Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2013, 13:06:37
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru colegul "antiecumenism": daca am o parere contrara fata de a dumneavoastra, daca am prezentat cu date si cifre concrete unele lucruri pozitive si realizari evidente ale perioadei 1964-1989, considerati ca asta este "indobitocire" ?!

Astea nu sunt chestiuni de "propaganda", ci realizari evidente, pe care orice om cinstit le recunoaste ca atare: irigarea a cca 2.500.000 hectare teren arabil, modernizarea masiva a agriculturii (mecanizarea cu combinele "Gloria" si tractoarele "Universal 650"; in 1989 revenea un tractor la 52 hectare), complexele zootehnice ("Comtim" si multe altele), -daca sunteti din Brasov probabil cunoasteti ca in 1989 la "Roman" si "Tractorul" lucrau cate 25.000 salariati-, dezvoltarea unor ramuri industriale competitive la export (utilaj petrolier, masini-unelte, autoturisme "ARO", vapoare, locomotive si vagoane, produse chimice, mobila- fabrica de mobila de la Radauti livra 90% din productie la export), electrificarea a cca 3000 km cale ferata, echiparea cu instalatii de centralizare electrodinamica a cca 650 statii, inlocuirea in perioada 1959-1980 a tractiunii cu aburi cu cea diesel si electrica, introducerea curselor regulate de autobuze ITA care au scos practic satul romanesc din izolare, electrificarea satelor romanesti, eradicarea analfabetismului si a unor boli "istorice", pe timpul lui nea' Nicu instructia scolara era absolut gratuita la toate nivelele (incepand de la gradinita pana la facultate), fiecare dupa ce termina o scoala profesionala, liceu industrial ori facultate aveea asigurat locul de munca (in secunda doi primea repartitie la post), si multe altele.

Ce a gresit nea' Nicu a fost decizia fatala din 1981 de plata fortata a datoriei externe, cifrata atunci la 10 miliarde $. Desi Ioan Totu i-a zis "Nicule, nu-i bine ce vrei sa faci", nea' Nicu a preferat sa o asculte pe tovarasa' Leana, care practic l-a dus spre zidul de la Targoviste.
DUPA 1981 au urmat restrictiile la lumina, caldura, gaz metan, mancare. Daca Ceausescu mentinea linia perioadei 1965-1981, atunci (de cazut tot cadea) cred ca ar fi avut soarta lui Todor Jivkov si Erich Honecher, care s-au retras pasnic si au murit de moarte buna.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Familia in regimul comunist florinbrasov0 Generalitati 40 11.09.2016 23:24:09
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist doctor_faustus Generalitati 28 12.02.2013 09:39:16
Imi cer iertare ca am laudat fostul regim ateisto-comunist mihailt Generalitati 44 29.09.2010 15:33:34
Profetii despre romania IonelS Intamplari adevarate 74 22.09.2010 13:46:09
Materiale despre Romania coralina Generalitati 15 12.10.2009 09:23:01