![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Din ce am vazut, un argument al celor ce sustin scoala acasa este acela ca in scolile publice, de stat, exista riscul ca respectivul copil/elev sa intre in unele anturaje dubioase, care il pot influienta negativ si chiar conduce spre comiterea de infractiuni penale!
Partial este adevarat (fata de anii 90'' cand am facut scoala- mai ales intr-un oras mic precum Husul, unde toata lumea cunoastea pe toata lumea si situatii grave nu existau- gen droguri, violuri, profesori batuti, etc- este adevarat ca astazi situatia- mai ales in orasele mari- s-a degradat puternic in sistemul public de invatamant), insa daca elevul a primit o buna educatie si a crescut intr-o familie adevarata, atunci va sti sa evite a fi implicat in acele situatii periculoase sau care pot duce in zona infractionalitatii. In plus, daca elevul face scoala acasa si implicit nu are contact cu diverse probleme in societate si in scoala, atunci cand in viata adulta cand se va confrunta inevitabil cu aceste probleme, nu va sti cum sa procedeze si sa le faca fata! Acuma nu vreau sa intelegeti ca as idealiza sistemul public de invatamant! E adevarat, este departe de a fi perfect , insa- cum astazi din pacate armata nu mai este obligatorie- cei cca 12 ani de scoala publica si de integrare intr-o colectivitate, il pregatesc oarecum pe viitorul adult pentru viata in societate! Este adevarat- nici eu nici ceilalti colegi de generatie care am facut scoala publica de stat nu am fost üsa de biserica"" (te mai certai cu unu cu altul, la nevoie ma dadeai si cu pumnul, la unele ore mai nesuferite cateodata mai chiuleai- mai ales cand era cald afara si aveai chef de un fotbal, mai cadeai la "mica intelegere"" cu unii profesori- ca deh' era Husi si se cunostea lumea, mai ajutai o colega mai draguta sau un prieten bun la vreo teza, etc), insa nicioadata nu am intins prea tare coarda si stiam care este limita si pana unde poate merge! Ori daca am fi facut scoala acasa nu am fi trecut prin aceste etape de viata si mai tarziu nu am fi stiut cum sa ne comportam in viata unor situatii mult mai complicate de mai tarziu! |
|