![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
39. Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean și desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul.(Mt12,39) Tocmai experiențele atât de deșarte ale vieții firii trupești demonstrează că reperul e dincolo de ea și doar acest reper dă oricui puterea de a se transcende pe sine. De ce? Pentru a cunoaște viața veșnică și a împărtăși din ea fericirea veșnică. Dacă te uiți mai atent vei vedea că neascultarea lui Adam a venit din interiorul lui, de la trupul lui și n-are legătură(decât simbolică) cu lucifer. 11. Iubiților, vă îndemn ca pe niște străini ce sunteți și călători aici pe pământ, să vă feriți de poftele cele trupești care se războiesc împotriva sufletului.(1Petru2,11) Cum am spus la început, diavolul este în trupul omului, nicăieri altundeva. Trupul are o mare inerție statică ce îl împotrivește aspirațiilor sufletești și transcendenței pentru care ne-a dat viață Duhul Sfânt. 6. Eu am zis: "Dumnezei sunteți și toți fii ai Celui Preaînalt". 7. Dar voi ca niște oameni muriți și ca unul din căpetenii cădeți.(Psalmi81,6-7) Spui că tu faci aceleași lucruri ca lucifer contra Domnului, iar eu îți răspund că da, dar le faci de dinainte de a afla despre lucifer, ceea ce demonstrează că diavolul era deja în tine și nu din cauza lui lucifer păcătuiai, ci din cauza atracțiilor(patimilor) tale trupești. Răspunsurile standard din cateheză sunt general valabile și acoperitoare, dar nu sunt exacte precum cele personale. Eu am spus că la timpul potrivit vei descoperi ceea ce ai nevoie fiindcă Dumnezeu știe inevoile noastre mai bine ca noi, dar de noi depinde să fim deschiși la Cuvântul Lui, astfel că înțelegerea unui aspect sau altul se datorează recepției noastre mai mult sau mai puțin deschise.