Citat:
În prealabil postat de Jamaica
Intrebare : femeia daca are sangerari inafara celor lunare (in caz de boala) poate merge la biserica? se poate mirui sau lua agheasma? multumesc
|
Parerea mea este ca atat timp cat femeia are pierderi de sange sa nu se atinga de cele sfinte, sa stea fie la iesirea din biserica fie afara.
Nu stiu alte femei cum sunt dar eu ma simt fizic aiurea si mental mai aproape de cele lumesti in perioada respectiva.
Apropierea de cele sfinte presupune o stare de curatie fie pentru Sf Impartasanie prin post rugaciune, etc. fie de SF Moaste, aghiasma, icoane prin rugaciune, inchinaciuni, inclusiv curatie fizica (ma refer inclusiv ca femeia sa nu aiba ciclu).
Putem sa aratam respectul nostru asa cum consideram si sa luam drept bune multe recomandari dar cu cat mai mult respect ai pentru cele sfinte cu atat se vor respecta mai multe elemente de curatie (trupesti: elemente de igiena-de aceea se si spalau oamenii sambata seara sa fie curati la biserica, haine curate -traditionale sau de sarbatoare, nu aveau relatii intime etc. sau mentale - rugaciune, ganduri frumoase sau lupta cu gandurile pentru a le directiona spre bine, etc.)...