Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2016, 16:50:16
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Si cum se zice, rabdare, rabdare, rabdare, …. pana deja a trecut timpul… dupa care apar frustrarile ca varianta 2 nu s-a indeplinit si mai bine alegea varianta 1 decat singuratatea.
Părintele avea credința tare, dragostea și rugăciunile dânsului erau bine primite înaintea lui Dumnezeu. Foarte rar se întâmpla ca cei care veneau și cereau sfaturi duhovnicești să nu-și rezolve necazul lui. Când se întâmpla ca cineva să vină să spună că n-a reușit, se mâhnea foarte tare.

A venit la dânsul o doamnă cam de 53 de ani care era singură, necăsătorită, îi murise și mama și-l întreabă pe părintele:

-Părinte, am un apartament cu 3 camere și vreau să-l schimb dar mi-e frică să nu mă păcălească cumpărătorul.

-N-ai bărbat, asta e treaba bărbatului, el e cu treburile?

-Nu părinte, sunt singură, știți că am venit la rugăciunile dumneavoastră și tot nu m-am căsătorit.

-Nu se poate așa ceva, n-ai făcut matale ce te-am învățat!

-Am făcut părinte, dar tot nu m-am căsătorit.

-Nu-i adevărat, ai fost mândră, ai căutat bărbat frumos și deștept să te fălești cu el ! Vezi că nu asta îți trebuie, ci sprijin în viață, soț pentru matale și nu pentru lume.

-Ce să fac părinte, că sunt tare singură, mama a murit și n-am pe nimeni…!

-Ce pot să-ți fac eu matale, asta e calea pe care ai ales-o singură, acum eu nu am ce să mai fac, la vârsta asta ce bărbat te mai ia, faci cum te-o duce capul pe matale, fata se mărită de tânără...!

A rămas părintele foarte tulburat și îi părea rău, că nu l-a ascultat ceea ce a învățat-o și a rămas singură și mai ales că a trebuit s-o certe. Și după ce a plecat, o bucată de vreme tot la ea se gândea că nu are ce să mai facă și spunea:” Dumnezeu s-o lumineze în viața ei de acum înainte...!”

http://www.parinteleilarionargatu.ro...ti--Casatoria/
Reply With Quote