![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Iehovista, v-a mai spus.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|
|||
|
|||
|
Multimea poate gresi , sau poate spune lucruri adevarate daca sant argumente. Daca argumentele nu exista degeaba mai vorbeste cineva ca nu are rost. Si acum ce vreti sa va spun ? .Sa va uitati oriunde pe Internet ca oricum exista astfel de postari ori in scris ori documentare pe Youtube despre faptul ca in Catolicism incepan-d cu majoritatea vesmintelor inaltilor prelati ,exista simboluri precrestine , vestita Mitra papala este imprumutata de la babilonieni (zeul Dagon , zeul peste) . Cruciulitele de pe vesmintele papale si nu numai am vazut ca sant exact ca si crucea cu brate egale ea fiind in trecut un simbol a lui Baal la babilonieni. Si multe altele. Si daca nu o sa va uitati niciodata la astfel de clipuri pe Youtube ele tot exista si le pot viziona oricine , oricand. Nu e interzis. Dar oare e si adevarat ce se spune acolo , sau doar defaimeaza Biserica Catolica ? .Ce parere aveti.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu am de gand sa va raspund la toate elucubratiile. De ce sunt elucubratii ? Fiindca aveti opinii despre liturgica fara sa fi deschis vreodata nici macar vreo carte de tip "idiot's guide into Catholic Mass". Acolo, poate ati fi aflat ca nu exista o "mitra papala". Papa poarta, intr-adevar (sau purta, odata) un acoperamant al capului specific numai lui, dar se numeste "tiara". Tiara papala, sau coroana triregna la care face aluzie Poetul cand spune "Papa, cu-a lui trei coroane puse una peste alta" are o cu totul alta simbolistica. Dar, ar fi, deja, prea mult.
|
|||
|
|||
|
Pana si numele caciulii l-au furat de la zeul Mitra.
Dupa cum probabil mentioneaza domnul Gabriel Gheorghe in monumentala lucrare : Studii de cultura si civilizatie romaneasca. |
|
|
|||
|
|||
|
Eu asta am vazut pe Youtube , sau pe orce site cauti simboluri de pe vesmintele papale sau Episcopale , etc. Pai daca e asa atunci ce sa zicem. Sau sant minciuni oare. Sau coincidenta , sau au preluat ei respectivele simboluri fara sa stie semnificatia lor din trecut.
|
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
|
Da ce are Youtube , nu sant si lucruri bune , nu sant documentare despre Istorie , arheologie , simbolistica , stramosii nostrii etc. Nu are voie un crestin sa se uite pe Youtube. E un canal eretic, sau francmason cumva? Asa gandeste un crestin despre cultura generala. Ca daca spuneai , in felul urmator ,,ca da e adevarat sant si lucruri bune si documentare , dar sant si aberatii si lucruri fale de care crestinul trebuie sa se fereasca era altceva.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||