![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Crezi? Îți spun Adevărul. Spune, crezi? Catedrala, ți-am spus și repet, costă 380 milioane de euro, nicidecum miliarde de euro. Am vorbit oare de unul singur ? Biserica dă la rândul ei, 20 de milioane de euro anual pentru săraci. Asta nu vedem? Am vorbit despre asta, ai citit tot ? Sau vorbim de românul fudul, vorba ta. Bine, îți spun rolul mirului scump vărsat pe picioarele Mântuitorului: era dragostea ei arătată față de Creatorul ei. Fiecare donație, pentru Catedrala Mântuirii Neamului, e dragostea noastră arătată față de Creatorul nostru. fiecare dă cât poate, cât vrea, nu impune nimănui nimic. Hristos nu obligă niciodată, nici azi și nu va obliga pe nimeni cu nimic. E gingaș și suav, atent și plin de toată bunătatea. Da, acel mir scump era credința ei. Și Catedrala Mântuirii Neamului, e credința noastră în Hristos, e dovedirea, arătarea credinței. E minunat proiectul Părintelui Patriarh. Nu e nimic greșit în asta, ci foarte bine chiar, de lăudat dragostea noastră față de Hristos. Pentru ce să osândim? Numai fiindcă nu suntem de acord? Nici Iuda nu a fost de acord, cu mirul vărsat pe picioarele Mântuitorului. Citat:
Ți-am spus, cu ce-i de vină Hristos și creștinii, că oamenii sunt neangajați? Că nu vor să accepte slujbele de la bursa forței de muncă, care are slujbe, permanent de dat oamenilor. Cu ce-i de vină Biserica că oamenii sunt bețivani, nemulțumiți de familie, de gospodărie, curvari, divorțați? Biserica își face datoria și strigă în fiecare zi, dar cine vrea o ascultă și o urmează, cine nu, nu. Sunt locuri de muncă, permanent, și în orașele mici. Dar de ce să merg să lucrez la Salubrizare, să primesc 2000 de lei salar, când eu sunt domn/doamnă, cu facultate, cu master, vreau la birou, vreau la aer condiționat, etc, etc. Orașele distrug oamenii. Creștinii, care practică nepotismul, greșesc și se depărtează de Dumnezeu și necazurile vor veni peste ei, depărtați fiind, și nu își vor putea duce lucrările bune la sfârșit. Bunătățile de care oamenii sunt nemulțumiți? O viața la sat, munca mâinilor tale, gospodăria ta, găinile tale, porcul tău, grădina ta, sera ta, plantațiile tale, văcuța ta, oamenii nu vor așa ceva, sunt plictișiți de acestea și ajung la alcool și alte lucruri demonice. Citat:
Iar dacă va munci pentru mâncarea lui și va fi mulțumit cu necesarul de folos mântuirii, nu va suferi din pricina materialismului. Citat:
Citat:
Nici creștinii nu se iau de capitaliștii care.și construiesc imperii financiare, și trăiesc numai pentru zeul lor: banul. E alegerea lor. La fel cum și creștinii, dacă fac o donație pentru Biserică, e alegerea lor. Te ataci pe tine, draga mea. Nici Biserica, nici biserica nu o ataci, fiindcă creștinii tot vor iubi pe Hristos și Biserica, oricât de mult e ea atacată. Fiindcă știm ce este Biserica, știm cine face parte din ea, Sfinții, adică cei mai de calitate oameni care-au trăit vreodată pe pământ, și vrem și noi să fim sfinți, vrem să mulțumim Creatorului nostru pentru câte zeci de minuni face pentru noi, în fiecare secundă. E de ajuns să menționez că respirăm, gândim, privim, auzim, pipăim, înțelegem, vorbim, acestea toate sunt minuni. Se petrec în corpul nostru mii de minuni, în fiecare secundă, de care nu suntem conștienți, pentru asta, cum să nu dorim să fim creștini, să facem parte din biserică, să mulțumim Creatorului lumii și a Universului ?
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|