Citat:
În prealabil postat de CristianR
Dacă e să comentăm ce am văzut azi în parlament, ar trebui să începem cu impolitețea lui Tăriceanu, care i-a cerut președintelui statului să aibă grijă cum și ce spune. De la unul care se trage dintr-o veche familie liberală, din ce se spune, ar fi fost de așteptat puțin ștaif.
Iohannis a avut un discurs voit provocator, după mine, dar care a scos ce era mai urât din audiența pesedistă. Reacții ca la o galerie de fotbal, golănești din partea unora. Se confirmă, din păcate, că sunt posesorii unei mentalități față de care orice om care prețuiește buna cuviință nu poate fi decât în opoziție.
|
Nu e bine sa credem orbeste pe cineva, fara sa cercetam care este adevarul. Mai ales ca Iohannis e cel care cu putin timp in urma afirma ca cei ce nu-s de acord cu casatoriile homosexuale sunt fanatici religiosi. Mai interesant e ca a spus ca problema nu suscita interes, desi erau milioane de semnatari. Aceasta e o deformare a realitatii in sustinerea punctului propriu de vedere, cel ce face asta e interesat doar de adevarul propriu, negand adevarul sau manipulandu-l ca sa corespunda propriilor interese.
Parerea mea este ca resentimentele acestea puternice impotriva membrilor PSD nu sunt izvorate doar din dorinta de dreptate si adevar. O parte a acestui discurs provine din retorica lui Basescu, Iohannis parand si razbunatorul lui Basescu, luandu-se de Dragnea, acuzat ca a facut nereguli in referendumul pentru suspendarea lui Basescu.
Dar cea mai mare parte cred ca sunt resentimente de ordin personal, in timpul campaniei prezidentiale fiind acuzat de cei de la PSD de coruptie din cauza proprietatilor imobiliare. Problemele s-au acutizat, presedintele devenind mai inversunat dupa ce, la sfarsitul anului 2015, a pierdut casa care genera venituri foarte mari. Iar zilele acestea se judeca si ultimul recurs, dupa aceea va trebui, probabil, sa returneze o suma foarte mare obtinuta din inchirierea catre o banca (peste 300 000 de euro). Practic, dincolo de ceea ce vedem, presedintele este intr-o situatie disperata, nedispunand, cred, de acei bani. Marea problema e ca acea casa a fost obtinuta in mod incorect, de aceea nu trebuie sa ii credem pe toti cei ce striga hotii sau coruptii. In mesajul urmator am sa citez din link-ul in care scrie cum a dobandit acea casa:
http://www.riseproject.ro/articol/mo...laus-iohannis/