Citat:
În prealabil postat de AlinB
Faptul ca ar putea corpul consuma mai multa grasime pentru a produce mai multa apa - ma indoiesc, energia rezultata trebuie sa se manifeste cumva: agitatie, temperatura crescuta, ori stim f. bine ca asta nu se intampla in timpul postului negru, fie el cat de uscat.
|
Ce pot spune e că am citit din postările celor ce au postit fără apă că sînt niște diferențe față de cel cu apă, cum ar fi că temperatura corpului nu mai scade spre extremități, fiind străbătuți de valuri neobișnuite de căldură, că postul uscat e mult mai ușor de ținut nefiindu-ți foame în primele zile cum știi că se întîmplă dacă bei apă.
Citat:
Acum, o nota practica, am obs. ca in timpul postului negru cu apa, pierderile de greutate pot fi mai mari, chiar si 1kg pe zi in timpul primelor 7 zile desi la unele persoane poate fi si de doar 2-300g/zi.
Nu am o explicatie pentru pierderile astea mari, fara doar si poate este si multa apa in acele cantitati, continutul traseului digestiv putand fi probabil si 1/4 din acea cantitate.
|
Și toxinele au greutatea lor, dar nu știu dacă o poți estima. Dacă nu ai mai postit niciodată, la prima sesiune pierderile sînt relativ mari. La mine de fiecare dată au fost 10 kg (în total) în 10 zile, am citit că e o medie la cei ce practică sportul ăsta.
Citat:
Problema ingrijoratoare, cum am subliniat, e alta, daca nu exista excretie, inseamna ca nici toxinele nu se elimina.
Teoretic, s-ar putea ca sa existe cat de cat, prin piele (transpiratia) dar intr-o zi normala nu cred ca depaseste 500-1000 ml/zi si nu stiu in ce masura functia excretoare a pieleii o poate inlocui pe cea a rinichiului.
|
Există eliminare la postul hidratat, dar se întîmplă de obicei după ceva vreme. Am înțeles că dacă postești 30-40 de zile, minim o dată la 15 zile trebuie să stai pe veceu. Acum dacă ești pe uscat, mecanismele pot fi diferite și probabil se grăbește eliminarea deșeurilor grosiere în caz de nevoie.
Citat:
Eu sunt totusi curios daca si in ce masura se produce urina in timpul postului "uscat".
Ai gasit referinte in acest sens?
|
Nu prea e documentație, n-am găsit nimic în afară de acest Filonov. Majoritatea resping ideea asta și foarte puțini o practică.
Îmi rămîne să fac o încercare de cîteva zile, dar trebuie să mai citesc, să înțeleg exact cînd trebuie să întrerup - adică să beau apă.