![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=3]
Citat:
Citat:
[SIZE=3]Să vedem și ce spune Scriptura despre rolul sacerdotal al preotului (presbiterului):[/SIZE] [SIZE=3]Ioan 14.12 "Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face"[/SIZE] [SIZE=3]Matei 18.18 "Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer".[/SIZE] [SIZE=3]Col 1.18 "Și El (Hristos) este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate.[/SIZE] [SIZE=3]1 Tim 3.15 "casa lui Dumnezeu este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului".[/SIZE] [SIZE=3]Ioan 20.21-23 "Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; [COLOR=#ff0000]Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute." [/COLOR]Si asta le-o spune numai ucenicilor sai, adica celor alesi[/SIZE] [SIZE=3]Si Pavel acorda importanta hirotonirii:[/SIZE] [SIZE=3]1 Tim 4.14 "Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților".[/SIZE] [SIZE=3]2 Tim 1.6 Din această pricină, îți amintesc să aprinzi și mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele[/SIZE] [SIZE=3]Fapt.14.23 Și hirotonindu-le preoți în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredințat pe ei Domnului în Care crezuseră.[/SIZE] [SIZE=3]greaca veche ultimul verset (heirotonēsantes de autois kat ekklēsian presbuterous proseuxamenoi meta nēsteiōn parethento autous tō kuriō eis on pepisteukeisan)[/SIZE] [SIZE=3]Sfântul Pavel vedea această taină a hirotonirii preoților alături de cele mai mari taine ale creștinismului:[/SIZE] [SIZE=3]Evrei 6.2 să ne ridicăm spre ceea ce este desăvârșit, fără să mai punem din nou temelia învățăturii despre pocăința de faptele moarte și despre credința în Dumnezeu, 2. [COLOR=#ff0000]A învățăturii despre botezuri, despre punerea mâinilor[/COLOR], despre învierea morților și despre judecata veșnică. [/SIZE] [SIZE=3]Sectele neoprotestante se folosesc de îndemnurile apostolului Pavel către Evrei prin care acesta îi anunța că preoția iudaică a luat sfârșit și de versetul de la Evrei 7.24, care în Bibia Cornilescu folosită de sectanți a fost falsificat. [/SIZE]
|
|||
|
|||
![]()
ovidiu n-ai cu cine vorbi;incepusem sa-i raspund si dupa ce am scris cateva randuri am zis ca e inutil si ca danyel are dreptate . . . e trist dar si noi avem altele mai bune de facut decat sa explicam sectarilor credinta:cine vrea sa invete sa citeasca ce spune BO-daca el ne condamna ca ne alegem textele,ei de ce isi aleg din opera BOR numai Scriptura?!(n-am nevoie de raspuns vasinec)voi va selectati textele departandu-va de adevarpe cand noi le acceptam precum sunt,cu bune,cu rele,ca oameni suntem!
cu acest mesaj ma alatur lui danyel. Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnule Daniel, aveti ganduri bune si sunt intru totul de acord cu dvs. Din pacate, pe aceste topicuri ("secte si culte", "biserici protestante", etc) nu are loc un frumos schimb de opinii. Aici este "balacareala" in tota regula. Opiniile abia se observa. Personal, nici macar opiniile nu mi le-as fi impartasit, daca s-ar fi spus adevaruri despre "sectanti". Lucrez intr-un colectiv de 5 persoane (ma refer doar la sectia noastra). Un coleg este preot ortodox (nu a primit parohie) iar o colega este ortodoxa practicanta (are legaturi de prietenie cu niste maicute de la o manastire din Vrancea, si este si o femeie cu un comportament deosebit). Sunt foarte bun prieten cu aceste persoane. Am pentru ele un respect deosebit. Atat colegul (preotul) cat si colega, cand se apropie "sabatul" (vinerea seara), vin si ma schimba mai devreme (fara ca eu sa-i rog asa ceva), pentru ca eu (adventistul) sa-mi pot tine credinta. Nu mai spun ca graficul de lucru este facut (in general, colega ortodoxa il face) in asa fel incat eu sa nu pic de servici de vineri seara pana sambata seara. Cu oamenii acestia nu discut decat lucruri de credinta comune si ziditoare. Am incercat sa fac si eu pentru ei ce am putut (i-am dus cu masina personala pe la manastiri). Nu tin neaparat la opiniile mele. Unde este dragoste multa, chiar nu vad ce rost mai au discutiile. Dar unde este minciuna multa si rautate... |
|
|||
|
|||
![]()
Vasinec, acesta este dezavantajul virtualului: nu putem face practic nimic pentru celalalt, pentru a ne arata dragostea, dar aceasta se poate arata prin cuvinte. Sunt sigura ca toti aceeia care au scris pe acest topic au scris din dragoste, caci fiecare din ei stie, ca vor da socoteala de orice cuvant... Imi pare rau ca nu toata lumea percepe aceasta dragoste si ca unii inteleg altceva prin acest cuvant, decat altii.
Credinta ortodoxa se bazeaza pe intelepciunea Sfintilor Parinti, care au trait in vremurile in care oamenii aveau inca mult Duh Sfant, spre deosebire de vremurile de azi. A vorbi cuiva in spiritul Sfintilor Parinti este cea mai mare dovada de dragoste. Ne pare extrem de rau pentru cei care, independent de mesajele primite, nu primesc aceasta dragoste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intre mine si Dumnezeu nu exista decat Domnul Iisus Hristos. "Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos."(1 Timotei 2:5) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dumnezeu este dragoste"(1 Ioan 4:8). |
|
||||
|
||||
![]()
Iaca si o parere AVIZATA ,aceea a apostolului neamurilor.PAVEL:
CAPITOLUL2: 16.[COLOR=red]Nimenideci sa nu va judece pentru mincare sau bautura,sau cu privire la vreo sarbatoare,sau luna noua ,sau cu privire la simbete[/COLOR] [COLOR=#ff0000]17.care sint umbra a celor viitoare,iar trupul [este] a lui hristos[/COLOR] [COLOR=#ff0000]18.Nimeni sa nu va smulga biruintaprintr-o prefacuta smerenie si printr-o fatarnica inchinarela ingeri,incercind sa patrunda in cele ce n-a vazutsi ingimfindu-se zadarnic cu inchipuirea lui trupeasca.[/COLOR] [COLOR=black]Iata deci ca si SFINTUL APOSTOL Pavel ne spune ca simbate este si ea ,printre celelalte enumerate,o UMBRA a celor viitoare.[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu confundati sarbatoarea zile a saptea, scrisa pe pietrele legii, de Insusi Dumnezeu, sub forma de porunca (porunca a patra), cu sabatele ceremoniale scrise pe "zapis" de Moise. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt totusi de acord cu dvs.atata timp cat este dragoste se implineste porunca Mantutorului si se pot trece peste niste diferente inter-religioase. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor | Erethorn | Secte si culte | 400 | 28.03.2012 20:49:41 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Despre Sabat | georgeval | Secte si culte | 1108 | 28.07.2010 18:45:00 |
Despre Duminica sau ziua Invierii! | alecsandru | Secte si culte | 25 | 06.11.2007 19:26:52 |
despre ziua aliturgica | NiCcoleta | Sfanta Liturghie | 1 | 02.03.2006 09:58:33 |
|