Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2014, 11:41:15
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Si totusi, sunt familii cu 4 copii care nu au venituri mai deloc, si mananca si ei ce pot.

Intr-adevar cartofii si ceapa sunt cela mai ieftine, precum si morcovii, varza si chiar si conopida, dar uneori nu ma sti cum sa le combini (cel putin eu). Desi cartofii se pot face in sute de feluri, se mi satura omu' si de cartofi (zic eu).
Cea mai ieftina carne e cea de pui, apoi de porc, si le poti combina foarte frumos cu tot felul de legume.

Mie de exemplu imi plac la nebunie morcovii fierti cu sare; as manca zilnic; sunt si gustosi si hranitori; mie cel putin imi tin de foame.

Nu zic ca nu mananc legume si fructe, nu zic ca mananc nici doar carne (n-as putea; te saturi si de carne; daca mananc o saptamana doar carne, 2 saptamni nici nu vreau s-o mai vad in fata ochilor). Dar tot trebuie sa gatesc carne; sotul e mai carnivor decat mine.

Dar consider ca nu e chiar ok sa scoti carnea de tot din meniu, decat daca e recomandat de medic sau daca e post, macar puiul si pestele (la astea n-as putea renunta de tot, in schimb la orice alt fel e carne, da). Totusi, consider ca, corpul are nevoie si de proteinele din carne si de omega-urile din peste.

Ca tot e post, vreau a intreb, orice fel de ulei e interzis in post? Sau exista si uleiuri care sepot consuma?
Din varza se face ciorba de mai multe feluri: varza acra,varza dulce,cu orez,cu cartofi sau cu sfecla ca in Bucovina. Se mai face mancare,salata sau varza cu paste,placinta sau gogosi cu varza,varza cu orez si cate altele.
Din conopida la fel,mancare,salata cruda sau fiarta,piure de conopida,conopida prajita cu usturoi sau ceapa verde,conopida la gratar sau la tava cu sos de rosii.

Timp sa ai si putina imaginatie.
In rest am mai spus,sunt destui vegetarieni in lume- daca ei pot ,atunci se poate.
In rest,se gasesc destule scuze cand ne aparam patimile!

Postul pune restrictie la toate genurile de ulei,fie el de masline,de palmier,de seminte sau de cocos!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32