![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Anita și Mirela, nu poți fi pe placul tuturor, nici Hristos, nu a fost pe placul tuturor, nici Sfinții Apostoli, nici un sfînt, așa nici creștinii nu pot fi pe placul lumii. Chiar Hristos ne-a spus la Ioan, capitolul 15: 18. Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. 19. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște. Sunt convins că nu mă urîți, dar cu iertare, stilul meu nu poate fi pe placul tuturor, nici nu urmăresc asta. Aș fi lingușitor. Și nu sunt. Vreau doar să iubesc și să fiu sincer. Să mă jertfesc, cît de bine pot, și să mă mîntuiesc. Cred că deja vreau prea mult... Mai bine să mă urască pe mine și să iubească Adevărul. Și spun și eu ca Sfîntul Apostol Pavel, că tare îl iubesc: "Căci aș fi dorit să fiu eu însumi anatema de la Hristos pentru frații mei, cei de un neam cu mine, după trup," - Romani 9, 3 Iar tu Dalian, frate zăpăcit, iar vorbești prostioare ? Care-i datoria numărul 1 a creștinului ? Să iubească ! Pe Dumnezeu și pe aproapele. Nu spune că pe unii oameni îi poți iubi și pe alții nu. Deci pe toți oamenii !!! Iubește-i ! Frate zăpăcit, ai auzit ? Ai înțeles ? Sigur ? Măi sigur ai înțeles ? Și pe sectari, și pe atei, și pe păgîni, pe toți. Că ei sunt vrăjmașii noștrii și ai lui Dumnezeu ! Și trebuie să iubim și vrăjmașii, a spus Hristos ! O fi spus părintele Cleopa, că sectarul să ne fie ca un păgîn și ca un vameș, dar nu uita că nu a spus părintele Cleopa, să nu-i iubești ! Și Hristos a mîncat la masă cu vameșii ! Spre indignarea iudeilor. Da? Sunt convins că îi iubea și părintele Cleopa, cu multă jertfire, ia aminte, copile zăpăcit ! E limpede? Mîncat-e-ar Raiul ! Scriu zîmbind. Ai așa un zelotism, dar nici un strop de discernămînt. Și astfel, nu poți fi vas prin care să lucreze Domnul. Fără Iubire, mai ales. Deci, lasă tu cine merge în iad și cine nu, tu numai iubește și pe sectari, chiar dacă nu se mîntuiesc, iubește-i chiar cu propria viață ! Și nu judeca că eu mă dau mare sau nu, lasă judecata lui Hristos ! Tu numai iubește ! Și dacă spun ceva greșit, atunci ajută-mă. Iertare și mîngîiere de la Maica Domnului. Frate Alin B., cu cît te jertfești mai mult, cu atît răsplata îți va fi mai mare, pe care apropo, trebuie să nu o aștepți de la Dumnezeu. Sfinții Părinți spun să facem fapta bună și să o uităm. Deci cu cît iubești mai mult, cu atît îți pasă mai mult, nu cum spunea fratele Adam, psihologul, că spui "Doamne iartă-l" și ai rezolvat problema. Crede-mă dacă îi dai orice, repet, orice, nu, nu ai rezolvat problema, bine zici, dar ți-ai deschis porțile inimii tale lui Hristos, și harului ! Bucurii. Bucurați-vă. --- Vreau totuși să reamintesc de --- JACHETELE BISERICII CELEI UNA, ORTODOXĂ, VIE ȘI LUCRĂTOARE --- AMIN : http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17099 "Bucurați-vă pururea !" - I Tesalonice 5, 16. Last edited by Daniel_Ortodox; 25.02.2014 at 13:05:45. |
|