Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2009, 08:56:40
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
1)neaga-mi te rog pericopa Biblica cu BOGATUL NEMILOSTIV si cu SARACUL LAZAR;a BOGATULUI CARUIA I_A RODIT TARINA...si eu v-oi spune ca Ortodoxia minteste gand vb de chinurile IADULUI.
Nu trebuie sa spuneti ca Ortodoxia minteste, chiar daca eu voi demonstra ca nu exista chin vesnic. Este o problema de perceptie si nici o data nu o sa spun ca cel care nu crede la fel ca mine, minteste.

Problema minciunii s-a rezolvat. Era vorba de o afirmatie facuta de cineva de pe forum, precum ca adventistii cred si sunt speriati de chinurile vesnice. Acea persoana si-a cerut scuze. Voia sa faca referire la alte culte.

Problema chinului vesnic (in credinta ortodoxa) sau a nimicirii pentru totdeauna, dupa ispasirea unei pedepse in functie de pacatele savarsite (in credinta adventista), a mai fost discutata. Daca doriti o reluam.
Vechi 08.02.2009, 09:25:11
Banned

Implicit

Citat:
Dupa parerea ta toti cei ce cred in Hristos,sunt mantuiti!DIAVOLII DE CE NU SE MANTUIESC CA DOAR SI EI SARMANII CRED,MAI MULT CA NOI...EI SE CUTREMURA.????
Numai cei care cred cu adevarat in jertfa Domnului Iisus Hristos vor fi mantuiti. "In nimeni altul nu este mantuire" (Faptele Apostolilor 4:12)Iar aceasta credinta mantuitoare, aduce si roade (adica faptele credintei).
"Credinta fara fapte este zadarnica"(Iacov 2:20). "Eu iti voi arata credinta mea din faptele mele"(Iacov 2:18). Si aceste fapte se vad in dragostea pe care o manifesti fata de aproapele tau. "Dumnezeu este dragote" (1 Ioan 4:8). Domnul Iisus Hristos ne explica foarte pe inteles, care sunt manifestarile credintei in, in multe fragmente din Sfanta Scriptura. Dau ca exemplu Evanghelia dupa Matei cap.25:34-40.

De mentionat ca faptele credintei nu le facem ca sa fim mantuiti ci pentru ca ni s-a oferit in dar (fara sa meritam) Mantuirea. Faptele noastre sunt un mod marunt de a-i arata lui Dumnezeu bucuria si multumirea noastra.

Intr-adevar, toti cei care cred in jertfa Domnului Iisus Hristos, vor fi mantuiti. Dar aceasta credinta Dumnezeu o cunoaste (nu toti care o marturisesc, au credinta adevarata, mantuitoare).

"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16)

Nu am inteles ce vreti sa spuneti cand faceati comparatia intre cei ce cred in Hristos si draci. Banuiesc ca nu sunteti vre-un antihrist. Apostolul Iacov vorbea despre un alt fel de credinta a dracilor. "Tu crezi ca Dumnezeu este numai unul, si bine faci; dar si dracii cred... si se infioara"(Iacov 2:19). Draci au o credinta care ii inspaimanta (pedeapsa lui Dumnezeu), noi avem o credinta care ne da nadejde si bucurie (Mantuirea lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos).
Vechi 08.02.2009, 10:07:06
Banned

Implicit

Citat:
Adventistii impreuna cu EPILEPTICA-Ellen White
Banuiesc ca ati avut o scapare. Sper ca sunteti unul dintre partenerii echilibrati, de discutie. Nu cred ca luati de bune zvonurile si rautatile unor persoane. Si daca le luati, este problema dvs. Documentati-va putin si veti vedea ca, in ciuda numeroaselor atacuri mincinoase la adresa adventistilor si a Ellenei White, numarul membrilor bisericii crestea tot mai mult. Oamenii cautatori de adevar cerceteaza. Dvs., prin afirmatiile rautacioase, le treziti curiozitatea. Si adevarul, intotdeauna invinge (numai pentru cine il cauta).

Exista un principiu: daca vrei sa invingi (presupunand ca ar exista o lupta), foloseste numai armele lui Dumnezeu. Minciuna este una din armele celui rau. Daca o folosesti, ai trecut din start la categoria "pierzatori".
Vechi 08.02.2009, 18:58:44
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

[SIZE=3]Ellen White si viziunile ei mincinoase au fost folosite de catre sotul ei, un ,,priceput afacerist,, pentru a-i speria pe cei simpli si fara pricepere cu apropiata venire a lui Hristos, dar mai ales cu cataclismele si prigoana impotriva crestinilor. Cartile scrise sau plagiate de ea le-au adus o multime de bani.[/SIZE]
[SIZE=3]Daca le spui despre cartile scrise de cei care au fost apropiati colaboratori si sustinatori ai sotilor White cum e [/SIZE],, [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Viața lui Ellen White[/SIZE][SIZE=3] de D.M. Canright,, , imediat te acuza ca asculti minciuni, dar nu baga de seama ca atunci cand ne acuza de idolatrie pentru ca ne inchinam icoanelor desi in VT vedem ca Moise si Iosua se inchinau in fata heruvimilor de pe capacul Chivotului Legii (Iosua 7,6), sau ca Biserica a primit invataturi pagane la 2-3 generatii dupa Apostoli, sau ca Constantin a impus ziua de Duminica care ar fi in viziunea lor ziua soarelui, savarsesc un pacat mai mare.[/SIZE]
De fapt ei nu vor sa vada ca toata istoria lor a fost un lung sir de minciuni, de aceea arunca mereu cu acuzatii de minciuna precum hotul care striga hotiiii.

Iata ce fel de viziuni avea E. White si cat de naivi si nestiutori erau oamenii atunci. Dar poti pacali un grup de oameni un timp, nu si pe toata lumea. Au fost si unii care si-au pus intrebari si au vazut adevarul. pe acestia adventistii ii numesc mincinosi pentru ca nu au cum sa-i combata altfel.

[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]La vremea primelor viziuni avea numai șaptesprezece ani, nu citise nimic și avea mintea plină de ideile fanatice ale lui Miller din acel timp. Aceste viziuni denotă mediul și mintea ei copilărească de la acea vreme. In prima viziune spune că a văzut "un copac cu un trunchi pe ambele maluri ale raului, amandouă din aur pur, transparent" (Scrieri timpurii, ediția 1907, p. 17). Apoi: "Am văzut două bețe lungi de care atarnau sarme de argint, iar pe sarme erau niște struguri minunați. " Imaginați-vă un pom de aur, cu sarme de argint cu struguri! O idee ce nu poate ieși decat din mintea unui copil. [/SIZE]
[SIZE=3]Apoi adauga: "Toti ingerii au un bilet de aur pe care trebuie s-o prezinte la poarta orasului sfant pentru a intra si iesi." (p. 39). [/SIZE]
[SIZE=3]Fiecare sunt din milioanele de mantuiti nestiuti are o coroană de aur. Ea spune: "Isus ni le-a pus pe cap chiar cu mainile Lui" (p. 16). Pentru ca insusi Isus sa faca asta pentru miriade de rascumparati, e nevoie de sute de ani. Apoi vede "o masa din argint curat, lunga de mai multe mile si pe care totusi ochii nostri o puteau vedea" (p. 19). Toti sfintii au case de argint; in fiecare casa exista un raft de aur. Sfintii isi scot coroanele de aur, le pun pe raft si merg la lucru la camp. (p. 18). [/SIZE]
[SIZE=3]Vede copilasi "folosindu-se de aripioare ca să ajunga in varful muntilor " (p. 19). Apoi: "Sfintii isi foloseau aripile si urcau in varful zidului" (p. 53). Unde sunt pasajele din scriptura pentru această invatatura? [/SIZE]
[SIZE=3]Pretinde că l-a văzut de aproape pe Satan; i-a văzut silueta, forma capului, ochii etc. Ea spune: "Avea o silueta mare, dar carnea ii atarna pe maini si pe fata. Uitandu-ma la el, stătea cu barbia in mana stanga " (p. 152). [/SIZE]
[SIZE=3]Observati vederile ei extreme si materialiste; totul e văzut din perspectiva unui copil cu imaginatie si gandire simpla; ceea ce era ea atunci. In scrierile de mai tarziu, cand s-a făcut mai inteligenta si mai citita, dispar aceste idei grosolane. Ideile ei despre căderea lui Satan, caderea omului si pierderea Edenului par de parc-ar fi scoase din ,,Paradisul pierdut,,[/SIZE][SIZE=3] al lui Milton, cu siguranta nu din Biblie. [/SIZE]
Vechi 09.02.2009, 00:55:11
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
dupa ispasirea unei pedepse in functie de pacatele savarsite (in credinta adventista), .
Sa nu crezi ca se scapa de chinurile vesnice asa usor,numi cu cativa de penitenta....Atunci de ce mai avea nevoie bogalul sa-si stampere setea,mai statea un pic si era apoi nimicit?
Vechi 09.02.2009, 01:06:51
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu am inteles ce vreti sa spuneti cand faceati comparatia intre cei ce cred in Hristos si draci. Banuiesc ca nu sunteti vre-un antihrist. Apostolul Iacov vorbea despre un alt fel de credinta a dracilor. "Tu crezi ca Dumnezeu este numai unul, si bine faci; dar si dracii cred... si se infioara"(Iacov 2:19). Draci au o credinta care ii inspaimanta (pedeapsa lui Dumnezeu), noi avem o credinta care ne da nadejde si bucurie (Mantuirea lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos).
Eu nu sunt,nu ma simnt a fi antihrist,dar iti spun ca si DIAVOLII cred ca Hristos a venit pe pamant si cunosc mai bine ca mine si ca tine BIBLIA,dar ei nu o implinesc...aduna toate citatele date de tine si adauga apoi...nu tot cel ce-Mi zice Doamne ,Doamne...ce a vrut sa spuna oare Iisus prin aceste cuvinte,nu vroia sa spuna ca degeaba zicem noi cu GURA iar voia SA nu o si implinim....degeaba crezi si nu implinesti,iar daca implinesti voia sa atunci a ta este imparatia (atunci nu mai faci parte din cei care tacane toata ziua Domnu in sus,Domnu in jos,iar ei dau dovada de o mare rautate.
Crezi ca eu nu cred in Jertfa LUI Iisus,iti spun ca mai tare ca si tine.1!!!!
Vechi 09.02.2009, 01:22:15
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Banuiesc ca ati avut o scapare. Sper ca sunteti unul dintre partenerii echilibrati, de discutie. Nu cred ca luati de bune zvonurile si rautatile unor persoane. Si daca le luati, este problema dvs. Documentati-va putin si veti vedea ca, in ciuda numeroaselor atacuri mincinoase la adresa adventistilor si a Ellenei White, numarul membrilor bisericii crestea tot mai mult. Oamenii cautatori de adevar cerceteaza. Dvs., prin afirmatiile rautacioase, le treziti curiozitatea. Si adevarul, intotdeauna invinge (numai pentru cine il cauta).

Exista un principiu: daca vrei sa invingi (presupunand ca ar exista o lupta), foloseste numai armele lui Dumnezeu. Minciuna este una din armele celui rau. Daca o folosesti, ai trecut din start la categoria "pierzatori".
1)Demonstreza-mi tu ca aceasta femeie nu suferea de epilepsie,...atunci cand cadea la pamant (sau cand intra in transa cum spun unii) si primea veste ca peste atata timp va fi sfarsitul... era sanatosa?asa primeau apostolii informatii de la Domnul?
2)Cert este ca in toamna anului 1850 (cu aproximatie,daca vrei ma documentez eu mai sigur) toti adventistii asteptau la miezul noptii in haine albe pe Domnul...o fi venit!?ei stiu,cert este ca o mare parte din ei au parasit gruparea.Ca azi cresc nr.lor,nu ma mira,cine n-ar vrea sa stie CAND VINE DOMNUL?...cred ca o iau de la capat.
3)evenimentele petrecute in America in acea vreme trebuie sa fie mentionate si in scrierile americane...pt.siguranta ta cauta-le si te informeaza mai bine,.
Nu doresc sa revii la ortodoxie,TE ROG SA MA CREZI CA ACEST CULT NU VB DECAT DE INDURAREA SUFERINTELOR,CU DRAGOSTE IN D_ZEU,DUPA MODELUL LUI IISUS...dar nici sa stai sa crezi toate...
Vechi 09.02.2009, 07:52:32
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Geony uite adresa cu Viata Ellen White:

http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/egw16.htm

Scrisa de unul din apropiatii ei cu mai multe marturii de la cei ce au cunoscut-o care dupa mai multe semne de indoiala asupra veridicitatii ,,revelatiilor,, ei, a iesit din acesta secta.
Vechi 09.02.2009, 11:30:23
Banned

Implicit

Citat:
Eu nu sunt,nu ma simnt a fi antihrist,dar iti spun ca si DIAVOLII cred ca Hristos a venit pe pamant si cunosc mai bine ca mine si ca tine BIBLIA,dar ei nu o implinesc...aduna toate citatele date de tine si adauga apoi...nu tot cel ce-Mi zice Doamne ,Doamne...ce a vrut sa spuna oare Iisus prin aceste cuvinte,nu vroia sa spuna ca degeaba zicem noi cu GURA iar voia SA nu o si implinim....degeaba crezi si nu implinesti,iar daca implinesti voia sa atunci a ta este imparatia (atunci nu mai faci parte din cei care tacane toata ziua Domnu in sus,Domnu in jos,iar ei dau dovada de o mare rautate.
Aveti perfecta dreptate. Nu este suficient sa cunosti, trebuie si sa faci voia Tatalui. Eu cred ca vor fi adventisti, care cunosc Biblia foarte bine, dar nu se vor mantui, pentru ca au stiut care este voia Tatalui dar nu au facut-o.
Vechi 09.02.2009, 12:13:55
Banned

Implicit

Citat:
1)Demonstreza-mi tu ca aceasta femeie nu suferea de epilepsie,...atunci cand cadea la pamant (sau cand intra in transa cum spun unii) si primea veste ca peste atata timp va fi sfarsitul... era sanatosa?asa primeau apostolii informatii de la Domnul?
2)Cert este ca in toamna anului 1850 (cu aproximatie,daca vrei ma documentez eu mai sigur) toti adventistii asteptau la miezul noptii in haine albe pe Domnul...o fi venit!?ei stiu,cert este ca o mare parte din ei au parasit gruparea.Ca azi cresc nr.lor,nu ma mira,cine n-ar vrea sa stie CAND VINE DOMNUL?...cred ca o iau de la capat.
3)evenimentele petrecute in America in acea vreme trebuie sa fie mentionate si in scrierile americane...pt.siguranta ta cauta-le si te informeaza mai bine,.
Nu doresc sa revii la ortodoxie,TE ROG SA MA CREZI CA ACEST CULT NU VB DECAT DE INDURAREA SUFERINTELOR,CU DRAGOSTE IN D_ZEU,DUPA MODELUL LUI IISUS...dar nici sa stai sa crezi toate...
1. Domnule Geony, imi pare rau, sunt putin dezamagit, dar cred ca trebuie sa va consider ca facand parte dintre cei de genul Iustin sau Ovidiu-s. Fara sa aveti o documentatie onesta si in limite rezonabile, despre adventisti si Ellen White, va lansati in afirmatii. Ati auzit niste zvonuri spuse de vre-o doi doctorasi mofturosi, care au activat la sanatoriul adventist Battle Creek. Nu au suportat sa fie mustrati pentru incopetenta medicala(W.G Fairfield) sau incopetenta administrativa (Wm. Russel) si au venit cu fel si fel de scorneli, chipurile dovedite medical. Ei nici macar nu au avut ocazia sa o cunoasca bine pe Ellen White. De vre-o consultatie, nici vorba.

Si, daca ne uitam prin Sfanta Scriptura, in viziunea dvs. putem spune ca si profetul Daniel o fi avut epilepsie sau vre-o alta boala. "Eu, Daniel, am stat lesinat si bolnav mai multe zile" (Daniel 8:27). Era tot ceva legat de o viziune.

Ellen White nu "a fixat" nici o data cand va fi sfarsitul. Adventistii s-au format din ceea ce a mai ramas in urma marii dezamagiri de la 1844. Nici un adventist nu se va mai incumeta sa precizeze o data cand va veni Mantuitorul.

2. "Cert este ca...", spuneti dvs. Vad ca dati minciunile drept certitudine. In toamna anului 1844, in urma interpretarilor lui W. Miller (un pastor metodist, daca nu ma insel) a avut loc un eveniment dezamagitor. Dar, adventistii de ziua a saptea au aparut dupa acest eveniment. Incercati sa va documentati. Adventistii au facut si inca mai fac destule greseli. Pe acelea scotetile la iveala si nu va fi nici o suparare. Dar nu aruncati toate "scornelile", sub forma de "certitudini".

3. Biserica ortodoxa are nevoie de o reforma. In plus, dupa contactul cu anumite persoane de pe acest forum si in special cu anumite scrieri mincinoase (carti, pravila bisericeasca), indepartarea mea de ortodoxie (ca sistem religios) s-a acutizat. Asta nu inseamna ca nu-i respect pe credinciosii ortodocsi. Ii consider fratii mei si sunt convins ca ma voi intalni cu multi dintre ei, in Imparatia lui Dumnezeu (cu conditia ca si eu sa ma numar printre mantuiti).
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Convertirea unui adventist la ortodoxie kesarion_breb Secte si culte 12 02.08.2010 16:33:30