Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2015, 17:46:14
Ratacitorul Ratacitorul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Nu este nici o dovada faptul ca unele practici adventiste le cunosc si eu.Faptul eu cunosc cultele adventului e un caz special nu obisnuit.Dar cei ce sunt in afara adventistilor nu prea stiu multe.Am mai spus ca la 18 ani eram ateu.Stiam eu ceva despre crestinism dar mediul din care veneam era ateu.Primele contacte si notiuni de crestinism le-am primit de la o tanara rowenista din zona Aradului.Nu am devenit crestin atunci,desi a fost o straduinta mare dar am descoperit apoi AZS si apoi pe baptisti!Nu am devenit crestin dar m-am concertat pe studiu acestor culte in raport cu Biblia.Nici Biserica papala nu m-a convins.Primele atractii spre crestinism in mod real au aparut in sufletul meu cand am descoperit BOSV,dar aveau si aia unele probleme de dogma contrare centrismului cristic.Abia contactul cu niste pustnici din BOR m-a indemnat spre crestinismul ortodox,mai ales si pt ca in dogma nu i-am gasit nici o abatere de la scriptura,adica de la axiomatica cristica.Am adoptat un stil de viata asemanatoare in unele privinte cu al calugarilor desi sunt in lume.Deci eu am studiat foarte mult cultele crestine nu obligat sau interesat material ,ci din dorinta launtrica de a gasi adevarul si ca atare faptul ca eu stiu multe nu e o confirmare ca adventistii nu ascund in misiune unele aspecte dogmatice si practice ale cultului lor!De aceea prefera sa indrepte misiunea mai ales spre cei mai putin instruiti!