Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2009, 22:19:13
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Vechiul Testament este plin de simboluri ale Domnului Iisus Hristos. Unele din aceste simboluri erau jertfele si preotia pamanteasca. Odata cu venirea Domnului Iisus Hristos si jertfa sa pe cruce, aceste simboluri si-au gasit implinire ("Nu am venit sa stric legea ci sa o implinesc").[/SIZE]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
[SIZE=3]Domnul Iisus Hristos este adevarata jertfa. Ar fi o insulta la adresa Mantuitorului daca s-ar mai aduce jertfe. [/SIZE]
[SIZE=3]In Noul Testament gasiti de doua ori cuvantul "desfiintat": o data in Evrei cap. 7, unde se vorbeste despre preotia pamanteasca si o data in Evrei cap. 10 unde se vorbeste despre jertfe. [/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Să vedem și ce spune Scriptura despre rolul sacerdotal al preotului (presbiterului):[/SIZE]
[SIZE=3]Ioan 14.12 "Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face"[/SIZE]
[SIZE=3]Matei 18.18 "Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer".[/SIZE]
[SIZE=3]Col 1.18 "Și El (Hristos) este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate.[/SIZE]
[SIZE=3]1 Tim 3.15 "casa lui Dumnezeu este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului".[/SIZE]
[SIZE=3]Ioan 20.21-23 "Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; [COLOR=#ff0000]Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute." [/COLOR]Si asta le-o spune numai ucenicilor sai, adica celor alesi[/SIZE]
[SIZE=3]Si Pavel acorda importanta hirotonirii:[/SIZE]
[SIZE=3]1 Tim 4.14 "Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților".[/SIZE]
[SIZE=3]2 Tim 1.6 Din această pricină, îți amintesc să aprinzi și mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele[/SIZE]
[SIZE=3]Fapt.14.23 Și hirotonindu-le preoți în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredințat pe ei Domnului în Care crezuseră.[/SIZE]
[SIZE=3]greaca veche ultimul verset (heirotonēsantes de autois kat ekklēsian presbuterous proseuxamenoi meta nēsteiōn parethento autous tō kuriō eis on pepisteukeisan)[/SIZE]
[SIZE=3]Sfântul Pavel vedea această taină a hirotonirii preoților alături de cele mai mari taine ale creștinismului:[/SIZE]
[SIZE=3]Evrei 6.2 să ne ridicăm spre ceea ce este desăvârșit, fără să mai punem din nou temelia învățăturii despre pocăința de faptele moarte și despre credința în Dumnezeu, 2. [COLOR=#ff0000]A învățăturii despre botezuri, despre punerea mâinilor[/COLOR], despre învierea morților și despre judecata veșnică. [/SIZE]

[SIZE=3]Sectele neoprotestante se folosesc de îndemnurile apostolului Pavel către Evrei prin care acesta îi anunța că preoția iudaică a luat sfârșit și de versetul de la Evrei 7.24, care în Bibia Cornilescu folosită de sectanți a fost falsificat. [/SIZE]
Vechi 07.01.2009, 02:23:29
nelamuritul nelamuritul is offline
Member

Data înregistrării: 24.12.2008
Implicit

ovidiu n-ai cu cine vorbi;incepusem sa-i raspund si dupa ce am scris cateva randuri am zis ca e inutil si ca danyel are dreptate . . . e trist dar si noi avem altele mai bune de facut decat sa explicam sectarilor credinta:cine vrea sa invete sa citeasca ce spune BO-daca el ne condamna ca ne alegem textele,ei de ce isi aleg din opera BOR numai Scriptura?!(n-am nevoie de raspuns vasinec)voi va selectati textele departandu-va de adevarpe cand noi le acceptam precum sunt,cu bune,cu rele,ca oameni suntem!
cu acest mesaj ma alatur lui danyel.
Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Pana la urma ce rost au peste 400 de mesaje contradictorii pe topicu asta? domnule vasinec, v-i s-au spun opiniile noastre, dumneata ne-ai spun opiniile cultului adventist, nu s-a ajuns la niciun rezultat, previzibil de altfel, tu ramai in invatatura ta noi ramanem in invatatura noastra, Dumnezeu va cantarii fiecare inima si va vedea cata dragoste si mangaiere a dat, cata daruire de sine si viata pusa in slujba Lui si a aproapelui, a continua acest topic nu ajuta cu nimic, se reiau aceleasi intrebari si aceleasi raspunsuri..n-are nicio logica fratii mei, sincer,
Vechi 07.01.2009, 16:55:14
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Pana la urma ce rost au peste 400 de mesaje contradictorii pe topicu asta? domnule vasinec, v-i s-au spun opiniile noastre, dumneata ne-ai spun opiniile cultului adventist, nu s-a ajuns la niciun rezultat, previzibil de altfel, tu ramai in invatatura ta noi ramanem in invatatura noastra, Dumnezeu va cantarii fiecare inima si va vedea cata dragoste si mangaiere a dat, cata daruire de sine si viata pusa in slujba Lui si a aproapelui, a continua acest topic nu ajuta cu nimic, se reiau aceleasi intrebari si aceleasi raspunsuri..n-are nicio logica fratii mei, sincer,

Domnule Daniel, aveti ganduri bune si sunt intru totul de acord cu dvs. Din pacate, pe aceste topicuri ("secte si culte", "biserici protestante", etc) nu are loc un frumos schimb de opinii. Aici este "balacareala" in tota regula. Opiniile abia se observa.

Personal, nici macar opiniile nu mi le-as fi impartasit, daca s-ar fi spus adevaruri despre "sectanti".

Lucrez intr-un colectiv de 5 persoane (ma refer doar la sectia noastra). Un coleg este preot ortodox (nu a primit parohie) iar o colega este ortodoxa practicanta (are legaturi de prietenie cu niste maicute de la o manastire din Vrancea, si este si o femeie cu un comportament deosebit). Sunt foarte bun prieten cu aceste persoane. Am pentru ele un respect deosebit. Atat colegul (preotul) cat si colega, cand se apropie "sabatul" (vinerea seara), vin si ma schimba mai devreme (fara ca eu sa-i rog asa ceva), pentru ca eu (adventistul) sa-mi pot tine credinta. Nu mai spun ca graficul de lucru este facut (in general, colega ortodoxa il face) in asa fel incat eu sa nu pic de servici de vineri seara pana sambata seara.

Cu oamenii acestia nu discut decat lucruri de credinta comune si ziditoare. Am incercat sa fac si eu pentru ei ce am putut (i-am dus cu masina personala pe la manastiri). Nu tin neaparat la opiniile mele. Unde este dragoste multa, chiar nu vad ce rost mai au discutiile.

Dar unde este minciuna multa si rautate...
Vechi 07.01.2009, 18:30:22
Anca-Miha
Guest

Implicit

Vasinec, acesta este dezavantajul virtualului: nu putem face practic nimic pentru celalalt, pentru a ne arata dragostea, dar aceasta se poate arata prin cuvinte. Sunt sigura ca toti aceeia care au scris pe acest topic au scris din dragoste, caci fiecare din ei stie, ca vor da socoteala de orice cuvant... Imi pare rau ca nu toata lumea percepe aceasta dragoste si ca unii inteleg altceva prin acest cuvant, decat altii.
Credinta ortodoxa se bazeaza pe intelepciunea Sfintilor Parinti, care au trait in vremurile in care oamenii aveau inca mult Duh Sfant, spre deosebire de vremurile de azi. A vorbi cuiva in spiritul Sfintilor Parinti este cea mai mare dovada de dragoste. Ne pare extrem de rau pentru cei care, independent de mesajele primite, nu primesc aceasta dragoste.
Vechi 07.01.2009, 20:14:55
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Domnule Daniel, aveti ganduri bune si sunt intru totul de acord cu dvs. Din pacate, pe aceste topicuri ("secte si culte", "biserici protestante", etc) nu are loc un frumos schimb de opinii. Aici este "balacareala" in tota regula. Opiniile abia se observa.

Personal, nici macar opiniile nu mi le-as fi impartasit, daca s-ar fi spus adevaruri despre "sectanti".

Lucrez intr-un colectiv de 5 persoane (ma refer doar la sectia noastra). Un coleg este preot ortodox (nu a primit parohie) iar o colega este ortodoxa practicanta (are legaturi de prietenie cu niste maicute de la o manastire din Vrancea, si este si o femeie cu un comportament deosebit). Sunt foarte bun prieten cu aceste persoane. Am pentru ele un respect deosebit. Atat colegul (preotul) cat si colega, cand se apropie "sabatul" (vinerea seara), vin si ma schimba mai devreme (fara ca eu sa-i rog asa ceva), pentru ca eu (adventistul) sa-mi pot tine credinta. Nu mai spun ca graficul de lucru este facut (in general, colega ortodoxa il face) in asa fel incat eu sa nu pic de servici de vineri seara pana sambata seara.

Cu oamenii acestia nu discut decat lucruri de credinta comune si ziditoare. Am incercat sa fac si eu pentru ei ce am putut (i-am dus cu masina personala pe la manastiri). Nu tin neaparat la opiniile mele. Unde este dragoste multa, chiar nu vad ce rost mai au discutiile.

Dar unde este minciuna multa si rautate...
Pentru ca ne-ai acuzat ca nu vorbim despre Hristos, am sa-ti spun ca acest preot care se comporta mai mult decat tolerant cu tine in spiritul ecumenist al timpului nu a reusit prin asta sa te apropie mai mult de ortodoxie, la fel ca noi care nu te-am crutat si dupa modelul lui Hristos nu am fost toleranti cu tine. Hristos si nici Apostolii nu au fost toleranti si prieteni cu fariseii si ereticii, dar pana la a ne acuza de minciuna multa si rautate , de care si voi puteti fi acuzati, e cale lunga.
Vechi 07.01.2009, 20:30:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Pentru ca ne-ai acuzat ca nu vorbim despre Hristos, am sa-ti spun ca acest preot care se comporta mai mult decat tolerant cu tine in spiritul ecumenist al timpului nu a reusit prin asta sa te apropie mai mult de ortodoxie.
Nu ma intereseaza apropierea nici de ortodoxie nici de adventism. Nu sunt decat niste religii. Ma intereseaza apropierea de Domnul Iisus Hristos. EL mi-a schimbat viata, EL imi da iertarea si nadejdea vietii vesnice.

Intre mine si Dumnezeu nu exista decat Domnul Iisus Hristos.
"Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos."(1 Timotei 2:5)
Vechi 07.01.2009, 20:33:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Sunt sigura ca toti aceeia care au scris pe acest topic au scris din dragoste,.
Minciunile nu sunt compatibile cu dragostea.
"Dumnezeu este dragoste"(1 Ioan 4:8).
Vechi 07.01.2009, 21:38:22
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit Epistola catre coloseni a sfintului aposol pavel

Iaca si o parere AVIZATA ,aceea a apostolului neamurilor.PAVEL:
CAPITOLUL2:
16.[COLOR=red]Nimenideci sa nu va judece pentru mincare sau bautura,sau cu privire la vreo sarbatoare,sau luna noua ,sau cu privire la simbete[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]17.care sint umbra a celor viitoare,iar trupul [este] a lui hristos[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]18.Nimeni sa nu va smulga biruintaprintr-o prefacuta smerenie si printr-o fatarnica inchinarela ingeri,incercind sa patrunda in cele ce n-a vazutsi ingimfindu-se zadarnic cu inchipuirea lui trupeasca.[/COLOR]
[COLOR=black]Iata deci ca si SFINTUL APOSTOL Pavel ne spune ca simbate este si ea ,printre celelalte enumerate,o UMBRA a celor viitoare.[/COLOR]
Vechi 07.01.2009, 22:02:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
Iaca si o parere AVIZATA ,aceea a apostolului neamurilor.PAVEL:
CAPITOLUL2:
16.[COLOR=red]Nimenideci sa nu va judece pentru mincare sau bautura,sau cu privire la vreo sarbatoare,sau luna noua ,sau cu privire la simbete[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]17.care sint umbra a celor viitoare,iar trupul [este] a lui hristos[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]18.Nimeni sa nu va smulga biruintaprintr-o prefacuta smerenie si printr-o fatarnica inchinarela ingeri,incercind sa patrunda in cele ce n-a vazutsi ingimfindu-se zadarnic cu inchipuirea lui trupeasca.[/COLOR]
[COLOR=black]Iata deci ca si SFINTUL APOSTOL Pavel ne spune ca simbate este si ea ,printre celelalte enumerate,o UMBRA a celor viitoare.[/COLOR]
Versetele acestea au mai fost explicate de multe ori. Puneti-le in context. Cititi Coloseni 2 de la ver 14 (nu de la 16). Se vorbeste despre "zapisul care a fost pironit pe cruce"(vers. 14). Vedeti in cartile lui Moise despre ce fel de "sabate" (nu sambete), mancaruri si bauturi era vorba in acel "zapis".

Nu confundati sarbatoarea zile a saptea, scrisa pe pietrele legii, de Insusi Dumnezeu, sub forma de porunca (porunca a patra), cu sabatele ceremoniale scrise pe "zapis" de Moise.
Vechi 07.01.2009, 22:17:14
splogy splogy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Minciunile nu sunt compatibile cu dragostea.
"Dumnezeu este dragoste"(1 Ioan 4:8).
dvs. vi se pare ca cineva din acest topic nu a scris din convingeea ca parerea sa este cea mai buna si ca au scris doar din dorinta de a-si manifesta aversiunea fata de adventisti?va inselati daca credeti asta.mie nu mi se pare ca este o "balacareala" ci mi se pare ca este o discutie antrenanta despre niste adevaruri nevazute de dvs.
Sunt totusi de acord cu dvs.atata timp cat este dragoste se implineste porunca Mantutorului si se pot trece peste niste diferente inter-religioase.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor Erethorn Secte si culte 400 28.03.2012 20:49:41
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Despre Sabat georgeval Secte si culte 1108 28.07.2010 18:45:00
Despre Duminica sau ziua Invierii! alecsandru Secte si culte 25 06.11.2007 19:26:52
despre ziua aliturgica NiCcoleta Sfanta Liturghie 1 02.03.2006 09:58:33