Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2016, 14:27:55
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citez din cartea "Gastrimargia...":

"Avva Evagrie scrie ca monah pentru monahi. Exemplele utilizate, precum si remediile recomandate, au in vedere un anumit cerc de cititori."

Sublinierea cu italice apartine autorului, nu mie.

In rest multumesc pentru informatii.
Legat de cartea despre Grigorie si Teosevia, am citit un articol de pe acest site si mi-a placut. Scrie putin despre faptul ca Grigore a fost totusi casatorit cu Teosevia si apoi s-au despartit cu buna intelegere mergand la manastire. Si se pare ca n-au trait in curatie si Grigorie chiar a regretat asta.
Se vorbeste acolo despre o lucrare scrisa mai apoi de el "Despre feciorie", poate cu referire la viata lor. Nu stiu.

Pe mine exact aspectele astea ma intereseaza. Adica ma intereseaza viata unor sfinti, mai ales care au fost si casatoriti si felul in care au ajuns la manastire. Mi se pare socant faptul de a renunta brusc la casnicie si a te duce la manastire, mai ales obligand si pe sotul/sotia sa faca la fel. Am citit si despre monahi care si-au trimis alte rude (mame, surori etc.) la manastire si asta este un alt aspect pe care as fi vrut sa-l inteleg. Cum sa trimiti pe cineva la manastire numai pentru ca tu ai hotarat acest drum?
Ma intereseaza sa aflu drumul credintei in lume si luarea unor anumite decizii.
Mi se pare niste aspecte foarte delicate si incerc de multa vreme ce a vrut de fapt Dumnezeu sa lase monahism, feciorie, familie. In fine

Daca spui ca acea carte este altceva decat o biografie a celor doi, atunci nu-i vad rostul si nu ma intereseaza.
Chiar nu mai exista alta lucrare despre cei doi?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
recomandari editoriale catalinabalhui Generalitati 12 13.11.2012 03:04:13
aparitii editoriale gratia47 Stiri, actualitati, anunturi 1 14.03.2008 23:52:04