Citat:
În prealabil postat de Hitchens
Va multumesc pentru mesaje!
Nu se poate comunicarea in antiteza intre religiosii si atei? Am vazut multe discutii atei-religiosi la viata mea si intotdeauna religiosii s-au simtit lezati si au devenit retorici, au ridicat tonul.
Rabdarea nu este o vrirtute crestina?
Eu ca ateu va respect convingerile dar imi si expun punctul de vedere.
|
Era o jumatate de gluma. Doar jmatate, pentru ca ateii nu pot sustine decat ilogicitatea credinciosilor si atunci nu poti sa spui ca nu ataci convingerile credinciosilor.
Rabdarea este o virtute. Intrebarea este: o avem cu totii?
Citat:
Am inteles. Termenii "Tatal" si "Fiul" nu au legatura biologica. "Tatal" este tatal nostru si "Fiul" este fiul Mariei?
|
Tatal este prima Persoana a Sfintei Treimi care naste pe Fiul in vesnicie, iar Fiul este a doua Persoana a Sfintei Treimi, nascuta din Tatal in vesnicie, care S-a intrupat si a devenit om prin nastere in timp din Fecioara Maria.
Citat:
Inainte ca lumea(vazuta/nevazuta) sa existe "Tatal" cum era numit?
|
Inainte de facerea lumii? Cum sa exprimam in cuvinte ceea ce este mai presus de mintea umana? In plus cum sa spunem ca existau cuvinte, cand acestea sunt proprietati ale creatiei materiale date de Dumnezeu vesnic si necreat. Ingerii au corzi vocale? Folosesc cuvinte pentru a comunica si intelege? De ce vrem mereu sa intelegem lucruri pe care nu le putem intelege. Daca vom continua discutia pe aceasta tema intram pe teritoriul filosofiei. Si oricum nu va fi productiv.