Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2016, 20:55:00
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ionel28 Vezi mesajul
(...) in Catolicism incepan-d cu majoritatea vesmintelor inaltilor prelati ,exista simboluri precrestine , vestita Mitra papala este imprumutata de la babilonieni (zeul Dagon , zeul peste) . Cruciulitele de pe vesmintele papale si nu numai am vazut ca sant exact ca si crucea cu brate egale ea fiind in trecut un simbol a lui Baal la babilonieni. Si multe altele. Si daca nu o sa va uitati niciodata la astfel de clipuri pe Youtube ele tot exista si le pot viziona oricine , oricand. Nu e interzis. Dar oare e si adevarat ce se spune acolo , sau doar defaimeaza Biserica Catolica ? .Ce parere aveti.
Vechile obsesii antipapale adventisto-iehoviste ies la iveala. Nu ca ar lipsi la ortodocsi, dar acolo imbraca alte forme. Cred ca la sinagoga la care mergeti sambata (sau pe "14 Nissan" ?) subiecte precum "Papa = Antihrist" sau "Iezuitii = Oculta Neagra" revin periodic.

Nu am de gand sa va raspund la toate elucubratiile. De ce sunt elucubratii ? Fiindca aveti opinii despre liturgica fara sa fi deschis vreodata nici macar vreo carte de tip "idiot's guide into Catholic Mass". Acolo, poate ati fi aflat ca nu exista o "mitra papala". Papa poarta, intr-adevar (sau purta, odata) un acoperamant al capului specific numai lui, dar se numeste "tiara". Tiara papala, sau coroana triregna la care face aluzie Poetul cand spune "Papa, cu-a lui trei coroane puse una peste alta" are o cu totul alta simbolistica. Dar, ar fi, deja, prea mult.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote