Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Hopa?
Să înțelegem că Adam, creatura, era .... perfect și terminat (desăvârșit)?
Atunci cum explici că a căzut în păcat?
(Și eu, naivul, care credeam că perfecțiunea lui Adam era doar în potențial, iar el mai avea nițel de crescut, de plinit, cu harul lui Dumnezeu și cu ascultarea...)
Și cum de a îngăduit Dumnezeu să fie încercați Adam și Eva (etapă necesară întru desăvârșire)? Nu cumva vrei să spui că Se îndoia de propria putere de creație și vroia să Se verifice pe Sine? .....
Păi, parcă sugerai că Dumnezeu nu experimentează, nu tatonează, nu improvizează!
|
Iti raspund, desigur, desi nu cred ca dorinta de a afla adevarul te face sa intrebi, cat aceea de a gasi ceva eronat in ce scriu. Daca aveai dorinta de a afla adevarul il gaseai si pe google in cateva secunde. Chiar prima cautare e un site protestant, care da o explicatie corecta si detaliata. Prin aceste explicatii le raspundem si celor ce nu sunt credinciosi cand intreaba de ce Domnul i-a facut imperfecti pe Adam si Eva si de ce i-a lasat sa cada. Chiar eu am avut mai demult un dialog pe tema asta cu un ateu. Raspunsul este liberul arbitru. Cum am putea sa spunem ca Domnul L-a creat pe Adam imperfect? Si ingerii au fost creati cu chipul lui Dumnezeu, de aceea aveau liberul arbitru si au cazut. Se spune ca liberul arbitru este cel mai mare dar facut oamenilor, fara el nu am fi prea deosebiti de animale. Asta daca te intereseaza cu adevarat raspunsul meu.