![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce faci cand iti dai seama ca incalci poruncile lui Dumnezeu? Continui sa le incalci, cautand justificari? Nu, ci indrepti greseala. Eu cunosc ortodocsi care si-au dat seama ca sambata este ziua a saptea (ziua sfintita si binecuvantata de Dumnezeu) si au inceput sa tina aceasta zi. Si au ramas in continuare ortodocsi (nu are importanta cum te numesti). Au gresit cu ceva ca au corectat o greseala? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
atunci iata: din Apocalipsa sf Ioan Teologul: "10. Am fost in duh in zi de duminica si am auzit, in urma mea, glas mare de trambita," deci toata Apocalipsa a fost Data in zi de Duminica, astfel ca propovaduirea ce se facea pe vreme lui Moisi sambata in zi de Sabat iata ca dupa inviere se tzine, se face in zi de Duminica, Noul Sabat iese din sambata shi se sarbatoreshte in sfanta Duminica pentru ca iata ca chiar in sfanta Duminica era sf Ioan Teologul in Duhul, shi cine face propovaduirea Ioan? Nici vorba, iata ca este propovaduita Apocalipsa de catre Dumnezeu, de catre ingerul lui Dumnezeu, deci insushi Dumnezeu a scris-o de data aceasta nu in lespezi de piatra ale muntelui sfant ci in sufletele sfintzilor, pentru a fi scrise mai departe in inimile oamenilor, in inimile poporului cel nou, ca sa traiasca ei in proorocie sfanta. Deci de acolo este Duminica Sfanta shi este corect a spune in sfanta Duminica! fireshte, daca o tzii, daca cinsteshti shi respectzi randuiala, de sambata seara pana luni dimineatza cum spune shi ne invatza shi bland shi bine ne povatzuieshte CLD, poruncind in Duhul Sau Cel Bun care ma va povatzui la pamantul dreptatzii, la pacea cu Dumnezeu, aia de sus, Sabatul Domnului, Sfanta Duminica a binecuvantarii shi a pastrarii odihnei, caci este foarte greu sa nu lucrezi ceva pacate in ceasurile ei. Deci este scris in scriptura, shi ivierea tot Duminica s-a facut shi de multe ori dupa inviere tot in prima zi a saptamanii se adunau ucenicii deci de multe ori a propovaduit shi binecuvantat Dumnezeu in sfanta Duminica shi este scris in scriptura, deci iata ca sambata a fost inlocuita cu sfanta Duminica, fiindca shi pe vremea lui Moise sfanta adunare tzinea Sabatul ca lucrare de odihna data omului caci de la Dumnezeu era sfanta lucrare la care participau totzi shi astfel se arata foarte clar in sfanta scriptura ca Sabatul cel nou se tzine Duminica, pentru ca Dumnezeu a propovaduit Apocalipsa in sfanta Duminica, caci inainte de cruce Hristos plinea complet Legea Veche, shi pentru aceasta le facea toate in zi de sambata, deoarece era supus, sub Scriptura shi Proorocia Lui Dumnezeu, sub Lege, in Sinagoga shi Templul tatalui Sau, deci ma iarta pentru ca o sa constat judecand probabil ca singura concluzie ce se trage din argumentatzie este ca dumneata mintzi pentru farisei, shi ma intreb cu cat te platesc, ce sfintzenie shi dreptate mincinoasa itzi daruiesc pentru ca sa ne mintzi ca nu este scris de cateva ori in sfanta scriptura. Este scris! iar daca nu tzi-a aratat Iustin foarte clar cum s-a facut trecerea, la a tzine sfanta Duminica, crede-ma ca mai clar de atat nu se poate... deci eshti o cauza pierduta... shi te compatimesc, pentru ca merele cu care te-au otravit fariseii, vorbind in tine, nu te mai lasa sa vii la adevar, shi sa nu te mai ocupi cu furtul ortodocshilor pacalind ca cei pacalitzi au inceput sa tzina bine sambata n-apoi in loc de sfanta Dumincia... deci te rog nu mai umbla cu minciuna, cu prozelitismul, cu hotzia ca sa-i tragi pe creshtini pe apa sambetei, shi asta pentru ca in dulitatea deznadejdii mele am chiar am crezut la un moment dat ca dumneat chiar cautzi dreptatea shi adevarul... e de forma, pentru ca vad ca e ca sa insheli! "10. Am fost in duh in zi de duminica si am auzit, in urma mea, glas mare de trambita," dar sa vezi, sa citeshti shi sa auzi ultima trambitza a Domnului, caci a trambitzat shi EA, shi dupa ea, sarmana shi fericita, nu mai urmeaza decat Trambitzarea Voievodala... intru inviere spre fericire ori spre judecata... fericitzi sunt cei ce-i aud ultima chemare... shi vor birui... Iustin taticule, multzumesc pentru postari, mi-au fost ca o mamaliga cu miere pe suflet. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar Taina Sabatului Cel Nou al Domnului, Vechi shi Nou, dar mai mult Nou, caci vinul cel nou ravneshte Domnul sa-l bem in imparatzia Tatalui Sau, deci Taina n-am sa v-o spun ca nu cumva sa va rapesc placerea Duhovniceasca de a cauta shi de a bate shi de a indrazni shi de a starui in... (nu in hula!)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iarasi folositi traduceri gresite intentionat. Denumirea de "duminica", data zilei intaia a saptamanii, a aparut in sec. 4. Pana atunci, aceasta zi se numea ori ziua intaia (la evrei si crestini) ori ziua soarelui (dies solis - la romani si alte popoare). Apostolul Ioan a scris cartea apocalipsei in sec 1. Pentru apostolul Ioan, "ziua Domnului" nu era ziua intaia a saptamanii ci ziua a saptea (sambata). "Asa ca Fiul omului este Domn chiar si al sambetei"(Marcu 2:28) "Ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau"(Iesirea 20:10 - porunca a patra). Decretul lui Constantin cel Mare (dat in anul 321 - daca nu ma insel), referitor la ziua de odihna, incepea cam asa: "IN VENERABILA ZI A SOARELUI (ziua intaia a saptamanii)...". Abia,mai tarziu, ziua intaia a saptamanii, a primit denumirea de "dies Domini" (ziua Domnului). Este o denumire data de oameni nu de Dumnezeu. Dumnezeu si-a ales o alta zi ca sa o binecuvanteze si sa o sfinteasca: ziua a saptea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"draga" mincinosule, care dai vina pe traducatori, pe scribi, pe diferitele versiuni poi nu Domnul i-a invatzat sa tzina Duminica inca de dupa INVIERE? ca pe atunci ca sa evite orice confuzie au numit-o ziua intai a saptamanii, ca sa nu apara unii cu diferite denumiri la cele 7 zile ale saptamanii... deci cand in Apocalipsa sf Ioan Teologul, a numit-o DUMINICA apostolul Domnului, o fi numit-o asha ca sa priceapa cei din imperiul roman... caci doar ei shtiau denumirile zilelor din imperiul roman... deci nu este ce insinuezi dumneata, nu ci este scris shi este tradus perfect corect shi nu cum atzi modificat voi ca sa inshelatzi cu sambata, ca shi cum ar fi fost revelatzia sambata... a fost in ziua de NOUL SABAT, in sfanta DUMINICA. deci eshti un fel de munhausen al saducheilor shi fariseilor. Ai de grija sa nu te "sfintzeasca" regele lor caruia ii danseaza fatamorgana ca sa-l starneasca, fiindca o sa te arunce pe apa sambetei shi ai sa te imbetzi complet.... astfel ca sper ca ne-am intzeles... deci este scris shi nu recunoshti ca este scris! shi apoi mai vi sa tragi pe altzii la raspundere cu aceiashi tactica a muntelui celui preainalt, care shi creshte mereu ca fasolea uriasha... inca odata repet dupa CLD: "de sambata seara pana luni dimineatza" pentru cine a lucrat toata saptamana asemenea Domnului... altfel nu shtiu daca se socoteshte ca o cinsteshti... dar shtiu eu oare socoti? nu prea... ca mereu caut vinovatul cand defapt pe vinovatul il shtiu foarte bine... prea bine il shtiu, shi parca doar pe vinovatul il shtiu... din pacate. dar Taina nu tzi-o spun ca nu shtiu ce o sa faci shi iar o sa-tzi creasca nasul... ma iarta daca te-am suparat vorbind despre Adevar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Categoric, nu. Domnul Iisus Hristos a "binecuvantat si sfintit ziua a saptea"(Facerea 2:3). Domnul Iisus Hristos a scris pe piatra, de doua ori, porunca pazirii zilei a saptea. Domnul Iisus Hristos S-a declarat "Domn al sambetei"(Marcu 2 :28) si a pazit sambata "dupa obiceiul sau"(Luca 4:16). Domnul Iisus Hristos este Dumnezeu "in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"(Iacov 1:17). Domnul Iisus Hristos S-a inaltat dupa 40 de zile de la inviere. In acest timp,nu le-a spus nimic ucenicilor despre schimbarea zilei sfintite si binecuvantate de Dumnezeu, inca de la creatie, cand totul era foarte bun si pacatul nu intrase in lume. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=vasinec;101419]Cred ca gresiti. Conform Sfintei Scripturi, Domnul Iisus Hristos si Sfintii apostoli au tinut ziua a saptea (sambata).:
"Dupa obiceiu Sau, in ziua sambetei, a intrat in sinagoga. S-a sculat sa citeasca"(Luca 4:16) - Se spune "dupa obiceiul Sau". Nu dupa obiceiul locului sau al evreilor. "Cand au iesit afara, Neamurile i-au rugat (pe Pavel si Barnaba) sa le vorbeasca si in sabatul viitor. In sabatul viitor, aproape toata cetatea sa adunat ca sa auda Cuvantul lui Dumnezeu"(Faptele apostolilor 13:42 si 44) - Neamurile (nu iudeii, care erau plini de pizma - vers 45) se adunau sambata sa asculte Cuvantul lui Dumnezeu, prezentat de apostolii Pavel si Barnaba. "In ziua sambetei am iesit afara pe poarta cetatii, langa un rau, unde credeam ca se afla un loc de rugaciune"(Faptele apostolilor 16:13) - In ziua sambetei, apostolul Pavel cauta un loc de rugaciune.[/quote [SIZE=3][COLOR=Red]10. Am fost in duh in ziua Domnului (duminica) si am auzit, in urma mea, glas mare de trambita, Apoc 1,10[/COLOR][/SIZE] Apostolii se duceau sambata in sinagoga pentru ca atunci ii gaseau adunati pe evrei, nu pentru ca ei ar fi tinut sambata. Iata ca ziua Domnului (Domini dies) devenita duminica e cea tinuta de Apostoli. [SIZE=3],,Sarbatorim cu bucurie ziua a opta dupa sambata in care si Hristos a inviat.,,(Epistola lui Barnaba 15,9)[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Precum in VT Dumnzeu le-a dat ziua a saptea ca semn si aducere aminte ca i-a scos pe evrei din robia Egiptului, tot asa Hristos da tuturor neamurilor lumii ziua a opta, a Invierii Sale ca semn si aducere aminte ca ne-a scos din robia pacatului stramosesc, a iadului si a mortii. Ce este drept, e ca o perioada crestinii au tinut si sambata si duminica pana s-au hotarat sa se rupa de evrei mai ales dupa cucerirea si daramarea Ierusalimului de catre Titus in anul 70.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3],,Cei care au trait in randuielile cele vechi si au venit la nadejdea cea noua nu mai tin sambata, ci ziua Domnului in care si viata noastra a rasarit, prin El si prin moartea Lui.,, (Sf Ignatie, catre Magnezieni 9,1)[/SIZE] [SIZE=3]In ziua soarelui ( cum era numita la romani duminica, ziua intai a saptamanii iudaice), noi ne adunam cu totii laolalta, deoarece acesta este prima zi in care Dumnezeu schimband intunericul si materia, a creat lumea, iar Iisus Hristos, Mantuitorul nostru, in aceeasi zi a inviat din morti.,, (Sf iustin Martirul, Apologia I)[/SIZE] [SIZE=3],,Vechea zi a saptea a devenit o zi simpla de lucru.,, (Clement al Alexandriei 194)[/SIZE] [SIZE=3]Deci iata ca inainte de Constantin se tinea duminica, iar Tertulian precizeaza:[/SIZE] [SIZE=3],,Daca noi (crestinii) serbam duminica, apoi facem aceasta nu pentru cinstirea soarelui..., ba chiar aici ne departam si de randuiala evreiasca.,, (Tertulian)[/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=3]Iată ce scriu evangheliile, adică Legea cea nouă despre ținerea sâmbetei:[/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3]Marcu 2.23-28 "Si pe când mergea El intr-o sâmbătă prin semănături, ucenicii Lui, in drumul lor, au inceput să smulgă spice. Si fariseii Ii ziceau: Vezi, de ce fac sâmbăta ce nu se cuvine?... Si le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă. Astfel că Fiul Omului este domn si al sâmbetei. ". [/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black]Cum să le ceră Hristos care era Dumnezeul intrupat, (Fiul Omului), Acelasi care a creat lumea si a dat legile, ucenicilor Săi să tină sâmbăta fariseilor, dacă El Insusi, nu a tinut-o?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Ioan 5.18 “Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru [COLOR=red]că dezlega sâmbăta[/COLOR], ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.” [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Faptul că unii crestini evrei erau inclinati să tină incă sâmbăta e atestat de Biblie. Majoritatea primilor crestini erau de origine evreiască, iar unii dintre ei mai cinsteau vechea zi evreiască: Sabatul. Insă Pavel le atrage ferm atentia că acest lucru NU e obligatoriu:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Rom.14.6 “[COLOR=black]Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu.” [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Col 2.16-17 “Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, [COLOR=red]sau la sâmbete[/COLOR], care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos.”[/SIZE] [SIZE=3]Dacă voi adventiștii de ziua a șaptea sunteți atât de îndrăgostiți de poruncile pe care le-a dat Dumnezeu evreilor în V.Testament, de ce nu țineți TOATE poruncile sale? [/SIZE] [COLOR=red][SIZE=3]Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. [/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black]Fac.17 10-13 “[/COLOR]Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, [COLOR=red]ca legământ veșnic[/COLOR].”[/SIZE] [SIZE=3]Vă rog să ne exlicați voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar Dumnezeu că tot un legământ veșnic este și acesta! De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Vă spun eu. Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste.[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Iesirea 31.13[/COLOR] "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=red]păziți zilele Mele de odihnă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește”[/SIZE] [SIZE=3]Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi [COLOR=red]lege veșnică[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [COLOR=red]Aceasta e cea mai mare zi de odihnă [/COLOR][COLOR=black]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[/COLOR][COLOR=red] Aceasta este lege veșnică”. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=red]e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică”. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Hristos care era și Dumnezeu în acealși timp spune clar că a împlinit și desfințat legea veche pe care a înlocuit-o cu legea nouă:[/SIZE] [SIZE=3]Luca 16.16 „Legea și proorocii au fost până la Ioan; de atunci împărăția lui Dumnezeu se binevestește și fiecare se silește spre ea.” [/SIZE] [SIZE=3]Matei 5.17-18 Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. [/SIZE] [SIZE=3]Marcu 14.24 „Și a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al [COLOR=red]Legii celei noi[/COLOR], care pentru mulți se varsă. [/SIZE] [SIZE=3]Romani 10.4 Căci sfârșitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede. [/SIZE] [SIZE=3]Domnule Vasinec , dacă nu răspunzi limpede și clar la problemele ridicate aici (cum probabil nici nu vei face), o să reiau postarea de mai sus.[/SIZE]
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3]Hristos care era și Dumnezeu în acealși timp spune clar că a împlinit și desfințat legea veche pe care a înlocuit-o cu legea nouă: [/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]nu a desfintzat-o, de unde ai scos-o ca ar fi desfintzat-o cand spune foarte clar "ca n-am venit sa o desfintez ci sa o implinesc"[/SIZE] domnule, totul ramane valabil, toata Scriptura, doar ca nadejdea cea veche s-a implinit, venirea Mantuitorului prin nashtere din preasfanta fecioara (Maria), din femeie, shi de atunci traim in nadjdea cea noua, dar shi scriptura cea veche ramane adevarata shi veshnica shi valabila. ca nici o iota din lege nu va trece "[SIZE=3]până ce se vor face toate" ....[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]deci chiar daca argumentatzia dumitale m-a uns, shi m-a lamurit pe deplin, totushi concluziile domniei tale nu sunt valabile...[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]noua lege nu a stricat legea cea veche ci l-a dezlegat pe creshtinul ortodox care tzinand legea cea noua nu mai are pentru ce sa tzina legea veche intrucat cine o urmeaza pe aia noua intru Hristos o va face sigur shi pe aia veche, ca shi paza de pacate ma refer, ca shi dreptate de nepacatuire, ca shi primirea sfintzeniei, fiindca nadejdea celei vechi s-a implinit, Hristos, Mantuitorul a venit, dar ea ramane valabila nu atat in sensul ca ar fi bine sa tzinem ambele legi ci in sensul ca Dumnezeu a adus vinul cel bun, Mantuitor, legea cea noua la sfarshit... la plinirea vremii... dar folosul duhovnicesc al scripturii vechii legi shi valabilitatea se pastreaza complet, caci TOT cuvantul este valabil, caci sf Pavel spune ceva de genul: ca cel ce mai tzine din Vechiul pentru Dumnezeu o face iar cel ce nu tine tot pentru Dumnezeu o face, deci nicidecum nu se desfintzeaza nimic, totul este valabil... dar este taiata din fasha fatzarnicia prin care unii impunand cercuirea in carne ar fi dorit sa se laude cu trupurile altora... deci asta s-a desfintzat. regele saducheilor shi fariseilor care se starnea cu dansul naluciferizarului privind la fata morgana-lugogJana [/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=3]
Citat:
[SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Domnule, acolo m-am referit la faptul că Hristos a desființat normele exterioare de cinstire a lui Dumnezeu și normele de conduită socială din Vechiul Testament referitoare la: sabat, zeciuială, tăiere împrejur, necurăția trupului, luare în robie, practicarea poligamiei bărbatului, a jertfelor de ispășire, pedepselor fizice etc. etc [/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Ieremia 31.31 “Iată vin zile, zice Domnul, când voi încheia cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda legământ nou. Însă nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinții lor în ziua când i-am luat de mână, ca să-i scot din pământul Egiptului. Acel legământ ei l-au călcat, deși Eu am rămas în legătură cu ei, zice Domnul.” [/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Evrei 9.10 “darurile și jertfele ce se aduceau n-aveau putere să desăvârșească cugetul închinătorului. Acestea erau numai legiuiri pământești - despre mâncăruri, despre băuturi, despre felurite spălări - și erau porunci până la vremea îndreptării.”[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Efeseni 2. 15-16 “Desființând vrăjmășia în trupul Său, legea poruncilor și învățăturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi să-i zidească într-un singur om nou și să întemeieze pacea, Și să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniți într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmășia. [/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Gal 3.27-28 “Căci, câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați îmbrăcat. Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească și parte femeiască, pentru că voi toți una sunteți în Hristos Iisus”.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE]
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor | Erethorn | Secte si culte | 400 | 28.03.2012 20:49:41 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Despre Sabat | georgeval | Secte si culte | 1108 | 28.07.2010 18:45:00 |
Despre Duminica sau ziua Invierii! | alecsandru | Secte si culte | 25 | 06.11.2007 19:26:52 |
despre ziua aliturgica | NiCcoleta | Sfanta Liturghie | 1 | 02.03.2006 09:58:33 |
|