Citat:
În prealabil postat de scrabble
[...]
Intrebarea despre agnosticism este prost pusa iar o explicatie ar fi prea lunga si ar deturna subiectul discutiei. Daca doresti detalii, contacteaza-ma cu un esaj privat.
|
Frate, eu nu am facut decat sa afirm si sa sustin faptu ca El exista, fara nici un pic de indoiala. Acum ca tu esti pe-o pozitie destul de confuza in ceea ce priveste existenta Lui e doar problema ta cu care te confrunti, si ca atare tu stii ce vei face si ce vei crede in viata ta.
Citat:
În prealabil postat de silverstar
De la ideea ca preotul nu-i decat un martor, pana la cea in care Dumnezeu ne iarta si fara preot, si fara taina spovedaniei, nu e decat un pas, foarte mic, chiar, in mintea unora.
|
Cine trage astfel de concluzii, treaba lui, dar eu nu am vrut sa dau de inteles asta. Iar daca am smintit cumva si asta tinzi sa crezi, recomand tuturor sa mai asculte/citeasca odata cu atentie sporita molifta Sf. Vasile dinaintea spovedaniei, sa se inteleaga lamurit cum ca preotul este un martor la taina spovedaniei, iar apoi are si obligatia de a sfatui ori de a mustra pe cel venit la marturisire.
Citat:
În prealabil postat de silverstar
Parerea mea e ca preotul are un rol activ de indrumare, trebuie sa fie credincios, fin cunoscator al psihologiei umane, al radacinilor pacatelor, charismatic, bun orator si cantaret. Doar o parte din acestea consider ca se poate invata.
|
Da, are, insa degeaba este preotul in fel si chip, daca cel care se duce pentru a cere cuvant de folos nu face ceva in plan practic. In rest vorbele-s de prisos.