Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2016, 06:29:52
Misuar Misuar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Mie, unuia, nu mi-a picat fisa unde spune Domnul ca fara Botez. Presupunand ca nu as fi primit Botezul, dar as crede in Isus, m-as stradui sa Il urmez, L-as iubi ca pe un Domn si Dumnezeu, atunci as cere sa primesc Botezul cat mai repede.

Biblia este foarte limpede. Nasterea din apa si din Duh inseamna Botezul.

Sunt multe versete din Biblie care sustin necesitatea Botezului. Ca sa nu mai vorbesc de Sfintii Parinti. Negand caracterul salvific al Botezului va asemanati nici macar cu protestantii, ci cu neoprotestantii. Va plasati in afara oricarei Biserici Apostolice, fiindca nu aceasta este invatatura apostolica. Negand caracterul salvific al Botezului negati propriul dv Crez. Adica negati Simbolul Credintei. Sau, ce alt inteles au, dupa dv, cuvintele "Cred intr-un Botez spre iertarea pacatelor" ? Putem sa ne mantuim avand pacate ? Si ce altceva decat nastere din apa si din Duh ar putea fi Botezul, din moment ce prin el se iarta pacatele, dupa cum spunem si (ar trebui sa si) credem ? Oare ar putea apa singura sa ierte pacatele ? Dar "cati in Cristos v-ati botezat, in Cristos v-ati imbracat ?" (Galateni 3:27) ce inseamna, dupa parerea dv ? Cititi, eventual tot contextul. Cititi tot capitolul 3 din Galateni si spuneti-mi ce sens dati versetului 3:27.
Spune foarte clar acolo ca cele 2 porunci sunt suficiete. Daca in alte locuri din Evanghelie se contrazice ce se spune aici, adaugandu-se noi "cerinte", atunci fiecare sa judece pentru sine ce inseamna asta.

Si negand existenta damnarii eterne, unde ma plasez? Eventual, in afara oricarei biserici, de orice tip.
Reply With Quote