Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2008, 13:29:59
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Bineinteles ca nu asa se rugau primii crestini. Ei ,penticostalii au aparut prin sec.XVIII
Vechi 19.12.2008, 16:00:12
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Am participat si eu de multe ori la penticostali, asta e modul lor de rugaciune, ei promoveaza ideea ca fiecare in adunare sa-si spuna ofurile, necazurile si nevoile lui Dumnezeu cu voce tare , la ei rugaciunea se practica in felul urmator : prima data e rugaciunea comuna in care fiecare isi aduce cererile si multumirile inaintea lui Dumnezeu, lor li se pare normal un astfel de mod de rugaciune..apoi cand se sfarseste rugaciunea , un frate si o sora o continua in numele adunarii. dar rugaciunea este spontana , se insira cuvinte de lauda se cere binecuvantare peste adunare si ajutor in propovaduirea Cuvantului Sfant, se cere ajutor pt bolnavi pt elevi sau pt anumite persoane din adunare, foarte rar o sa auziti in rugaciunile lor cereri pt iertarea pacatelor sau recunoastere a starii de pacatosenie a fiintei umane, mai fregvent se aud rugaciuni in care i se aduc multumiri lui Dumnezeu pentru ca i-a luminat si au ajuns sa-L cunoasca pe El, la ei nu exista rugaciun scrise, sustin ca se roaga din inima, dar un tipic tot exista in rugaciunile lor pt ca si tonalitatea este aceeasi la fel si in predici folosesc un accent specific tipic american, deoarece acolo s-au format ca si cult si au importat totul de acolo, nu au preluat nimic din cultura romaneasca, in multe din adunari se canta melodii americane traduse in romana dar pastrandu-si linia melodica

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 10.01.2009, 01:05:33
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

[SIZE=4]Uitati,am gasit pe youtube un clip cu felul cum se roaga ei,arata exact ca ceea ce descrieti voi,foarte ciudat modul lor....Doamne ,intoarce-i pe calea cea buna![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
http://www.youtube.com/watch?v=hnpd_...eature=related
Vechi 10.01.2009, 02:52:47
monica.miholca
Guest

Implicit

M-am intrebat de mai multe ori ce ii face pe atat de multi (ortodocsi) sa renunte la ortodoxie (dar cred ca nici unul nu era cu adevarat ortodox) si sa imbratiseze cu atata seninatate aceste erezii.
unul dintre motive cred ca e faptul ca aceste secte au o invatatura mai usoara, pe cand ortodoxia e atat de complicata si iti cere sa depui atatea eforturi. Sfintii nostri Parinti au trait o viata in rugaciune si atunci lucra Duhul Sfant in ei, dar Acesta pleca foarte usor, la un pacat cat de mic; ei bine, daca vrei sa vina "duhul sfant" peste tine, atunci e mult mai simplu sa treci la penticostali si problema e rezolvata; daca esti ortodox, trebuie sa mergi sa te spovedesti, iar preotul iti da eventual un canon, iata o adevarata corvoada; pai nu e mai simplu sa fii impacat cu tine insuti, impreuna cu fratii penticostali? ca doar poti sa vorbesti si tu cu Dumnezeu, nu? iar Dumnezeu nu uita sa iti ierte pacatele chiar daca tu ai uitat de ele; o slujba ortodoxa e foarte obositoare, stai in picioare, preotul vorbeste si canta vorbe de neinteles, te plictisesti ingrozitor!e cu mult mai bine sa stai jos, si sa asculti cuvintele simple ale unui pastor bun de gura..
ma mir ca nu isi dau seama cat de gresite sunt caile lor!
Vechi 10.01.2009, 13:53:38
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
M-am intrebat de mai multe ori ce ii face pe atat de multi (ortodocsi) sa renunte la ortodoxie (dar cred ca nici unul nu era cu adevarat ortodox) si sa imbratiseze cu atata seninatate aceste erezii.
unul dintre motive cred ca e faptul ca aceste secte au o invatatura mai usoara, pe cand ortodoxia e atat de complicata si iti cere sa depui atatea eforturi. Sfintii nostri Parinti au trait o viata in rugaciune si atunci lucra Duhul Sfant in ei, dar Acesta pleca foarte usor, la un pacat cat de mic; ei bine, daca vrei sa vina "duhul sfant" peste tine, atunci e mult mai simplu sa treci la penticostali si problema e rezolvata; daca esti ortodox, trebuie sa mergi sa te spovedesti, iar preotul iti da eventual un canon, iata o adevarata corvoada; pai nu e mai simplu sa fii impacat cu tine insuti, impreuna cu fratii penticostali? ca doar poti sa vorbesti si tu cu Dumnezeu, nu? iar Dumnezeu nu uita sa iti ierte pacatele chiar daca tu ai uitat de ele; o slujba ortodoxa e foarte obositoare, stai in picioare, preotul vorbeste si canta vorbe de neinteles, te plictisesti ingrozitor!e cu mult mai bine sa stai jos, si sa asculti cuvintele simple ale unui pastor bun de gura..
ma mir ca nu isi dau seama cat de gresite sunt caile lor!

Ce ii face sa plece?Nestiinta din pacate,un adevarat ortodox care stie multe despre ortodoxie si este foarte credincios nu renunta la ortodoxie ,cei care renunta sunt usor de manipulat,nestiutori,nicidecum cineva care se duce saptamanal la Biserica Ortodoxa .
Vechi 03.02.2009, 23:52:39
FieRRy FieRRy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit sunt ceva probleme...

ar trebuii sa ne uitam un pic la evrei si la modul lor de inchinare. chiar si in ziua de azi la zidul plangerii sunt multi iudeisti si rabini evrei care se roaga la acest zid si tot la fel cu voce tare asa cum fac si acesti oameni. gandeste ca in faptele apostolilor capitolul 2, ni se spune ca 120 de persoane staruiau in rugaciuni si ca au fost atinsi de Duhul Sfant. cum staruiau ei??? poate cineva sa-mi spuna... ei se numeau crestini Pavel, Petru nu intrau in sinagogi, sau temple ale unor zeitati sa provoace lumea la o religie ci simplu ei se numeau crestini ... o maxima spune ceva de genu asta "Unde Dumnezeu a pus punct, tu nu pune semnul intrebari." ar trebuii sa ne gandim ca in lumea islamica cuvantul crestin inseamana toate religile, cand in mulsulman se intoarce la crestinism toti crestini din toate religiile se bucura. stiti ce facem noi defapt nu ne vedem ca ce este rau acceptam si ce este bun spunem ca este rau. incepand de la divorturi care le acceptam cu usurinta maifestari ale unori nebuni care isi vor dereptul despre orintarea lor sexuala pe strazi si ii acceptam dar alte religi sau alte culte care sunt aparute nu stam sa vedem care este rolul ei in societate ci gasim repede sa dam cu pietre fara sa ii vedem reactia lor. Fariseii erau niste evrei invatati in ale vechiului testament, dupa reforma lui Ezra a aparut talmudul ( o carte care contine legea orala dar scrisa) de exemplu un evreu nu are voie sa munceasca sambata( zi de sabat, a 7a zi de odihna) sau sa mearga pe jos decat un anumit numar de pasi, farisei au facut in talmud ca ei considerau ca daca un obiect de al tau este pus pe jos sau undeva inseamna ca esti la tine acasa asa ca dadeau voie la oameni cu o zi inante daca trebuia sa mearga in alta zona a tari sa isi puna pe drum din dinstanta in distanta cate un obiect ca sa ajunga la locul propiu-zis fara ca Dumnezeu sa se manie sau ei sa pacatuiasca. si sunt multe astfel de intamplari in talmud. Puteti sa-mi spuneti daca Dumnezeu a fost deacord cu ei? in niciun caz nu a fost ca Domnul Iisus a fost contra legii scrise la fel Domnul Iisus a vindecat in zi de sabat farisei l-au condamnat... nu facem si noi la fel... Ti-ai pus vro data intrebarea Cui ma inchin eu de fapt? facand abstractie de lumea de la oras fie ca vrea sa recunosca dar in nici un caz nu recunosc ne inchinam toti la cea ce noi facem mai mult intr-o zi decat sa facem lui Dumnezeu. Daca stam in fata Tv, sa in fata PC , la munca, la bar , la ...etc. mai mult decat ne rugam si mergem la biserica cred ca noi ne inchinam si suntem cea ce facem mai mult intr-o zi.
Din punctul meu de vedere care il si sustin noi ar trebuii sa ne uitam in gradina noastra ca si noi avem buruieni si palamida nu sa ne uitam peste gard ca sa spunem altora si sa scoate in evidenta buruienile lor ca sa putem sa ne aparam... suntem la fel ca si copii aceia mici de varsta care cand vin acasa si spun la parinti (cum toti am facut-o si alti inca o mai fac) despre nota lor de la scoala cea prosta adauga si notele proaste ale colegilor ca sa se apere. asa este Biserica Ortodoxa si ce Catolica au fost la inceput de toate religile printre primele au sustinut in piept greutatile vremurilor cum ne spune istoria ( aviz amatorilor primul sinod ecumenic a fost in sec IV cat si al doilea) ,deci in timpul asta sa creat si biserica rasariteana si cea apuseana, dar cu trecerea timpului si acei care spun Domnul Iisus a trimis in lume, zicand sa facem ucenici din toate neamurile, si cum apostoli in ziua cincezimii cand sau umplut de Duh Sfant au plecat si au facut ucenici... deci au mers sa faca ucenici .... noi acum in ziua de azi se intampla altceva. preoti ne roaga sa venim la biserica.
deci in concluzie ar trebuii sa ne uitam ca timpul e pe sfarsit si sa nu ne preocupam de altceva, sau de alte religi ca nu esti nici tu in masura sa-i judeci si nici eu... asta pt ca sa implinim Sfantul Cuvant. NU JUDECA CA SA NU FI JUDECAT.
daca unii sa inchina in fata unei Picturi gandindu-se ca se inchina persoanei respective si alti se roaga la Mantuitor fara icoana nu este gresit... deci si ei cauta acelasi lucru ca si noi. eu unul nu am gasit nicaieri in Sfanta Scriptura ca doar ortodocsi sau neo-protestanti sau etc. ajung in cer ci cred ca iadul va fi plin de aceste religii in cer vor fi doar Copii ai lui Dumnezeu. sau cei ce l-au cautat pe Dumnezeu aici pe pamant ca sa traiasca cu El acolo sus.
Vechi 26.03.2009, 23:24:07
paulspania paulspania is offline
Banned

Data înregistrării: 26.03.2009
Implicit Patinina 34

Ai face bine sa te documentezi de religia noastra si apoi sa vorbesti
in primul rind la noi nu se fac chefuri,noi nu bem,nu dansam,nu fumam si mult altele.si inca ceva in noul testament nu este pomenita spovedania nici intr-un loc.ci in biblie scrie clar ca mijlocitorul intre om si dumnezeu este isus hristos fiul lui dumnezeu care a murit pentru pactele noastre.
Arata-mi un pasaj din noul testament unde scrie ca oameni se marturiseau apostolilor ,cuvintul preot nici nu mai exista in noul testament.
Citeste biblia si apoi poti veni cu comentarii
Vechi 27.03.2009, 03:04:32
john1942 john1942 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.02.2009
Implicit Preotii, preotie

Citat:
În prealabil postat de paulspania Vezi mesajul
in primul rind la noi nu se fac chefuri,noi nu bem,nu dansam,nu fumam si mult altele.si inca ceva in noul testament nu este pomenita spovedania nici intr-un loc.ci in biblie scrie clar ca mijlocitorul intre om si dumnezeu este isus hristos fiul lui dumnezeu care a murit pentru pactele noastre.
Arata-mi un pasaj din noul testament unde scrie ca oameni se marturiseau apostolilor ,cuvintul preot nici nu mai exista in noul testament.
Mai patinina daca citesti si tu mai atenta bibli vei afla ca Dumnezeu are preotii Lui.Dintre cei rascumparati.Uite dau mai jos un loc din Noul testament.

1 Peter 2:5 *ªi voi, ca niºte pietre vii, sunteþi zidiþi ca sã fiþi o casã duhovniceascã, o preoþie sfântã, ºi sã aduceþi jertfe duhovniceºti, plãcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.
Vechi 27.03.2009, 03:23:45
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:

Pai ma scuzi, imi pari de-a dreptul insolent, dragule, ca sa nu mai vorbesc de tonul tau. Cine crezi ca esti tu? Cu ce drept ma trimiti pe mine sa citesc eu Biblia? Nici macar nu ma cunosti, cum iti permiti?
Unde iti este smerenia?
Unde iti este respectul?

Te rog sa nu mai vorbesti cu mine pe acest ton.
Cel putin daca ai venit pe acest forum, atunci invata sa ai respect, daca nu trebuie sa te lasi pagubas.
Asta ar fii trebuit sa inveti tu din Biblie, sa respecti, insa cum nu ai invatat, atunci...lasi de dorit...
Oamenii civilizati in general cer scuze, ia sa vedem tu cit esti de civilizat?
Vechi 28.03.2009, 00:54:29
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
in biblie scrie clar ca mijlocitorul intre om si dumnezeu este isus hristos fiul lui dumnezeu care a murit pentru pactele noastre.
Aceste cuvinte tu le talmacesti astfel,... eu vin si spun ca datorita caderii in pacat omul nu se putea indrepta in fata lui D-zeu singur, legatura care a fost intre om si Dumnezeu s-a rupt odata cu caderea...de aceea la plinirea vremii, adica atunci cand firea umana a ajuns la punctul maxim Iisus s-a intrupat devenind astfel singurul mijlocitor intre om si D-zeu, daca era cu putinta unei persoane umane sa restabileasca mantuire nu mai era nevoie de Iisus...
dragul meu exista o adevarata teologie care invata dupa scriptura, apoi eu ce sa va fac ca lecturati Biblia ca pe o carte din biblioteca?
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50