Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2014, 11:49:33
alex190
Guest

Red face

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Eu am sa licitez mai mult si mergind in tonul discutiei iti propun un "subiect pt saliva" : gindeste-te la urmatorul aspect, fiinta umana gindeste sau este gindita??!!!
Martor al unor asemenea ipostaze sunt experientele tuturor oamenilor carora de multe ori li se intimpla, si ei insisi marturisesc, ca in anumite situatii au dat raspunsuri sau au facut fapte, gesturi instantanee, la care nici macar nu au cugetat o milisecunda, ci spun "... nu stiu cum, m-am trezit aplecindu-ma spre ea..." sau " ... a vorbit gura fara mine, fara sa gindesc macar un pic am dat acest raspuns, noroc ca am raspuns bine..." s.a.m.d.
Chiar savantul neuropsihiatru Constantin Dumitru Dulcan(cel care a scris si inteligenta materiei) a scris o ultima carte pe aceasta tema(mintea de dincolo).
Deci, ce zici despre eventualitatea aceasta, care desigur bate si hormonii si mormonii si circuitele nervoase, cerebrale,neurolingvistice ale gindirii ?
In ce raport credeti ca este constiinta fata de asemenea fenomene si in asemenea momente, ca si in general, dealtfel ?
Sau, constiinta are sau nu, biochimia ei ? Si in ce raport stau ele ?
Si daca constiinta omului este locul cu certitudine in care ii vorbeste Dumnezeu, cum sta Acesta cu biochimia si eventual hormonii ?

Cred ca lucrurile sunt mult mai simple de atat.Doar noi, oamenii culti le complicam si le deformam, pentru a ne servi intereselor noastre.

Last edited by alex190; 01.09.2015 at 22:34:25.
Reply With Quote