Eu cred ca in primul rand ne trebuie o directie clara,sa stim exact ce vrem,nu la modul general,ci concret,macar pe termen mediu.Apoi sa analizam daca dpdv al mentalitatii noastre suntem pe drumul cel bun.Problema este ca ambele masuri vizate de mine implica in primul rand clasa politica si am dubii legitime cu privire la luciditatea si pragmatismul ei.Si mai cred ca trebuie lucrat serios la psihologia noastra,ne descurajam prea usor,nu avem deloc tenacitate si ne multumim cu putin.Parem foarte instabili si imprevizibili dpdv al reactiei la evenimente si nu suntem deloc uniti,sunt multe categorii sociale dezbinate.Trebuie un factor de legatura,un fel de placa turnanta care sa uneasca oamenii in jurul unor idealuri realizabile,concrete.Si trebuie sa constientizam ce putem in mod real.Si mai cred ca trebuie sa ne punem in valoare spiritul de initiativa,nu sunt adeptul unei mentalitati defensive in raport de problemele care ne asalteaza,cea mai buna aparare este atacul din punctul meu de vedere,sa le atacam direct,metodic si pragmatic,daca se strang ne vor sufoca finalmente.Trebuie sa fim mai puternici si mai determinati.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 13.09.2013 at 12:38:53.
|