Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2013, 00:52:36
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu știu dacă-i greșit. Tot ce pot să-ți spun, apropos de salutul creștin adresat unui musulman: anul acesta am fost la părinți de Paște și am chemat un taxi. În Brăila mai sunt și turci. Eh, s-a nimerit să fie turc șoferul. Eu, din obișnuință și cu bucurie-n glas spun: "Hristos a Înviat!". Văleu! Mai că nu m-a omorât cu privirea. N-a răspuns nimic, dar s-a înroșit și spun, dacă avea săgeți în priviri, acum eu nu mai scriam aici.
Este cam aiurea sa te adresezi asa strainilor,pune-te si tu in situatia cealalta:te intalnesti cu un partener de afaceri si el te saluta cu'Mare este Allah,fie slavit in veci!" la care si tu trebuie sa repeti asta dupa el.
Ai face-o?Nu cred.

Aveam si eu niste prieteni evrei,in Arizona,si mereu uitam ca ei nu sarbatoresc Craciunul,ma adresam cu un zambet mare"Merry Christmas!"si-i mai si intrebam ce planuri au de sarbatori.
Acum,daca ii cunosti,e altceva,oamenii mai flancheaza,zambesc stramb,dar te tolereaza si chiar iti ureaza ceva in ton cu sarbatoarea ta.
De la straini sa ai o asemenea acceptare mai greu.

Data viitoare daca intalnesti un sofer indian sa nu-l inviti la un gratar :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote