Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Și să închid gura șarpelui eretic căruia te închini, șă-l biruiesc în Hristos, spune-mi te rog de ce a înviat trupul unui mort, cînd a fost pus peste Sfintele Moaște ale Proorocului Elisei ? (4 Regi 13, 21)
Și mai este: la Apocalipsa 6, 9: "a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o."
Uite Sfinții Martiri. Sub jertfelnic, așa cum face Biserica lui Hristos, pune părți din Sfintele Moște ale Sfinților Martiri sub jertfelnic, în Sfîntul Altar, la temelia Sfintei Mese, adică jertfelnicul, unde se jertfește Hristos.
Și altele, dar doar acestea le scriu acum.
Deci răspunde-mi de ce învie morții cînd se ating de Sfintele Moaște, cum vedem la Proorocul Elisei ?
Bucurii.
|
De ce a inviat cel din cartea Regilor? Pentru ca Dumnezeu a ales sa faca chestia aia? Nimic din lumea asta nu se intampla fara acordul lui Dumnezeu. Efeseni 1:11 "În El am fost făcuți și moștenitori, fiind rânduiți mai dinainte,
după hotărârea Aceluia care face toate după sfatul voii Sale" Vezi cate versete iti aduc eu?????????? Tu nu imi aduci niciun verset, ci tot repeti vino la noi, vino la noi, dar versete nu dai. Iacov 2 am explicat, si gata nu mai ai alte versete pe care sa-ti bazezi doctrina cultului tau.
Nu inteleg la ce ideea de-a mea ai vrut sa raspunzi vorbind despre Apocalipsa 6:9, ca ma tot gandesc, dar nu imi dau seama. Sau e perioada aia a anului in care trebuie sa scriem versete care nu au nicio legatura cu subiectul discutat? :))
Ce spui de baiatul asta care a considerat ca mai bine moare decat sa se lepede de Hristos? A mers in cer sau in iad?
"I’m talking about Christianity. I have spent my life in jungles. I have spent my life freezing in the Andes Mountains. I have seen people die. A little boy, Andrew Myman [phonetic], the Muslims shot him five times through the stomach and left him on a sidewalk simply because he cried out, 'I am so afraid but I cannot deny Jesus Christ. Please don’t kill me, but I will not deny Him.' And he died in a pool of blood. And you talk about being a radical Christian because you wear a tee shirt, because you go to a conference. I’m talking about holiness. I’m talking about Godliness." (Paul Washer)
Citat:
Un om nevinovat, stă acasă, nu face nimic, nu face nici o faptă bună. Ei bine, acel om nu se mîntuiește. Credința fără fapte este moartă spune Biblia, Iacov 2, 20, deci asta spune Însuși Hristos. Punct.
|
Esti complet ilogic. Cum poate un nevinovat sa mearga in iad daca el nu a pacatuit niciodata? Iadul e pentru pacatosi. Daca esti nevinovat atunci nu ai nevoie de Hristos ca sa moara pentru tine. Dar Biblia spune ca toti am pacatuit si suntem lipsiti de slava lui Dumnezeu, de aceea toti avem nevoie de jertfa lui Hristos. Dar daca nu ai pacatuit niciodata, atunci nu ai nevoie de credinta in Hristos, pentru ca nu ai nevoie de jertfa sa. Cu tine nu o sa mai pot discuta mult, ca vad ca nu te intelegi prea bine cu logica. Uite aici un curs de logica
http://logica-argumentare.blogspot.r...-28032011.html poate o sa te ajute cu ceva. Succes.
Citat:
Pentru că e creștin și nu eretic, se vor pune faptele rele, alături de faptele bune, și așa va primi răsplata sau osînda. Acel creștin. La ortodocși mă refer, fiind singurii creștini rămași pe pămînt. Asta e valabil și dacă nu e cu 1 minut înainte să vină Hristos a doua oară, în fiecare minut al vieții lui, datoria noastră a creștinilor este să facem fapte bune, alături de sau în credința fără erezii și să nădăjduim, prin harul lui Hristos, să fim mîntuiți, "LUCRÎND cu frică și cu cutremur la mîntuirea noastră" Filipeni 2, 12.
|
Deci vrei sa spui ca un crestin nu poate sa fie SIGUR, ABSOLUT SIGUR ca se va mantuii? Daca zici nu, atunci Pavel te contrazice: 1 Ioan 5:13 "V-am scris aceste lucruri
ca să știți că voi care credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu aveți viața veșnică."
Proverbe 17:15 "Cel ce iartă pe vinovat și osândește pe cel nevinovat, sunt amândoi o scârbă înaintea Domnului."
Ai citit cu atentie versetul asta de mai sus? In Proverbe, Dumnezeu ne spune ca persoana care il iarta pe cel vinovat este o scarba inaintea Domnului, deci cum poate Dumnezeu sa ierte pe cineva, si totusi El sa ramana drept? Cum poate Dumnezeu pur si simplu sa ierte pacatele ortodocsilor prin spovedanie, daca in Proverbe 17:15, Dumnezeu ne spune ca acest lucru este o scarba inaintea Lui? Care e solutia ta?
Romani 4:5 "pe când, celui ce nu lucrează, ci crede în Cel ce socotește pe păcătos neprihănit, credința pe care o are el îi este socotită ca neprihănire."
Din versetul de mai sus observam ca Acela care declara pe pacatos ca fiind neprihanit este Dumnezeu. Explica-mi confuzia asta. Explica-mi aceasta aparenta contradictie dintre Romani 4:5 si Proverbe 17:15.
Citat:
Da exact, nu pentru faptele ne mîntuie, dar faptele trebuie să existe, altfel credința e moartă, spune Hristos prin Iacov 2. Foarte simplu.
Asta spui tu, nu spune Sfîntul Apostol Pavel. Biblia tu o împarți în părți și uiți de Iacov 2 și Filipeni 2, care spune să LUCRĂM. FAPTE. Altfel, CREDINȚA E MOARTĂ. Nu ești automat moștenitor al vieții veșnice, dacă trebuie să lucrezi cu frică și cu cutremur pentru viața veșnică, conform Filipeni 2, 12.
|
Deci vrei sa spui ca trebuie sa ignoram Efeseni 2:8, 2 Corinteni 5:17, Tit 3:5. O fost Pavel beat cand o scris versetele alea?