![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
AlinB
La prima parte a mesajului tau cred ca avem o problema de definitie. In sesnul car trebui sa definim ce inseamna copil bun. Poate si profesor bun. Cred ca exista mai multe acceptiuni. Si poate ca difera de la generatie la generatie. Pe vremea mea copil bun insemna asa: sa aibe maniere, sa fie cuminte (linistit), respectuos, sa fie atent la ore, sa invete bine, sa asculte parintii si profesorii, sa nu se bata, sa nu faca prostii (la noi nu era problema cu alcoolul, fumatul, sau drogurile, sau poate rar mai lua unul o tigara de curiozitate). La fete era la noi problema, cu mersul cu baietii. Mai insemna ce preocupari, ce limbaj are copilul. In plus: sa fie modest si pasnic. Pentru tine asta inseamna automat bleg, fricos. Tupeu? Asta nu este un element pozitiv. Da, in ziua de azi este nevoie de el. In general s-au mai schimbat principiile. Ceea ce am invatat noi atunci se pare ca nu mai este valabil, ba dimpotriva face rau, ca nu te mai descurci in viata. Un profesor bun: Pentru unii - unul care sa fie bland si sa dea note bune, "de gasca" Pentru altii - unul care sa predea bine, sa fie destul de exigent si sa te faca sa-ti placa materia lui, sa inveti de placere Pentru altii - unul sever, la care sa inveti de frica, sa stie multe si sa instruiasca elevul smirna