Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.09.2013, 11:19:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Foarte frumos ati explicitat multe aspecte, si atitudinea dvs. echilibrata si comprehensiva ar fi bine sa fie mai larg raspandita si in masa acelor "ritualisti de duminica" ,care confunda ritualul cu fapta crestina !
Acesti crerstini de duminca, sunt foarte puternici si fanatici,chiar, in ce priveste "ritualul pentru ei", insa cand vine vorba de "fapta concreta pentru altii",aicea nu stiu, ei cat de bine stau ! (oricum,eu stau cel mai prost, si sunt cel mai slab si ticalos !)

Deci, fapte nu vorbe !
Asta cred,ca asteapta Cel de Sus de la noi !!!
Vorbarie mai putina si ritualism mai redus, insa fapte multe clare si concrete !!!
Da, cum sa nu, tu fiind un clasic exemplu despre ce inseamna "pentru altii", care iti pierzi probabil duminicile in fata calculatorului si care nu suporti ideea ca prietena ta saruta icoanele, sau daca mergi la biserica o faci ca sa-ti inchipui preotul in haine liturgice aflat in crasma, cine este de fapt cel INTOLERANT si fanatic ca sa nu mai zic de prost crescut sau de fapt mai bine complet alienat spiritual?

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Era mai pe la inceputul slujbei, cand un gand ma ispitea ca sa-l vad pe preot cum umbla imbracat in hainele de oficiere pe strada, sau cum sta astfel imbracat intr-o crasma cu mana pe pahar si capul in palma, si aceste imagini mentale imi provocau un ras pe care cu greu in stapaneam in interior ca sa nu iasa afara (chiar ma-m gandit sa fug afara sa imi pot da drumul ) !
Din ce ma sileam sa ma stpanesc de aceea hohotele parca vroiau sa iasa, mai tare si mai zgomotos !

Last edited by AlinB; 30.09.2013 at 11:41:23.
Reply With Quote