Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.03.2009, 00:08:05
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de italiana
parintii mei au fost crestini ortodoxi.tatal meu era un om foarte bun la suflet dar ii placea f mult sa bea.nu cred ca a existat o zi in care sa nu bea.dupa bautura urma scandal dupa scandal si vreu sa spun ca in casa noastra era iadul pe pamint.el se mindrea ca este crestin ortodox dar cum era viata lui.mergea si se spovedea dar tot el raminea.era un impatimit al alcoolului.asta pina intro zi cind un vecin de al nostru la invitat la ei la biserica la penticostali.vreu sa va spun ca dumnezeu i-a atins inima,la primit pe dumnezeu in viata lui,de atunci nu a mai baut,nu a mai fumat ,viata lui a luat o intorsatura de 360 de grade.dumnezeu l-a intors din calea lui.de atunci in loc sa bea si sa faca alte lucruri de catre acum ii este rusine,se roaga ,citeste bibla si cauta sa faca voia lui dumnezeu.
de atunci casa noastra a devenit un colt de rai.
Ti s-a mai spus când ai intrat cu alt nume să încerci să te exprimi in limba română. Se scrie ortodocși, nu ortodoxi. Iar intotdeauna fraza incepe cu literă mare.
Ce ai scris mai sus e genul de povești pe care le spun sectanții la amvon, chipurile ca să laude "lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu cu ei".
Ia aminte la versetele de mai jos:

Luca 18.9 "[COLOR=sienna]Către unii care se credeau că sunt drepți și priveau cu dispreț pe ceilalți, a zis pilda aceasta[/COLOR]: Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage: unul fariseu și celălalt vameș.
[SIZE=2]Luca 18.11-12 Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig.[/SIZE]

[SIZE=2][COLOR=red](a se citi ultimele două versete: “Sectantul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, curvari, bețivi, hoți, cum sunt ortodocșii. L-am primit pe domnul Isus în inima mea ca mântuitor personal și îi ajut pe cei de-o credință cu mine”)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2]Luca 18.13 “Iar vameșul, departe stând, nu voia nici ochii să-[/SIZE]
[SIZE=2]și ridice către cer, ci-și bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului.”[/SIZE]
[SIZE=2]Și ce spune Hristos despre cei doi:[/SIZE]
[SIZE=2]Luca 18.14 “Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa, decât acela. Fiindcă oricine se înalță pe sine se va smeri, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța.”[/SIZE]

Ceea ce vrea Dumnezeu de la noi este smerenie și ascultare asadar, nu să ne asteptăm la semne si minuni de care nu suntem vrednici, asa cum asteapta penticostalii.
Vechi 29.03.2009, 01:15:51
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Cod:
a fost cumva ortodoxia biserica primara.nu stiam de asta.
Înseamnă că a sosit vremea să afli. Biserica Ortodoxă este cam ce a mai rămas din Biserica primară.

Cod:
Nu am pierdut nimic. Ce poate sa-mi ofere ortodoxia? Ceea ce ma atragen la acest website, sunt minciunile care s-au spus si se spun despre "sectari". In lipsa acestor minciuni, as disparea de pe forum
Vai de ea exprimare. Nici nu mă mir că ai fost banat. Nu cred că cineva de aici a intrat pe site-urile voastre să facă propagandă sau să vă combată în vre-un fel pentru că, eu cel puțin știu pe pielea mea, numai harul lui Dumnezeu vă mai poate scoate din haznaua în care ați intrat. Până la urmă ce mai vreți? Și așa v-ați făcut de rușine prin tot ce-ați scris pe acest forum. V-ați apărat asociațiile religioase din răsputeri și n-ați rezolvat nimic. Toate pseudoargumentele voastre s-au lovit de zidul cel tare a Adevărului și s-au făcut bucăți. Frații mei v-au deschis ochii dar voi nu vreți să știți mai mult decât frazeologia goală vehiculată în adunările voastre. Din punctul meu de vedere acest topic și-a epuizat tematica și propun admin. să fie închis pentru că avem deja dezbateri paralele cu neoprotestanții postcreștini și cred că le acordăm deja exagerat de multă atenție. Acesta fiind ultima mea postare aici, țin să le mulțumesc tuturor dreptmăritorilor creștini pentru modul cum au desființat ereziile multiple trâmbițate pe acest forum; nu pot decât să mă bucur că laicii noștrii sunt mai bine pregătiți decât "clerul" lor, dovedind prin aceasta că Biserica Nedespărțită are resurse minunate pentru vremurile grele care vor urma. Îi asigur pe apostații de diferite orientări care au scris sau citit acest topic că au părăsit Biserica fără să-i cunoască învățătura și practica, călăuzite de harul lui Dumnezeu. Dacă e vre-un regret din partea noastră este doar acela că nu ați rezistat cândva unei ispite puternice și poate n-a fost nimeni alături de voi cu puțin timp înainte de cădere. Vă doresc din toată inima ca Domnul să vă ofere, într-o bună zi, șansa eliberării de eres și să vă regăsim printre frații noștrii.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2009, 04:52:48
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariann Vezi mesajul
Am impresia ca scrie o alta persoana, decat cea de pana acum. Oricine ati fi, ati tras niste concluzii gresite. Nu am pierdut nimic. Ce poate sa-mi ofere ortodoxia? Ceea ce ma atragen la acest website, sunt minciunile care s-au spus si se spun despre "sectari". In lipsa acestor minciuni, as disparea de pe forum.P.S. "Vasinec" a fost banat. Sunt tot "vasinec" dar sub alt nume.
Vasinec=Mariann

Eu sint ceeasi persona, sa stii care am fost si mai inainte.
Doar ca am realizat ca nu esti chir atit de mielusel cum vrei sa pari, ca ai ajuns sa ataci religia pe care ai lasat-o.

Deci din nou: daca ai facut o alta alegere, bine pentru tine, nu incerca sa convingi aici pe cineva ca sansele tale sau "italiana" sint zero.

De ce?

Pai uite un tata betiv, o persoana betiva...pai niciodata nu se converteste doar ca asa trecind la o alta religie.

Betia este o adictie, care trebuie tratata.
Un alcoolizat se opreste din baut atunci cind are o motivatie, nici intr-un caz o alta religie.

Sincera sa fiu, aceste discutii voi le purtati aici stiind ca este post, si vreti sa ne smintiti de la post.

Deci, vazind ca eu te-am tratat cu respect, tu ai atacat pe altii.
Fara macar s afii documentat.
Doar o dati cu Scriptura si restul...e gol.
Nu aveti un respect pentru nimic, dor pentru voi insiva, asta inseamna ca nu sinteti umili, ci sinteti foarte mandri...

Stii ce fac aici adventistii si pentricostalii?
Beau, maninca bine, prim vine burta lor, traiesc impreuna apoi se re-impreuneaza unii cu altii (intre ei , sigur), beau de sting, brurile sint plini de ei, si nu au respect, deaorece sustin ca "Dumnezeu este iertator". Sint mandrii, si plini de ei insisi...

Ei nu stiu nici de post, nici de umilinta.

Cu asta am incheiat orice discutie la acest subiect.
Probabil ca acest subiect ar trebui sa fie inchis, deja s-a discutat prea mult.
Vechi 29.03.2009, 06:28:06
Anca-Miha
Guest

Implicit

Omul mai renunta la bautura si cand face un infarct, sau se imbolnaveste de te miri ce... nu numai cand trece la penticostali.
Cunosc si eu pe cineva, care beat fiind a adormit cu tigara in mana si a dat foc patului in care dormea. Nu a mai baut nici un strop de atunci. Iar altul, dupa infarct a lasat fumatul si bautura. Dumnezeu ne atentioneaza in fel si chip, cand am umplut paharul...
Interesant e, ca atunci cand unul dintre cei botezati ortodox, devine ortodox practicant, adica merge in mod regulat la biserica, se spovedeste, se roaga zilnic, face ce trebuie sa faca orice bun credincios, atunci incep atacurile cele mai rele, ispite peste ispite din partea diavolilor, pana cand ajunge sa se dezpatimeasca; sa se desparta de pacatele sale - proces de durata, nu de o luna sau doua, ci de ani. Toate relele vin peste acesta; este lucru stiut, care te socheaza la inceput, pana afli de ce se intampla aceste lucruri: ca sa te smeresti; sa scapi de cel mai perfid pacat al omului: mandria. Suferinta, de care ai parte, te apropie de Dumnezeu; simti ajutorul Lui; apoi iar se indeparteaza, si iar revine, intarindu-te, punandu-te la incercare, caci Dumnezeu ne vrea tari in fata ispitelor si fara de pacate, caci in rai nu are voie sa intre nici un pacatos.
De aceea ma cam mir, cand aud ce bine va merge voua, doar intrand in randul penicostalilor, al adventistilor, baptistilor, etc. si ce curati sunteti dintr-odata.
Eu zic ca nu e bine sa-i judecam pe cei care se lasa asteptati la credinta, desi sunt botezati, caci stiut este ca Domnul ne primeste pana in ultimul ceas, iar plata aceeasi este, si pentru cel din urma ca si pentru cel dintai, nu?!?
Deci, poti sa ne spui, italianco, de ce s-a lasat tatal tau de baut?
Reply With Quote
Vechi 29.03.2009, 09:30:08
doartemporar doartemporar is offline
Banned

Data înregistrării: 14.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Fals, religia voastră s-a format in America secolului 19.
Hai sa lamurim in sfarsit aceasta chestiune, se pare ca nu ati remarcat inca diferenta pe care o fac eu intre "religie" si "confesiune" (sau denominatiune, cult, etc). Veti fi de acord cu mine ca "religia noastra"- religia crestina s-a format in sec. I.

Citat:
Crestinii primelor secole nu credeau in moartea sufletului odată cu trupul asa cum cred adventistii, nu practicau zeciuiala așa cum fac adeventistii și nu mai credeau in obligativitatea Sabatului și în interdictia de a consuma anumite alimente etc.
Din pacate, aveti dreptate (partial, referindu-ne la majoritatea crestinilor din generatiile de dupa apostoli). Doctrina si practica crestinilor din secolele II, III, IV s-a indepartat tot mai mult de ceea ce au invatat Hristos si apostolii. Insa Hristos si apostolii au practicat sistemul zecimii (ba, au dat mai mult de 10%, ei dadeau tot: aveau in comun tot ce posedau), ziua lor de inchinare era sambata (nu-mi cereti dovezi, ele se gasesc cu duiumul pe topicul respectiv), nu consumau alimentele pe care Domnul le-a interzis (sa nu-mi spuneti de exemplu ca Hristos sau apostolul Petru ar fi mancat porc, ca nu va cred), credeau cu putere in invierea mortilor si in faptul ca in moarte nu mai exista constienta sau activitate(pe topicul aferent veti gasi suficiente argumente).

Citat:
Nașterea rătăcirii adventiste a fost incă unul din numeroasele semne care arată apropierea sfârșitului
Daca scoateti cuvantul "ratacire", involuntar ati rostit un adevar.

Citat:
Rădăcinile sectei adventiste de ziua a saptea pot fi gasite in anul 1831 cand William Miller a inceput sa predice Adventul (venirea a doua a Mantuitorului pt anul 1943)
Daca va uitati cu atentie la ce am scris, veti vedea ca m-am referit la organizarea oficiala a Bisericii AZS, si nu la radacinile ei.

Citat:
Cuvântul pastor in limba română înseamnă și preot al unui cult protestant.
Daca revedeti si fraza respectiva, veti observa ca nu m-am referit la un cult protestant, ci la unul neoprotestant si l-am si nominalizat (de fapt l-ati nominalizat chiar Dvs.): baptist.

Citat:
Asa cum am spus mai sus rădăcinile sectei adventiste de ziua a saptea pot fi gasite in anul 1831 cand William Miller a inceput sa predice adventul. Un moment important in devenirea actualei secte intitulate prescurtat ASZ a fost eșuarea profetiilor lui Miller in 1843 și 1844, cand a parăsit secta pe care el a infiintat-o.
Un alt moment de referinta in devenirea sectei este căsătoria "profetesei" Ellen White cu un lider al baptistilor de ziua a saptea: James White in 1846. Ea va accepta ca un compromis să cinstească sâmbăta, iar el a acceptat hotărârea ei de a interzice consumul "animalelor necurate". Toate acestea si-au gasit si acoperirea "biblică" in accepțiunea lor și au fost impuse aproape intregii grupări adventiste.
Gruparea intitulată Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a luat ființă așadar oficial prin Conferința de la Michigan din 1861, dar ea funcționa de la căsătoria "profetesei" cu James White.
"Istoria" pe care o propuneti, contine o serie de inexactitati. Nu are rost sa le mai numesc, le veti remarca Dvs. insiva daca sunteti corect. Eu cred ca sunteti capabil.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2009, 13:45:23
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de italiana
ce am scris referitor la tatal meu nu a fost o poveste a fost un fapt real.
oamenii pacatosi vin la noi la biserica si se pocaiesc si dumnezeu ii scapa de viciile lor cu a facut cu tatal meu.de aceea multi pacatosi vin la dumnezeu.ma bucur si ma rog pentru lucrarea de trezire pe care dumnezeo o face in romania.cu ajutorul lui dumnezeu sau deschis foarte multe biserici neo-protestante in tara.oamenii vin la dumnezeu ,sau saturat de atitea traditii si obiceiuri si vin la credinta adevarata.
Dragul meu/mea, crestinism inseamna pastrarea traditiilor apostolice. Biblia face parte din Traditia crestină, Biblia este o traditie scrisă care a fost elaborată de-a lungul a 1200 de ani de la Moise la apostolul Ioan.
Iar Biblia insasi este rezultatul unei traditii orale care s-a transmis de la Adam la Moise. Cu ce s-a mâmtuit lumea de la Adam la Moise, dacă nu exista traditie orală? Si de ce au falsificat sectanții tăi în Biblia lui Cornilescu următoarele versete?

Traduceri corecte:
KING JAMES VERSION:
1 Cor 11.2 "Now I praise you because you remember me in everything and hold firmly to the TRADITIONS, just as I delivered them to you."
2 Tes 2.15 "Therefore, bretheren, stand fast, and hold the TRADITIONS which ye have been taught, whether by word, or our epistle".
2 Tes 3.6 "Now we command you, brethren, in the name of our Lord Jesus Christ, that ye withdraw yourselves from every brother that walketh disorderly, and not after the TRADITIONS which he received of us".

Biblia ortodoxă:
1 Cor 11.2 Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți PREDANIILE cum vi le-am dat.
2 Tes 2.15 Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți PREDANIILE pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră.
2 TES 3.6 Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după PREDANIA pe care ați
primit-o de la noi.

În toate traducerile de mai sus substantivul din greaca veche paradosis (traditie, predanie) e tradus corect. Sectantii tai de ce au falsificat traducerea si l-au tradus cu sensul de invățătură in biblia pe care o folositi voi?
Vechi 29.03.2009, 14:09:20
doartemporar doartemporar is offline
Banned

Data înregistrării: 14.03.2009
Implicit

Citat:
În toate traducerile de mai sus substantivul din greaca veche paradosis (traditie, predanie) e tradus corect. Sectantii tai de ce au falsificat traducerea si l-au tradus cu sensul de invățătură in biblia pe care o folositi voi?
Daca nu ati stiut, ma simt dator sa va spun: Cornilescu nu a fost adventist si nici penticostal. Poate ne spuneti Dvs. din ce mediu confesional provenea. Asta nu inseamna ca vreau sa-i scuz greselile pe care le-a facut. Eu personal nu folosesc o singura versiune a Bibliei; cand studiez Scriptura, pentru a avea un tablou complet, arunc o privire peste toate versiunile de care dispun, inclusiv originalul ebraic sau grecesc. Pentru acuratetea interpretarii Scripturii, e necesara o asemenea metoda. Ma bucur ca uzati de aceeasi metoda. Insa....:

Citat:
Traduceri corecte:
KING JAMES VERSION:
1 Cor 11.2 "Now I praise you because you remember me in everything and hold firmly to the TRADITIONS, just as I delivered them to you."
Haideti sa fim intru totul corecti:
KJV 1 Corinthians 11:2 Now I praise you, brethren, that ye remember me in all things, and keep the ordinances, as I delivered them to you.

Nu am avut timp sa verific celalalte versete. Inainte de a face-o, va rog sa corectati dezinformarea. Sper ca nu a fost intentionata.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2009, 14:33:03
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Incercati sa nu mai trageti concluzii. O faceti fara intelepciune si cu rautate. Episodul cu spovedania la parintele Teofic Paraian a avut loc cu cca. 17-18 ani in urma. Cu adventistii am intrat in contact abia acum 5 ani (eu i-am cautat). Intre timp, am cautat o biserica ce cauta sa se supuna intru totul Sfintei Scripturi. Asa am gasit biserica adventista.
.Si d-voastra ati fost in sanul ortodoxiei, ca si Iuda intre Apostoli.Iuda nu cauta sa se imbogateasca spiritual din cuvantul Domnului , a preferat sa aiba alte ganduri in timp ce Iisus se vb. ...a iesit afara de la cina ca sa mearga sa-L vand pe Iisus ,sa-si satisfaca gandurile avute;, iar d-voastra ca si el, ati lasat ortodoxia , hoinarind in lume dupa a va satisface placerea. Mare grija, Iuda a murit trupeste iar d-voastra sunteti mor spiritual. Avem in Ortodoxie multi IUDA...
Reply With Quote
Vechi 29.03.2009, 14:49:52
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Pt doartemorar:
Tu ai citat din King James Bible nu din American King James Version.
Dar si in King James Bible scrie la 2 Tes 2.15:

"Therefore, brethren, stand fast, and hold the TRADITIONS which ye have been taught, whether by word, or our epistle.Therefore, brethren, stand fast, and hold the traditions which ye have been taught, whether by word, or our epistle".

TOATE VERSIUNILE MODERNE PROTESTANTE TRADUC CORECT:

AMERICAN KING JAMES VERSION:
2 Tes 2.15 "Therefore, bretheren, stand fast, and hold the TRADITIONS which ye have been taught, whether by word, or our epistle".
2 Tes 3.6 "Now we command you, brethren, in the name of our Lord Jesus Christ, that ye withdraw yourselves from every brother that walketh disorderly, and not after the TRADITIONS which he received of us".

La fel si in International Standard Version 2008:
1 Cor11.2 " praise you for remembering everything I told you and for holding to the [COLOR=red]traditions[/COLOR] that I passed on to you."
2 Tes 2.15 "So then, brothers, stand firm, and cling to the [COLOR=red]traditions[/COLOR] that you were taught by us, either by word of mouth or by our letter".
2 Tes 3.6 "In the name of our Lord Jesus, the Messiah, we command you, brothers, to keep away from every brother who is living in idleness and not living according to the [COLOR=red]tradition[/COLOR] that they received from us"
Vechi 29.03.2009, 14:56:10
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doartemporar Vezi mesajul
Insa Hristos si apostolii au practicat sistemul zecimii (ba, au dat mai mult de 10%, ei dadeau tot: aveau in comun tot ce posedau), ziua lor de inchinare era sambata (nu-mi cereti dovezi, ele se gasesc cu duiumul pe topicul respectiv), nu consumau alimentele pe care Domnul le-a interzis (sa nu-mi spuneti de exemplu ca Hristos sau apostolul Petru ar fi mancat porc, ca nu va cred), credeau cu putere in invierea mortilor si in faptul ca in moarte nu mai exista constienta sau activitate(pe topicul aferent veti gasi suficiente argumente).

.
Mai sa fie, frumoase invataturi din Biblie ai luat, sa fie oare asaa cum zici??? Daca ai gandi un pic si cu mintea si cu sufletul ai vedea ca Iisus cu Petru nu au mancat carne de porc pt. ca ei si-au desfasurat activitatea in mediul iudaic, iar ca invatatura lor sa fie ascultata macar, trebuia sa faca pe placul lor, altfel poate nici nu stateau de vorba...apoi nu scrie nicaieri ca Iisus nu a mancat carne de porc, tot asa cum nu scrie ca a mancat carne...in nici o cuvantare din NT nu am gasit referire la carnea de porc...

Cu zeciuiala este la fel, Iisus a fost de neam iudeu, pastrand datinile si obiceiurile iudaice, frecventa templu si sambata pt. ca atunci avea posibilitatae de a vb in templu multimilor care erau foarte rigoriste in privinta datinilor .Astfel ca nu sa sustras de la zeciuiala.

Dar sa nu uitati ca Iisus pastra si sarbatorile iudaice, Pastile, Cincizecimea...VOI CRED CA LE-ATI UITAT SA LE PASTRATI, APOI CE MAI TOT SPUNETI CA URMATI BIBLIA SI PE IISUS???MAI AVETI CATEVA LIPSURI, CRED CA O SA AVETI SI SARBATORI ODATA SI ODATA...

Cred ca totusi sunteti daparte de Biblie....
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50