![]() |
![]() |
|
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Salate ieftine, rapide si gustoase
Salata de paste sau orez Ingredienti - paste tipul fluturasi, papillion( o punga de 500g pentru 8 persoane) sau orez( o cana si 1/2) - masline negre/ verzi sau cum va plac fara os, taiate feliute - rosii proaspete ( 2 mari sau 3 mici) taiate cubulete - artichokes un borcanel din comert - in ulei - salata verde si alte culori cit mai multa - sare, piper, ulei, lamaie - [COLOR=red]optional: o conserva de peste in ulei (tuna)[/COLOR] Preprare Se fierbe pasta timp de max 12 minute. Strecoara si o pui intr-un castron. Se adauga salata taiata fin, maslinele, rosiile, artichokes taiati fin, sare, piper, lamaie( putina zeama de la un sfert de lamaie va fii suficienta). Se adauga ulei dupa gust. [COLOR=red]Optional: se amesteca cu conserva de peste.[/COLOR] |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Verdeturi gatite rapid ( maximum 5 minute)
Indicatii: colesterol mare, slaba circulatie de sange, probleme de inima, probleme de indigestie, probleme de constipatie Ingredienti - orice tip de verdeturi: spanac, bieta, urzici, lobode, brocoli, conopida etc. - putin ulei - putin usturoi( max 2 - 3 catei) - ardei iute macinat mare( cu samburi) Preparare: Se spala bine verdeata. Se pune intr-o oala cu ap clocotita doar pentru 1 singur minut, poi se strecoara rapid. Intr-o tigaie: ulei( maximum o ligura) se incinge cu cei 2-3 catei de usturoi taiati in lung in doua( dintr-un catel de usturoi vor rezulta doar 2 parti=atit) si se pune putin rdei iute macinat mare( cu samburi si coaja ardeiului iute rosu). In 2 minute, usturoiul devine maroniu, il iei de pe foc, il scoti cu o lingura. In acest ulei fierbinte pui verdeata. O lasi alte 2 minute. Se serveste cu putin lamaie deasupra. Pofta buna. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Lasagna de post
Ingrediente: - pasta de lasgna - ciuperci - orez - o ceapa - usturoi - vegeta - putin ulei - sare, piper - sos beshamel( se prepara acasa) - putin lapte - putina faina - sos de rosii preparat in prealabil Sos de rosii preparare: O conserva de sos concentrat de rosii si una de rosii taiate, ceapa, usturoi, busuioc, sare si piper, putin ulei. Se prajeste ceapa taiata fin, usturoiul fin taiat in ulei. Se adauga cele doua conserve de sos de rosii. Se fierbe la foc foarte mic, timp de 1/2 ora pina cind devine dens si bucatile de rosii s-au descompus. Se amestec continuu. Cind e gata, il tragi de o parte, daugi o frunza de busuioc, sau busuioc taiat. Acest sos de rosii va fii mult prea mult, deci se poate utiliza si pentru pasta, pizza etc. Sos beshamel preparare: Intr-un castronel se pune o cana de lapte, se aduga putin faina si se fierbe. Se amesteca mereu, cu telul, insa acest sos trebuie sa ramina subtire. Daca este prea dens, adaugi lapte. Procesul dureaza maximum 7-8 minute. Prepararea umpluturii pentru lasagna: Se prajeste ceapa, usturoiul, si ciupercile. Dupa gust, se poate adauga si rosii taiate, rdei taiati etc. Cind ceapa devine sticloasa, se adauga apa rece si orezul, circa 1/2 cana. Sare, piper, vegeta, dupa gust. LASASGNA Se ia o tava pentru cuptor. Se tapeteaza cu sos din sosul de rosii preparat in prealabil. 1. Un strat de foi de lasagna( nefierte, atentie, crude). 2. Un strat din umplutura de ciuperci. 3. Beshamel sos Se repeta pasii 1-3 pina cind tava a devenit plina. Ultimul rind trebuie sa aiba foi de lasagn si beshamel. Se acopera cu foie de aluminiu. Se da la cuptor la 375 C, timp de 20 minute. Se scoate, se descopera, se da din nou la cuptorul stins insa tot cald, alte 10-15 minute. [COLOR=red]DACA VREM CU CARNE[/COLOR] Sosul de rosii: se prajeste ceapa, usturoi si carne macinata, apoi se adauga rosiile din conserve. Se fierbe timp de 1 ora la foc foarte mic. Sosul trebuie sa fie consistent in carne macinata. Umplutura:un strat de foi, sos de rosii, branza data pe razatoare si beshamel preparat ca mai sus. Se repeta acesti pasi. Ultimul strat: foi, sos de rosii, branza si beshamell. Cea mai potrivita branza, este cea propaspata, nesarata. Se recomanda si parmiggiano reggiano ras, daca este. [COLOR=blue]NOTA:[/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=#0000ff]BESHAMEL SOS- SE POATE ELIMINA CUI NU-I PLACE.[/COLOR] |
#4
|
||||
|
||||
![]()
SALATE DE FRUCTE
SALATA NUMRUL 1 - MERE - PORTOCALE - GRAPEFRUIT - O LAMAIE - CAPSUNI( SAU ALTE FRUCTE ROSII) Se taie fructele in cuburi mijlocii ca marime intr-un castron, se pune zahar. Se adauga o cana de vin. Se da la frigider pentru citeva ore. Este atit de bun, ca nu te mai saturi!!!!!!!!!!! SALATA NUMARUL 2 - portocale - putin ulei de msline - masline - ceapa - origano Se taie portoclele in cuburi, intru-un castron. Se pun maslinele fara samburi, ceapa rosie taiata felii, ulei de masline putin si oregano. Suc de Fructe - mere - telina - spanac - rosii - masline - portocale - varza Se pun toate in juicer. Se serveste zilnic pe stomacul gol, imediat dupa preparare pentru ca vitamina C se descompune in mai putin de 5 minute. Veti fii mai puternici, mai energetici si plini de fibre naturale. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
MANCARURI CU FASOLE BOABE
1. SALATA DE FASOLE BOABE Fasolea fiarta, strecurata, se pune intr-un caston. Se taie ceapa rosie felii, ( conserva d epeste tuna, in apa - optional), se pune sare, piper,putin ulei si putina lamaie. 2. FASOLE SCAZUTA Intr-o tigaie, se prajeste putin usturoi taiat in lung cu red chilli peppers( ardei iute rosu macinat), apoi se pune fasolea boabe, sos de rosii si o foaie de dafin. Se serveste cu salata de ceapa rosie: ceapa rosie taiata felli lungi, ulei, lamanie, sare piper. 3. FASOLE BATUTA( HUMMUS) Fasolea fiarta si strecurata se pune in mixer cu citeva bucatele de usturoi. Se tine pina devine o pasta fina, omogena. Se adauga sare, piper. ==>Se seveste cum este cu chips( ca aperitiv) ==>Se serveste cu prajeala de: ulei incins cu boia dulce, si putina ceapa taiata felii lungi. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
CARTOFI CUBURI LA TIGAIE - 10 minute
Cureti cartofi in functie de cite persoane sint. Ii tai in cuburi 1cmx1cm(sigur nu exact, insa am zis asa ca idee). Intr-o tigaie pui ulei, putin ( max 2 linguri, 2 1/2 linguri) si pui cartofii impreuna(uleiul nu trebuie sa fie cald). Cind devin rumene cubuletele, presari rozmarin( putin de tot). Ii scoti intr-un castron tapetat cu hartie care bsoarbe uleiul, pui putina sare. Faci o salata: rosii, castraveti, ardei gras, ceapa, salata verde si ce o mai fii prin camara. Pofta buna!!! |
#7
|
||||
|
||||
![]()
SARMALE DE POST
Ingredienti - ciuperci albe champignion ( 1 kg) taite in cubulete f. mici - 2 cepe mari tocate fin de tot - 2-3 catei usturoi tocate - 1 cana de orez - 1 ardei gras galben sau rosu taitate in cubulete mici de tot - 1 rosie - patrunjel radacina - taiata cubulete mici - 1 morcov- taiate cubulete mici - 1 varza murata ( frunze taiate in mod traditional) - cimbru, marar, foi de dafin - sos de rosii - putin ulei - sare, piper PREPRARE Umplutura Se prajesc ceapa, usturoiul, ciupercile, ardeiul, morcovul, patrunjelul, ciupercile si cind sint inmuiate, se adauga apa rece, si orezul. Sarmalele: se fac in modul obisnuit ( pentru mine- trebuiesc mari ca s anu zica cineva ca maninc prea mult, deci o sarma mi-ar ajunge nu -mi trebuiesc 50) asezindu-le pe peretii oalei. Se completeaza apoi golul din mijloc cu sos de rosii, apa, sarea, cimbrul, marar, foi de dafin. Pofta mare!!! - |
#8
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În loc de ciuperci se poate pune nucă tocată,migdale miez de semințe de dovleac.Nu se călește nimic.Se poate face compoziția de seara și se pune o ceșcuță de apă călduță.Orezul de umflă și fierbe mai repede.Eu nu pun usturoi dar pun busuioc,tarhon,mărar. |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Salată de cartofi
Se spală bine câțiva cartofi și se fierb în coajă sau curățați (nu se fierb foarte tare).În timp ce se răcesc se taie o ceapă sau două albă sau roșie(mie îmi place ceapa albă care nu este iute),câțiva gogoșari din oțet tot peștișori,,se stoarce o lâmâie iar coaja se taie(o parte) fin,se pun măsline câte vrem,piper sare.Se taie cartofii,se amestecă și se adaugă ulei de măsline sau ulei obișnuit.Se amestecă bine. Gris cu stafide Se fierb în apă stafidele(spălate bine și cutățate de codițe),și se adaugă grișul.Se amestecă până are consistența unui terci grosuț.Este mai bun rece când putem tâia cuburi.Când servim putem pune deasupra o linguriță de miere sau de dulceață.Este foarte bun și simpu căci stafidele sun dulci și plăcute,conținând și multe vitamine. |
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
putina salata verde, se freaca cu putin usturoi si sare, se lasa pina cind se fierb cartofii, apoi se amesteca cu salata de cartofi, asa cum a descris Dorina aici. Este excelenta! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 22:06:08 |
* post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 20:56:37 |
post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 08:44:57 |
|