![]() |
![]() |
|
#11
|
||||
|
||||
![]()
"All in one". Este folosit ca supliment nutrițional, în alimentație, în medicină și la producerea uleiului esențial, cu efecte miraculoase asupra pielii și părului.Semințele de cânepă pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume și fructe, muesli, produse de panificație, rețete de paste și orez, lapte de cânepă și pot fi încadrate din punct de vedere biologic în categoria nucilor sau semințelor oleaginoase.
Având un gust similar cu semințele de pin și de floarea soarelui, semințele de cânepă pot fi folosite în orice rețetă. În ceea ce privește conținutul nutritiv, sămânța de cânepă decorticată conține în principiu 30% proteine, 42% grăsime și 15% carbohidrati. Pentru diabetici, indicele glicemic al semințelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conținutului scăzut de carbohidrați. Semințele sunt de asemenea pline de nutrienți care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, semințele de cânepă decorticate conțin 30% proteine, din care 65% este proteină ușor de digerat, numită și edestină. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece este ușor de digerat și stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar și ne feresc de efectele nocive ale radicalilor liberi. Proteina din cânepă conține toți cei 21 de aminoacizi cunoscuți, inclusiv cei 8 aminoacizi esențiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce (leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina și treonina). Nu mai puțin important este conținutul crescut de acizi grași Omega 3 și Omega 6 din compoziția semințelor de cânepă. Aceste substanțe sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimii, ajută la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamațiile din corp și ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială și scade riscul de dezvoltare a numeroase boli asociate. Pentru că organismul nostru nu poate produce singur acești doi acizi grași, este foarte important să ne procurăm aceste substanțe din alimentație, iar astfel de alimente bogate în Omega 3 și Omega 6 sunt: uleiul de in, cânepă, rapiță, nuci, chia, somon, macrou, sardine, semințe de cânepă – Omega 3, și ulei de cânepă, rapiță, nuci, floarea soarelui, susan – Omega 6. Deși nu există nici o doză zilnică recomandată (DZR) de acizi grași esențiali, mulți experți recomandă un minim de 3% de calorii din acizi grași omega-6 și 1% din omega-3. Femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui să dubleze aceste doze. O lingură de ulei de cânepă sau 2 linguri de semințe de cânepă decorticate conțin aproximativ 6.6 grame de omega-6 și 2.2 grame de omega-3 – exact doza necesară pentru o dietă de 2000 de calorii. (sursa: provincianews.ro) |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
o rugaciune pentru sanatate | maria32 | Umanitare | 34 | 09.07.2015 16:05:09 |
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip | antoniap | Generalitati | 1174 | 05.06.2015 11:04:59 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 4 | 15.09.2010 12:58:53 |
10 aliati pentru sanatate | absolutep0wer | Generalitati | 0 | 25.06.2010 05:09:03 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 1 | 13.03.2010 19:30:22 |
|