Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2014, 20:28:25
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

-decat discutii degeaba mai bine:

"De trei săptămâni, noi cei din Asociația Ortodoxia Tinerilor, care ne-am cunoscut în tabere și diverse întâlniri, am hotărât, la îndemnul duhovnicului, să stabilim o seară de rugăciune în fiecare săptămână în care să ne rugăm unii pentru alții, pentru țara noastră, pentru toți cei în suferință și pentru întreaga lume. Fiecare se va ruga acasă la el, în cămăruța lui, dar vom fi uniți toți în același Duh Sfânt, la aceeași oră.

Am hotărât ca rugăciunea să se facă mereu miercuri seara la ora 22.30.

Pentru că sunteți cititorii noștri dragi și zilnic interacționăm aici pe facebook sau pe site-ul nostru, vă invităm și pe voi să ne fiți alături de acum înainte.

În această seară vom citi Acatistul Sfintei Mucenițe Filofteia de la Argeș, ocrotitoarea asociației noastre.

Deasemenea vă propun ca diseară să ne rugăm împreună pentru:
- conducătorii țării noastre, pentru pace și liniște în neamul nostru.
- pentru slujitorii Bisericii Ortodoxe de pretutindeni: ierarhi, preoți, diaconi, monahi, monahii, frați și surori din mănăstiri și pentru profesorii de religie și de teologie din școli, seminarii și facultăți.
- pentru pacea dintre noi și pentru ca Dumnezeu să ne dea putere să ne îngăduim unii pe alții și să ne iubim așa cum suntem.
- pentru toți copiii, adolescenții și tinerii din țară, pentru ca Dumnezeu să-i lumineze, să le descopere Evanghelia dreptății, să-i ferească de ispitele acestei lumi, să-i apropie de Biserică și să-și întemeieze familii trainice sau să urmeze alt drum spre mântuire bineplăcut lui Dumnezeu.
- pentru pacea creștinilor din Siria.
- pentru pacea și liniștea fraților noștri din Ucraina.
- pentru toți bolnavii din spitale sau din case.
- pentru cei ce călătoresc pe ape, pe uscat și prin aer.
- pentru oamenii străzii, pentru copiii orfani, pentru bătrânii din azile, pentru deținuții din penitenciare, pentru familiile sărace.
- pentru toți cei care se află în patimi grele și pentru ca Dumnezeu să-i întărească în lupta aceasta duhovnicească și să-i facă liberi.
- pentru ca Dumnezeu să ne dăruiască post cu folos până la slăvita Lui Înviere și cale pașnică, întăriți în credință atunci când vor veni ispitele.
- pentru ca Dumnezeu să ne ferească de toată mânia, primejdia și nevoia, de tot răul care vine asupra noastră.
- pentru cei pe care noi îi considerăm dușmani, pentru cei pe care nu-i iubim, sau pe care n-am vrea să-i întâlnim, pe cei pe care îi tratăm cu indiferență.
Aduceți-i pe toți cu numele lor, înaintea lui Dumnezeu și pomeniți-i, ca să împlinim voia Domnului, care zice: "Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți."

Dumnezeu să ne ajute să împlinim cu bucurie ce ne-am propus.

Acatistul Sfintei Filofteia :http://www.sfanta-filofteia.ro/Sfant...ilofteia-.html