Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2008, 00:04:34
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Am o pozitie extrem de clara asupra existentei sau inexistentei fiintelor supranaturale, o ecuatie cu mai multe solutii nu este confuza, este cat se poate de precisa. Daca ai fi avut rabdare sa citesti restul mesajelor mele de pe forum poate ti-ai fi facut o idee. Sau mai bine m-ai fi intrebat personal despre ce cred si ce nu cred inainte sa ma tratezi de sus.
Mda, asa e, uneori am niste atitudini nepotrivite, nu am vrut sa te jignesc cu aroganta, iar daca asa am dat impresia, te rog iarta-mi repezeala.
Sa revenim la subiect: agnosticii sustin faptul ca nimeni nu poate sti daca Dumnezeu exista sau nu, existena Lui nu poate fi probata si ca atare nu poate fi cunoscut. De asta am spus eu ca esti intr-o stare nelamurita asupra existentei lui Dumnezeu, pentru ca aceasta conceptie filozofica analizeaza totul dintr-o perspectiva externa si neimplicabila in credinta. Cei care au o traire in duhul credintei, sau macar incearca sa faca ceva in sensul practic al credintei, nu ajung sa fie agnostici, pentru ca Dumnezeu se descopera fiecaruia dupa masura faptelor lui in credinta, si nu dupa speculatii, chiar daca se descopera putin, dar o face, pentru ca exista acolo un pic de incredere, iar acel "un pic", pe parcursul vietii poate involua, poate stagna sau in cel mai bun caz poate evolua.
Pentru incepatori, Dumnezeu se descopera prin faptul ca raspunde uneori la unele rugaciuni dandu-ne ajutorul cerut de la El, iar la cei sporiti Dumnezeu se descopera prin trairi, contemplatii si alte stari de care eu nu stiu sa vorbesc.
Hmm, , sper ca acum nu te-am mai tratat de sus, ci doar mi-a facut placere sa imi spun si eu punctul de vedere.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
admitere facultate Joulie Stiri, actualitati, anunturi 0 30.08.2012 11:34:18
Dumnezeu personal tara tara vrem ostas Generalitati 18 06.08.2011 15:04:35
Facultate Teologie. alexdu Generalitati 18 12.02.2010 16:30:33
Facultate Teologie fr alexdu Generalitati 2 02.02.2010 16:30:06
Preotul - ce invata el la facultate? sophia Preotul 40 15.11.2009 19:36:50