Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2008, 12:03:05
wertygo wertygo is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Nu cred ca a fost vrajitor ,nu l-am cunoscut,dar cred ca daca ai filocalia 5 sau alta carte buna de citit si o deschizi la intamplare,orice gasesti iti este de folos sufletesc.Poate in asta sta vrajitoria unora. Ii rog pe cei ce cred ca e mai bine sa te spovedesti la un duhovnic obisnuit sa scrie ,daca gasesc undeva,care este rugaciunea prin care un episcop face un duhovnic ,deoarece umbla vorba ca nu exista , ceea ce duce la ideea ca n-ar fi nici un duhovnic .Bartolomeu Anania a zis ca nu a spovedit pe nimeni niciodata deoarece nu i s-a citit aceasta rugaciune.Daca el face pe altii duhovnici inseamna ca nu are puterea iertarii de pacate dar o da la altii. Rog pe apropiatii episcopului Bartolomeu sa lamureasca problema si sa scrie acea rugaciune.
Vechi 05.12.2008, 15:26:46
razvan_m
Guest

Implicit

Poti sa crezi orice despre Gabriel Nicu, daca arhimandritul Justin Parvu de la Manastirea Petru-Voda a afirmat despre acesta ca este un popa [expresia mea proprie] deoarece se ocupa [printre altele] cu deschiderea Sfintelor Carti pentru ghicirea in ele a viitorului, inseamna ca este cel putin un eretic! Un vrajitor, ce practica vraja ghitiei [ghicirii in Sfintele Carti], fie pentru bani, fie pentru faima, cum mai fac [pentru primul motiv] popa Vrajitoru din comuna Liteni, jud. Suceava si cum mai recomanda credinciosilor [A se veda lucrarea parintelui Ioan. V. Argatu -"Raspunsuri duhovnicesti ale parintelui Ilarion Argatu la intrebarile credinciosilor", Editura Mila Crestina, Falticeni 2006] si popa Ilarion Argatu, care ii sfatuia ca dupa trei zile de post negru poti sa-i ceri preotului sa te lase sa deschizi Cartea Sfanta iar el sa-ti interpreteze textul la care ai deschis cartea in legatura cu viitorul tau [adica tot vrajitoria ghitiei]. Halal de asa "mare duhovnic roman" cum este considerat acest mare popa vrajitor Argatu, ce a fost si duhovnicul popei Gabriel Nicu. Deci, uite cum sta treaba, frate wetygo: vrajitor la vrajitor trage si dreptcredincios la dreptcredincios trage, nu invers, adica sa traga un dreptcredincios la un popa vrajitor sau un vrajitor la un parinte dreptcredincios. Spurcaciunea va trage mereu la spurcaciune si curatenia tot mereu va trage la curatenie.
Vechi 05.12.2008, 19:05:58
wertygo wertygo is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Iustin Parvu poate sa ajunga sfant ,asta nu inseamna ca tot ce spune este adevarat. Toti cei de la Petru Voda stiu ca el s-a lepadat in scris de Hristos ca sa iasa din inchisoarea comunista si considera ca e un lucru bun caci altfel nu l-ar mai fi avut ei acum. Compromisul nu e bun caci daca era un duh mai puternic in comunistii aceia, l-ar fi omorat imediat dupa ce a scris lepadarea si l-ar fi dus la talpa iadului. Parintele Xenofont l-a certat in fata obstii deoarece era de fata cand un preot de mir l-a intrebat daca poate sotia sa sa-si puna sterilet,iar el a zis ca daca nu se poate altfel sa-si puna. I-a multumit Parintelui Xenofont si regreta ca nu stia ce inseamna sa-si puna sterilet. Mai are pe acolo un rasofor pe care l-a crescut de mic si care pe multi frati de treaba si cuminti i-a scos din manastire. In loc sa-l izgoneasca pe el ar prefera sa plece toata obstea. A mai trecut pe acolo un frate care zicea ca cine nu plange in fiecare zi nu are voie sa se impartaseasca si l-au luat de nebun,iar acum cand Iustin zice acelasi lucru eu ce sa cred despre el Sa te interesezi la Petru Voda daca este adevarat ce ti-am zis. Toate aprecierile pentru faptul ca nu s-a spalat de 8-9 ani si nu miroase urat dar daca si asta e o vraja
Vechi 05.12.2008, 20:52:08
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wertygo Vezi mesajul
Iustin Parvu poate sa ajunga sfant ,asta nu inseamna ca tot ce spune este adevarat. Toti cei de la Petru Voda stiu ca el s-a lepadat in scris de Hristos ca sa iasa din inchisoarea comunista si considera ca e un lucru bun caci altfel nu l-ar mai fi avut ei acum. Compromisul nu e bun caci daca era un duh mai puternic in comunistii aceia, l-ar fi omorat imediat dupa ce a scris lepadarea si l-ar fi dus la talpa iadului. Parintele Xenofont l-a certat in fata obstii deoarece era de fata cand un preot de mir l-a intrebat daca poate sotia sa sa-si puna sterilet,iar el a zis ca daca nu se poate altfel sa-si puna. I-a multumit Parintelui Xenofont si regreta ca nu stia ce inseamna sa-si puna sterilet. Mai are pe acolo un rasofor pe care l-a crescut de mic si care pe multi frati de treaba si cuminti i-a scos din manastire. In loc sa-l izgoneasca pe el ar prefera sa plece toata obstea. A mai trecut pe acolo un frate care zicea ca cine nu plange in fiecare zi nu are voie sa se impartaseasca si l-au luat de nebun,iar acum cand Iustin zice acelasi lucru eu ce sa cred despre el Sa te interesezi la Petru Voda daca este adevarat ce ti-am zis. Toate aprecierile pentru faptul ca nu s-a spalat de 8-9 ani si nu miroase urat dar daca si asta e o vraja
De unde ai scos frate toate informatiile astea aberante? Pe ce se sustin?

Pr. Iustin a iesit din inchisoare in 1964, cand a fost un decret care i-a eliberat pe TOTI detinutii politici, fara alte conditii. Despre ce lepadare vorbesti? Pr. Iustin trebuie sa iasa din inchisoare din 1960, insa l-au mai tinut 4 ani din cauza ca a spus ca daca iese o va lua de la capat cu slujirea bisericii.

Sunt zeci (sute?) de oameni care pot sa depuna marturie ca Pr. Iustin e vazator cu duhul.

Nu stiu de cati ani nu s-a mai spalat, dar stiu sigur ca nu miroase ABSOLUT DELOC, nici la 5 cm. de el daca stai (am stat de mai multe ori).

Nu cunosc povestea cu steriletul, insa orice om poate gresi cand vorbeste din ale sale. Si Sf. Serafim de Sarov a spus ca a mai gresit cand si-a spus propriile pareri.

Bogdan.
Vechi 07.12.2008, 19:10:26
Senior Member

Implicit

Wertygo, de unde ai informatiile astea?
Vechi 07.12.2008, 23:47:35
razvan_m
Guest

Implicit

BogdanF2 a scris:
Citat:
Wertygo, de unde ai informatiile astea?
Din cele ale tatalui minciunii, diavolul, ca si evreii, care au fost acuzati de aceasta pe buna dreptate de Mantuitorul si Domnul Iisus Hristos, citez dupa Evanghelia lui Ioan, capitolul VIII, versetele 38-47:

[SIZE=2][COLOR=red]38.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Eu vorbesc ceea ce am văzut la Tatăl Meu, iar voi faceți ceea ce ați auzit de la tatăl vostru. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]39.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Ei au răspuns și I-au zis: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă ați fi fiii lui Avraam, ați face faptele lui Avraam. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]40.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Dar voi acum căutați să Mă ucideți pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]41.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Voi faceți faptele tatălui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]42.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu are fi Tatăl vostru, M-ați iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieșit și am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]43.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]De ce nu înțelegeți vorbirea Mea? Fiindcă nu puteți să dați ascultare cuvântului Meu. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]44.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și tatăl minciunii. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]45.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeți. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]46.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Cine dintre voi Mă vădește de păcat? Dacă spun adevărul, de ce voi nu Mă credeți? [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]47.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu. [/COLOR][/SIZE]

Doamne, apara-ne de clevetitori si barfitori!

Razvan
Vechi 08.12.2008, 01:10:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
BogdanF2 a scris:

Din cele ale tatalui minciunii, diavolul, ca si evreii, care au fost acuzati de aceasta pe buna dreptate de Mantuitorul si Domnul Iisus Hristos, citez dupa Evanghelia lui Ioan, capitolul VIII, versetele 38-47:

[SIZE=2][COLOR=red]38.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Eu vorbesc ceea ce am văzut la Tatăl Meu, iar voi faceți ceea ce ați auzit de la tatăl vostru. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]39.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Ei au răspuns și I-au zis: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă ați fi fiii lui Avraam, ați face faptele lui Avraam. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]40.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Dar voi acum căutați să Mă ucideți pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]41.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Voi faceți faptele tatălui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]42.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu are fi Tatăl vostru, M-ați iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieșit și am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]43.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]De ce nu înțelegeți vorbirea Mea? Fiindcă nu puteți să dați ascultare cuvântului Meu. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]44.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și tatăl minciunii. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]45.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeți. [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]46.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Cine dintre voi Mă vădește de păcat? Dacă spun adevărul, de ce voi nu Mă credeți? [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]47.[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=red]Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu. [/COLOR][/SIZE]

Doamne, apara-ne de clevetitori si barfitori!

Razvan
Respectul si pretuirea mea pentru Parintele Iustin raman, chiar daca, PRIN ABSURD, ar fi adevarat ce a fost scris mai sus. Oricine poate cadea, mai mult sau mai putin, important e sa-si revina. Sf. Apostol Pavel a fost prigonitor al Bisericii (mult mai grav) si a ajuns unul din cei mai mari sfinti.

Citeam recent din invataturile Sf. Nifon, ca Dumnezeu nu ne va judeca daca am pacatuit, ci daca nu ne pocaim.

Bogdan.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 01:40:59
Preoti de tara sau preoti de oras? paulac Preotul 38 26.06.2013 11:55:03
Cartea ortodoxă între cenzura patriarhală și pretențiile librăriilor moderne Remus Generalitati 32 17.05.2010 10:36:13
Parintele Steinhardt - CRESTINISMUL RESPINGE PROSTIA SI PASIVITATEA LAȘĂ CA PE EREZII andrei_im Generalitati 49 15.01.2010 02:01:10
Articol de contine erezii in ziarul Lumina mihailt Biserica Ortodoxa Romana 7 23.09.2008 15:13:45