![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar mai putin s-au referit cand nu sunt conditii obiective,egale de a cunoaste acel adevar. Cand acela traieste intr-o cultura si are de copil inoculate niste idei si un intreg mediu social ,ii este infinit mai greu sa creada in alt zeu (pentru el) , decat noua sa credem in Dumnezeul cu care ne am nascut si am fost botezati de mici. De aceea si noua ar trebui sa ni se ceara infinit mai mult decat lui Poate cineva sa duca aceasta inegalitate de sarcina ? Cand noi avem totul de partea noastra si de abia miscam un deget ,cu greu? Manutirea este doar prin Hrisots ,caci nu exista alta mantuire decat El. Caci si ortodox daca ai fi ,tot prin Hristos te mantuiesti , nu prin eticheta ca esti ortodox Dar nu se cade noua a judeca sansele celorlalti,decat pe cei care au oarecare conditii,apropiate de ale noastre , pentru a primi adevarul. Si doar daca noi am reusit sa incepem macar procesul de curatire al sufletului nostru ,sa devenim blanzi si plini de dragoste ,ca sa putem purta cu success razboiul cu alte civilizatii,si sa si reusim castigarea unora. Altfel,doar interpetam strict niste pasaje , omorand adevarul cu slova , si mai umplandu ne si de mandrie desarta , si taierea sperantelor celorlalti. Si in loc sa adunam cu Hristos, risipim. |
|