Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2015, 20:11:00
adelina02 adelina02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin MSN pentru adelina02
Implicit

Maria, te inteleg foarte bine. Si bunica mea a avut o patologie psihiatrica, stiu ca va e greu cu ea. Nu cred ca exista institutii de stat, care sa o primeasca pe mama ta, la un pret bun si in acelasi timp sa aiba ingrijirea pe care o doresti tu. Cel mai probabil acolo va fi sedata ca sa stea ca o leguma si sa nu le faca probleme celor din personal. Si app de asta... banuiesc ca ai mers cu ea la psihiatru. De ce nu ii dai pastile ca sa o calmeze sau de ce nu schimbi tratamentul daca asta nu e bun?
Ea acum si mai ales in perioadele de criza nu are discernamant, de aceea trebuie sa te impui, dar in acelasi timp cu o oarecare iubire fata de ea, sa iti accepte deciziile si sa nu isi faca singura rau. Ai zis ca are tentative de suicid. Bun, incearca sa eviti obiectele, circumstantele cu ajutorul carora isi poate face rau, cum ar fi sa inchizi balconul, sa nu ii lasi pastile, cutite, etc.

Am observat si eu cu bunica faptul ca atunci cand se pierde influenta constientului, cade masca pe care omul incearca sa o creeze si sa o pastreze in fata altora si se dezvaluie adevaratul caracter. Nu vreau sa zic ca mama ta e rea, ci ca atunci cand spune ceva, isi da frau liber gandurilor sincer, nu mai exista acea cenzura care sa zica,, nu e bine, abtine-te", ,,nu spune asta ca pica urat".

Iar in legatura cu baiatul tau. Dumnezeu sa il ocroteasca si sa te ajute sa il cresti mare, sa isi faca un viitor si sa devina un om virtuos :). Cum la 2 + ani nu stie sa faca la olita? Invata-l, nu astepta ca dorinta asta sa vina prin voia lui. Copilul iti este si va fi asa cum il inveti. Nu il feri de colectivitate. Are nevoie sa isi formeze imunitate naturala prin contactul cu alti copii de varsta lui. Ce vrei, sa il ai bolnav mereu? Sa devina timid si retras? Cu cat amani momentul, cu atat va fi mai rau pt el. Nu iti arati iubirea fata de el daca il cocolosesti exagerat.
Si cu bona, de la anul îngerasul tau poate intra la gradinita. Ducandu-l acolo o sa cheltui mai putini bani, iar o parte din buget va putea fi redirectionata spre mama ta,sau de ce nu, chiar catre cel mic, care o sa aiba tot felul de nevoi pe masura ce va creste. Sunt gradinite de stat in Bucuresti la un pret mediu, cum ar fi nr 218, unde anul trecut pretul era de 12 lei pe zi. Asta inseamna cam 276 pe luna, la care adaugi alte cheltuieli pt cel mic, legate de gradinita, te duce la 400....mult mai ieftin comparativ cu bona.
Reply With Quote