apa pe care i-o voi da eu se va face in el izvor de apa curgatoare spre viata vesnica!"
Nu stiu daca se va face pace in adunare si astazi dar cei ce vor cauta apa vietii vesnice nu va face obezitatea si nici anorexia iadului .
Restul, sunt studii si statistici mai putin importate !
|