Citat:
În prealabil postat de calinp
Ecumenismul nu e ciorba, ci discernamant si nejudecarea aproapelui
In Biserica Ortodoxa Apostolica exista destui care nu se mantuiesc. Ba unii in cele mai venerate pozitii, plini de slava din partea tututor. Si in afara Bisericii Ortodoxe Apostolice exista oameni care se mantuiesc. Depinde de ce asezarea sufletului fiecaruia, pe care o vede Dumnezeu.
|
Frate,nici eu nu prea inteleg Ortodoxia si sunt dintre cei care ii spui , care nu se mantuiesc in ea, dar cu toate acestea ecumenismul mi se pare si mie o ciorba , mult prea sleita pentru a putea satura pe cineva.
Desi nu inteleg ortodoxia,si in unele critici asupra ei te aprob,totusi o respect,si stiu ca eu sunt idiot si nu o inteleg. Faptu ca eu nu o inteleg nu inseamna ca ea e imperfecta, ci ca eu sunt dus cu pluta.
Fiecare religie ar trebui sa se tina de ea insasi . Dialogul intre ele e oricum un dialog al surzilor. Numai Dumnezeu poate rezolva aceasta problema cand va crede El ,oamenii nu fac decat sa arate cat de mare e falia dintre noi.
Ne intelegem politicos in congrese,ne zambim, facem planuri de unificare ,dar apoi fiecare se intoarce la credinta sa.
Prefer o Ortodoxie care nu o inteleg,dar poate cu timpul voi patrunde macar la usile ei ,decat o ciorba de religii , care sa deplaseze accentual de la Dumnezaeu ,la omul atotputernic si atotunificator
Sunt de accord cu tine ca nu trebuie sa ne judecam pentru asta unii pe altii ,si sa ne uram.
Dar in rest,fiecare sa isi vada de drumul sau ,si sa ne intalnim sa ne zambim politicos si ireconciliabil prin congrese :)