![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Din experienta proprie:
Psihologul, imi spune. Doamna, boala dar si medicamentul se afla in mintea d.vstra. Trebuie sa ganditi pozitiv. Trebuie sa va concentrati si sa spuneti in gand, eu sant bine..eu sant bine.. Eu ii raspund: Doamna, eu nu pot gandi pozitiv pentru ca Raiul se castiga nu cu ganduri pozitive ci cu jertfa. Eu nu doresc sa ma fac bine decat daca voia Lui Dumnezeu este sa ma fac bine. Caci ce folos aduce un trup sanatos cu un sufletul bolnav? Hristos a primit Crucea nu a "pasat-o" cu ganduri pozitive. Psihologul are intr-adevar capacitatea de a aduce o oarecare mangaiere dar iertarea ce aduce dupa sine pacea si chiar prietenia cu boala, o aduce DOAR duhovnicul. Duhovnicul asa cum frumos spunea parintele Rafail Noica, este un telefon. Prin el, vorbim cu HRISTOS Cel care sta la capatul celalat al firului. Am vazut oameni sanatosi trupeste dar atat de bolnavi sufleteste ca au ajuns sa fie dependenti de medicamente depresive ani de zile. Si oameni cu metastaze dar chipul lor radia de iubire si multumire. Nu vreau sa ma contrazic cu Ioan, departe de mine! Insa, eu cred ca psihologul ar trebui sa lucreze mana in mana cu preotul si sa conduca pe om/pacient la Hristos. Ori lucrul acesta eu una inca nu am intalnit. Inca nu am gasit un cabinet psihologic care sa arate ca o mica capela.. Am gasit doar cabinete care au canapele si pe pereti mesaje de genul "fii pozitiv'! "Puterea este in tine". "cunoaste-te pe tine insuti".. Ori acestea sunt foarte departe de smerenie, jertfa, dragoste.. |
|