![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In mod evident pentru mine, aceasta galceava care atrage atentia romanilor acum in preajma alegerilor, este una comandata si intretinuta.
Imi e rusine si ciuda ca tocmai credinciosii crestini sunt din nou folositi pe post de carne de tun pentru interesele (neclare noua, dar nu greu de banuit) unora care nu se mai satura de ciolan si putere... Din nou, ca in urma cu doua mii de ani, s-a gasit "tapul ispasitor" al problemelor patriei. Pe atunci erau chiar crestinii, acum iata ca sunt homosexualii! Iar asta se face, uluitor, cu ajutorul crestinilor! O majoritate crestina s-a poticnit de o minoritate slabanogita si atipica, vai de soarta lor, si a facut din asta miza majora a momentului!... Nu vede, majoritatea, cum nu vedeau nici nemtii prin 30', ca problema nu e o anumita mana de oameni care au o particularitate anume, fie ea cat de respingatoare, ci intentiile agresive ale unor lacomii neasemuite dar foarte pricepute in a imbrobodi mintile bineintentionate ale unor romani. (Dar nu suntem noi majoritatea? Atunci de ce merge tara prost? Doar din pricina minoritatii cutare?.... ) Imi e rusine si ciuda ca ne lasam atat de usor atrasi in jocurile unora, despre care nu stim mai nimic si care folosesc simtamintele noastre pentru interese ascunse. De fapt pentru discreditarea unor formatiuni politice si victoria altora, ca de obicei. Imi aduc aminte ca si in campania electorala pentru presedinte protestam aici, pus la zid de cam aceiasi oameni, pentru ca blamam mizeria facuta de PSD care impartea iconite si alte materiale cu continut religios-crestin. Va mai amintiti? Spuneam si atunci ca suntem victimele unei mascarade fara precedent, a unei manipulari de cea mai joasa speta, intrucat ce poate fi mai mizerabil sa te folosesti de cele sfinte din sufletul oamenilor pentru interese meschine? Dar nu s-a intamplat nimic, oamenii aceia au ramas bine-merci la locurile lor iar poporul drept-credincios iata ca nu a invatat nimic din pacaleala precedenta. Fratilor, putin imi pasa daca echipa sau simpatizantii ori protejatii Presedintelui castiga sau pierd alegerile. Ma lasa rece procentajele lor in Parlament sau mai stiu unde or fi ele, jocul politic romanesc pentru mine e o mizerie, copios intretinuta de belferii locali si de smecherii dimprejur si de aiurea. Nu suntem demni de Europa moderna, pentru ca am ramas la mentalitatile comuniste, plus barbaria batelor si a fortei oarbe la care se adauga, cel mult, misculatiile si reglarile de tip mafiot. Conduita noastra e primara, barbara si, in orice caz, fara nici o legatura cu valorile crestine pentru care a venit, a patimit si S-a rastignit Hristos si pentru care avem Sfanta Biserica, indelung insangerata. Imi pasa doar ca sentimentele credinciosilor crestini si vietile concrete (ale noastre si ale copiilor nostri) vor fi, pe drumul acesta care s-a latit din nou in istoria neamului, o marfa usoara, ordinara, pe seama careia se vor ridica alti dinupaturici si alti ciocoi. Cu ajutorul nostru naiv, cu sprijinul nostru, al celor care ne grabim sa ne insusim orice scorneala a unor smecheri cinici si interesati sa faca valuri si ceata, construim inca una bucata de chin si saracie. Avem nevoie de pace, sufleteasca si sociala; de ordine, de o minima disciplina pentru a ne lamuri unde voim sa ajungem, ca popor, si ca sa putem inainta cat de cat spre tinta. Discursurile de tip legionar si manevrele de tip mafiot nu ne vor ajuta, ci ne vor face inca si mai mult rau, prabusindu-ne in haznaua istoriei. Cu atat mai grav cu cat avem naivitatea sa credem, bine dusi de nas de altii, ca prin faptele noastre imature ne aratam buni crestini. De fapt, suntem complet lipsiti de discernamant si de vigilenta. Sa fiu iertat! |
|