![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Apostol Pavel, chiar isi manifesta nadejdea ca Domnul va reveni in timpul vietii lui (a apostolului). "Inatai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei..."(1 Tesaloniceni 4:16,17). Si Apostolul Pavel a fost un adventist. Aveti ceva impotriva credintei lui? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dati un link cu o prelegere adventista despre grozavia iadului. Adventistii privesc cu groaza un singur lucru: pacatul. Din cauza pacatelor noastre am ajuns cum am ajuns si a trebuit sa coboare printre noi si sa moara Domnul Iisus Hristos. Noi l-am rasignit pe Hristos (nu evreii sau romanii), prin pacatele pe care le-a facut si continuam sa le facem. Aici este adevarata grozavie. |
|
|||
|
|||
![]()
Scuze. Am scapat o greseala mare. Am vrut sa spun "prin pacatele pe care le-am facut" (Domnul Iisus Hristos este fara de pacat).
|
|
|||
|
|||
![]()
@vasinec: iti cer scuze, s-a strecurat o gresala in ce-am scris mai sus. In loc de "prelegeri adventiste" am vrut sa scriu "prelegeri neo-protestante", ca referire la cultele crestine aparute in America de Nord in urma colonizarii hughenote.
Nu sustin ca sunt un bun cunoscator al miscarii adventiste, sunt mult mai familiar cu baptistii, evanghelistii si miscarea charismatica in general. Insa Martorii lui Iehova, de exemplu, recunoscuti pentru prozelitismul lor uneori de-a dreptul invaziv, milenarismul raspicat si accentuarea iminentei apocalipsei, sunt considerati ca apartinand miscarii adventiste. Apostolul Pavel si credintele dumnealui sunt irelevante fata de punctul de vedere ridicat de mine, cert este ca ortodoxia pe care o vad eu astazi nu este atat de vocala in privinta iminentei apocalipsei precum este miscarea adventista. |
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3]Daca esti corect, asa cum pretinzi, de ce nu raspunzi si la acuzatiile mele, asa cum eu ti-am raspuns mereu; adevarul doare???
Iata ce spune Manualul Doctrinelor AZS (autor Moldovan Vilhelm), la cap. "Biserica ramasitei" (selectez):[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]- "adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant. ...cred ca Dumnezeu mai are si alte oi, suflete sincere"...(pag. 171)[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]- "in jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant, si neavand ocazia sa cunoasca mai mult, Domnul - in harul sau - ii recunoaste ca apartinand de poporul Lui".(pag. 173) Daca tu pretinzi ca asta e invatatura voastra de la inceput, cum se face ca teoria ,,usii inchise,, cu care primii adventisti cu Ellen White in frunte cautand sa explice esecul profetiei cu a doua venire de la 1844, au adus-o afirmand ca nimeni nu mai poate fi primit in sanul adventistilor deoarece usa s-a inchis, iar dupa cativa ani au negat aceasta teorie, scotand din editiile noi ale cartilor scrise de Ellen White toate referirile la ea? [/SIZE] [COLOR=Red][SIZE=4]Asta dovedeste cat de repede va schimbati voi invataturile, avand pretentia ca si pravila bisericeasca sa fie in pas cu voi. Dupa atatea profetiii mincinoase, afirmatii si negatii mincinoase in functie de interese de tot felul, voi adventistii aveti nerusinarea sa acuzati pe altii de minciuna la fel cum hotul striga hotii.[/SIZE][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care este problema cu teoria usilor inchise (eu nici nu am auzit de ea)? Ce daca i-a trecut cuiva prin cap ca nu mai pot fi primiti si altii in randul adventistilor. Nu s-a spus ca s-a inchis usa pentru mantuire. Dintotdeauna s-a stiut si sustinut ca biserica adventista nu este Mantuitoare. Cu sau fara noi, adventistii (cu tot cu ideile noastre), omul isi poate gasi cale spre mantuire. Are Dumnezeu grija de asta. Nu sta in baza noastra. Avem si noi un rost pe acest pamant, dar nu acela de "biserica mantuitoare" (urata expresie). Nu mai incercati sa va mascati minciunile (in special cele scrise in pravila bisericeasca), talmacind anumite zvonuri, care nu au schimbat doctrinele adventiste. Nici adventistii si nici Ellen White (obsesia dvs.) nu au sustinut vreo data ca sunt singurii mantuiti. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu vorbesc pe zvonuri ca voi, ci ti-am aratat citete din cartile voastre care dovedesc ca Ellen White si adeptii ei si-au acoperit de la inceput profetiile mincinoase cu alte si alte minciuni si teorii mincinoase ducandu-i de nas si cu vorba pe toti cei care au crezut in cuvintele ei. Daca ai fi sincer si ai cauta adevarul , ai cerceta istoria sectei tale si din alte surse, mai ales din cele care aduc acuzatii profetesei voastre, si nu te-ai mai ascunde ca strutul cu capul in nisip.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
=>de aici nu rezulta ca toti adeptii sunt mantuiti.. Cred ca pastorii nu au fost destul de expliciti cu voi...vezi aici e si gresala in ortodoxie,preotul nu apuca sa vb despre toata teologia ortodoxa,iar crestinul nu intreaba nici el ce nu intelege. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2)Cine a spus ca Ortodoxia nu crede ca Hristos a murit pt. pacatele noastre?Care pacate?Nu crezi ca este vorba de pacatul pe care l-a facut ADAM,care a trecut pe la toti,pt ca toti suntem descendenti din El.(om=pacat;oameni=pacate=>expresia pacatele noastre) Dupa parerea ta toti cei ce cred in Hristos,sunt mantuiti!DIAVOLII DE CE NU SE MANTUIESC CA DOAR SI EI SARMANII CRED,MAI MULT CA NOI...EI SE CUTREMURA.???? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credinta fara fapte e credinta diavolilor, o credinta moarta |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Convertirea unui adventist la ortodoxie | kesarion_breb | Secte si culte | 12 | 02.08.2010 16:33:30 |
|