![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Au fost foarte mari controversele în jurul canonizării pr ieromonah Arsenie Boca, nu e nici locul și nici nu vreau să le reiau, dar opoziția la canonizare era din mai multe zone geografice.
Cred că e singura personalitate bisericească românească despre care s-a făcut un manual cu comentarii din opere, picturi și mărturiile din popor care nu erau canonice. Și așa, și în prezent după ce s-au canonizat actualii cuvioși români, unii spun că se vor ruga tot la sfinții vechi Spiridon, Nicolae șamd, așteptând să se clarifice anumite aspecte, posibil ca la fiecare să mai fi fost aspecte din viața sau opera lor, de lămurit de către Biserică. Ar fi bine ca Biserica ortodoxă acum să ne învețe despre viața și opera lor în cheie patristică, am văzut că momentan doar despre pr Cleopa se fac documentare. Știe doar Dumnezeu ce va fi, avea dreptate pr Necula când spunea că nu e bine ca poporul să forțeze canonizări, că rușii au canonizat inițial mai multe nume și după au făcut comisii de decanonizare. La început și eu credeam că e bine să cerem canonizări, dar știe doar Dumnezeu când va fi o canonizare sau alta.