Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2014, 08:47:04
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Hai ca nu-mi vine sa cred!!!!!
Faci parte dintr-o minoritate? Maghiara, rroma, orientare sexuala diferita,cumva? Ca daca da, te inteleg. Ai anumite interese ori complexe... Eu cred ca da.
Dar chiar si asa. Romania este tara in care toate minoritatile au aceleasi drepturi ca si romanii. Sau poate voi va doriti ceva in plus?
De fapt, nu fac parte din nici una din monoritati. Pur si simplu m-am saturat cum sunt tratati unii prin diferite locuri doar pentru ca-s chinezi sau maghiari sau mai stiu eu ce. M-am saturat de stereotipuri si de discrimimari. Le vezi zi de zi. Ah, si nou romanii suntem considerati minoritati prin covasna si harghita, iar prin sate/comune de pe-acolo nici nu vreti sa stiti cum te trateaza daca esti roman. Pentru ce, frate? Ca vorbim alta limba materna, ca avem alta credinta/religie, ca avem alta culoare a pielii (vezi arabii si chinezii)?! Astea-s criterii de discriminare?! Chiar asa greu e sa ne raportam cu ceilalti ca de la egal la egal, indiferent de diferentele dintre noi?!
Eu vorbesc de discriminarea facute de un grup simplu de oameni fata de cel diferit, nu de drepturi. Acolo n-am ce comenta (au altii, desi n-ar fi cazul). Eu vorbesc de lucrurile simple, care tin de noi, de fiecare in parte.
Pai am auzit la scara vecina pe doi idioti vorbind despre vecinii arabi; ce vorbeau? cum ca ar fi teroristi, ca sigur au un plan sa faca ceva nebuinie, ca daca arunca in aer blocu'?! Si partenerul de discutie aproba... Vecinii arabi, insa, suntniste oameni de nota 10, ii cunosc si eu de aproximiativ un an de cand m-am mutat in bloc; oameni decenti, barbatul lucreaza, are o firma, femeia sta cu copiii si lucreaza de acasa ca freelancer si are grija de copii, sunt niste oameni foarte corecti si inimosisi poti vorbi cu ei orice.

Pana si eu discriminez: ii discriminez pe muuult dintre rromi. Recunosc, nici ei nu toti sunt la fel, dar prea putini sunt oameni de omenie (sincer, pe ei ii respect - poate tocmai pentru ca-s asa putini). Dar ce mai mult, mi-e mila de copiii rromi, care nu au sansa la nimic din cauzaparintilor idioti si cretini si chiar devrei sa-i ajuti, nu te lasaparintii lor, ca doar copilu tre' sacerseasca sa-i duca la tac'su alcool. Copii mutilati psihic (uneori si fizic) de proprii parinti.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.

Last edited by Corinusha; 08.10.2014 at 08:54:59.