Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2016, 16:08:32
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Am incercat sa analizez obiectiv faptele (asa cum au fost, cu bune si rele) din anii 1964-1989, facand abstractie de regimul politic din acei ani din Romania.

Adica prea putin- parerea mea- a contat ca a fost comunism sau capitalism, ca a fost Iliescu sau Ceausescu, ci au contat mult mai mult faptele concrete. Adica prea putin m-a interesat ca a fost comunism, atata timp cat fiecare om stia ca are locul de munca asigurat, ca dupa ce termina scoala profesionala sau liceul industrial primeste imediat repartitia la servici, ca dupa ce se casatoreste primeste imediat repartitie de apartament, etc.

Recunosc ca poate am fost influientat de mediul social si profesional in care am crescut, dar era o anumita disciplina, ordine, organizare in aceea perioada, iar pentru ceferisti era aceea mandrie profesionala ca reprezinta a doua armata a tarii, ca au o raspundere foarte mare si ca au pe mana vietile a milioane de oameni care-i transporta, in conditii de deplina siguranta a circulatiei, confort si punctualitate.