Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2013, 17:37:21
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta am spus si eu: "dar acestia au si rugaciune mai multa si se hranesc cu har." De multe ori cei ce sunt vegetarieni nu manca si carne pentru ca ei cred ca animalele sunt la fel ca oamenii: necredinciosii ca sunt o alta specie, cei influentati de budism ca au si ele suflet sau ca sunt reincarnarea unui om.
Poți foarte simplu apela la legea iubirii, iubirea de Dumnezeu, de aproapele și toată zidirea.

Citat:
Mai intai trebuie sa ai rugaciunea unui sfant, apoi sa te hranesti ca el.
Poți și invers, adică să mănânci și încet să-ți cureți porii și astfel se conectezi la ”rețeaua” rugăciunii.

Citat:
Altfel va avea probleme de sanatate.
Cum să ai probleme de sănătate când mănânnci sănătos? (vorbind la modul general legat de alimentație). Noi știm care este cauza bolii, dar unul din factorii care ar putea influența sănătatea poate fi alimentația.

Citat:
De aceea avem post in Biserica de maxim 40 de zile, cat sa fie normal pentru orice credincios.
Scopul postului este altul, acela al renunțării etc, postul e apa care stinge văpaia patimilor. Poți fi vegan, dacă mănânci de exemplu 3-4 kg de pepene la o masă, pofta tot nu ai stins-o. Apoi mai sunt vegani cu păreri ”înalte” despre sine (avem și aici pe forum un frate), mândri că au renunțat la carne, dar nu își dau seama că se află în înșelare. Exemplu să luăm tot de la sfinții părinți purtători de Dumenzeu, care posteau mai mult în ascuns și se fereau de slava deșartă.

Citat:
Nu m-a referit la vreun esec, ci al faptul ca stiu despre aceste lucruri, adica plante, alimente, etc. pentru ca am studiat cand eram preocupat, inainte de a deveni credincios.
Se pare că nu prea știi (analizându-ți afirmațiile). Repet, faptul că unii clachează este dovada neștiinței, de aceea este recomandat să se apeleze la un îndrumător, de preferat chiar un monah.

Mi-a plăcut tare mult cuvântul despre post a Sfântului Ioan Gură de Aur: “Dacă postul a fost necesar în Rai, cu atât mai mult este necesar în afară de Rai. Dacă a fost un medicament util înainte de rană, cu atât mai mult este util după rană”. Acum vin cu o întrebare: cât postea Adam în Rai?
Reply With Quote