Citat:
În prealabil postat de catalin2
Care sunt pasaje mincinoase? Tu pana acum ai dat toate minciunile pe care le-ai gasit pe net si mai spui ca tu cauti adevarul. Multi atei sunt indiferenti fata de religie, adica nu o ataca. Dar sunt unii militanti, care vor sa lupte impotriva crestinismului. Se pare ca tu esti in ultima categorie, tu chiar urasti crestinismul, nu doar nu esti credincios. Am observat ca atunci cand vezi ca e gresita o acuzatie impotriva crestinismului tu devii iritat, pentru ca nu poti suporta ca e adevarat crestinismul.
Acum, ca ai vazut ca Iisus a spus ca e Dumnezeu, treci la altceva, la faptul ca n-ar scrie de Sfanta Treime. Dupa ce ai vazut ca scrie o dai ca au corupt unii Sfanta Scriptura. Toate argumente false, ai spune orice impotriva crestinismului. Tu altceva nu ai de facut pe acasa?
Nu stii nimic nici despre cum a aparut erezia monofizita, o mai si confunzi cu arianismul.
|
1.pasajul din matei este adaugat ulterior, daca iti convine sa te amagesti cauta si vei gasi pe undeva toate confirmarile necesare. eu nu am nevoie sa spun neadevaruri, nu ma intereseaza deloc asa ceva, to esti incapabil sa discerni intre ceea ce este credinta si ceea ce este dovedit faptic. mai sus strigai ca eu si seraphim contestam existenta lui Iisus, acum strigi altele...
2.repet, primul a fost tertulian, anul 200. habar n-avea de pasajul din matei, nu fusese scris inca. apoi origen, asta a fost un geniu, ala a scris cat nu vom putea citi toti forumistii in 10 vieti, habar n-avea de pasajul din matei, etc. etc etc, nimeni nu stie de pasajul din matei pana dupa 300...
3.atat de slaba va este credinta incat aveti impresia ca v-o atac scriind niste chestiuni reale.
4.m-am referit la monofiziti si la duofiziti stiind ca au respins conciliul de la calcedon. istoria lor este fenomenala si vina pentru disparitia bisericii orientale apartine bizantinilor. am spus-o ca un exemplu concret de intoleranta a bisericii de stat. monofizitii si duofizitii au reusit singuri, fara amestecul vreunui imparat atotputernic.
5.e posibil ca tu sa fi stiut ca apostolii nu botezau decat in numele lui Iisus, dar ai "ales" sa ascunzi asta, iorest cred ca nu a stiut.