Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
Prin speciatie ( vezi http://www.britannica.com/EBchecked/...635/speciation ) inteleg aparitia de specii noi intr-un loc unde acestea nu existau cu cateva zeci, maxim sute de ani in urma, prin variatie genetica/selectie naturala pana cand indivizi din noua specie nu se mai imperecheaza cu cei din specia sursa. Exista mai multe rapoarte in acest sens, facute de naturalisti. Nu le mai citez; pentru tine acestea sunt false, sau cum?
|
Tocmai asta spuneam, asta e doar povestea, e o presupunere ca as as-a intamplat, nu o dovada stiintifica. Afirmatia cuiva, chiar om de stiinta, nu inseamna dovada stiintifica. La animale nu exista acest proces natural, doar daca nu te referi la rase (rasele sunt diviziuni in cadrul speciilor). Exista incrucisari artficiale intre subspecii sau genuri, adica rase foarte apropiate. Un astfel de exemplu este incrucisarea intre magar si cal. Exemplarele rezultate din astfel de incrucisari sunt de obicei sterile, chiar scrie ca se conserva genele fiecarui gen. E inca o dovada ca nu pot aparea specii noi, chiar prin interventia in laborator a omului. S-a studiat, de exemplu, musculita de otet, zeci de ani. Cum spun chiar cercetatorii evolutionisti, s-au resut muatatii, dar tot musculita de otet ramanea, e imposibil sa fie schimbata specia.
Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
Am inteles pozitia ta, varsta pamantului este undeva intre 7,5 ... 10 mii de ani, concluzie pe care ai tras-o din mai multe surse.
Ce dovezi te-ar face sa iti schimbi parerea? Ce ar trebui sa se descopere pentru ca speciatia sa fie un fenomen real? Ce dovada/ar trebui ca pamantul sa fie "batran" (sute de milioane, miliarde de ani)?
|
Si eu te-am intrebat la inceput ceva asemanator, ce dovada te-ar convinge ca pisica are zece picioare? Niciuna, pentru ca dovezile clare arata ca are patru picioare.
Singura data cat de cat clara este ca stim cu aproximatie cand au aparut civilizatiile vechi, aproximativ in aceeasi periada de timp. In traditia sumeriana sunt trecuti chiar si regii care au domnit inainte de potop, asa cum il stiau ei.
In rest toate datele existente se bazeaza pe datarea radiometrica. Iar pentru perioade mari numai pe datarea cu metale grele. Dar aceasta datare are la baza niste supozitii, care e greu de crezut ca sunt corecte. Dovada ca nu exista acei ani dati de datarea cu metale grele (pe langa faptul ca s-au datat roci recente care ar fi avut milioane de ani, deci o dovada evidenta) sunt celelalte datari. De exemplu marile ar fi trebuit sa se umple de sedimente, sa aibe concentratii uriase de metale, nu ar fi existat delte, etc.