![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Va multumesc ca ati facut corectura. Vedeti de ce este important sa verificam orice ni se spune? Nu trebuie sa va suparati, insusi marele apostol Pavel s-a lasat verificat de crestinii din Bereea. Fapte 17,11
|
|
||||
|
||||
![]()
Primii crestini nu practicau zeciuiala, ci fiecare dădea cat putea.
Iar apostolii evanghelizatori erau obligati sa renunțe total la cele lumești inclusiv la posesiuni (la fel ca si calugarii din manastiri): Luca 9.23 "Și zicea către toți: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie"; Matei 19.29 "Și oricine a lăsat case sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau țarine, pentru numele Meu, înmulțit va lua înapoi și va [COLOR=black]moșteni viața veșnică". [/COLOR] Matei 6.31 " Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? 33. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei."
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Desi tipati la mine, am sa incerc sa va raspund calm. Nu am uitat sa pastram sarbatorile ("Adu-ti aminte de ziua sambetei"). Am aici o contraintrebare. Ati amintit de sarbatoarea Pastilor si a Rusaliilor(Cincizecimii). Aceste sarbatori evreesti ceremoniale au fost desfiintate de Domnul Iisus la cruce. Dvs. de ce le mai tineti? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
...si asa Iisus ajungand la momentul in care isi incheie activitatea, dupa ce 33 de ani a tinut sarbatorile s-a hotarat peste noapte...GATA...PANA AICI...sau cum ai spus desfiintate la cruce,cum vine asta? Ca ultimele cuvinte au fost...sau ma iei ca Vasinec cu catapeteazma si cu cutitul cazut? Noi ortodocsii nu taiem decat mielul ,in ajunul sarbatorii iar preotii nu junghie nici vitei, nici miei, nici nu ciupelesc gaini etc. CRED CA VOI VEDETI IN SARBATORI CEVA DE ACEST GEN!!! Fa mai intai diferenta intre sarbatorile CEREMONIALE iudaice si intre sarbatorile COMEMORATIVE care vin si aduc in fata omului un eveniment din viata lui Iisus... Cred ca nu esti incuiat mintal ca sa-ti spun de ce sarbatorim Pastile, Cincizecimea, Floriile (ca tot se apropie ele acum)... Cred ca am mai spus-o :FIECARE SECTA SI-A FACUT UN DUMNEZEU PERSONAL PE CARE SA-L CINSTEASCA ASA CUM SE CUVINE...AL VOSTRU E UNUL CORCIT, si din VT.si din NT., ...cel penticostal e facut dupa cartea Faptelor, cel baptist e confectionat dupa ultimele cuvinte de la Matei...etc. Dumnezeul nostru e facut dupa NT. si Traditie, mai aspru un pic ca si al vostru(sectarilor) dar daca ai de aface cu EL (in sensul bun al cuvantului) ,poti spune ca Pavel:Nu mai traiesc eu ci , Hristos traieste in mine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Avem cu ce ne mandri noi ortodocsii ca am avut domnitori care au stiut sa pastreze legatura cu Dumnezeu, au aparat CREDINTA SI NEAMUL pana la moarte:vezi sfarsitul vietii lui Constantin Brancoveanu si a fiilor lui,.(nu era sectar).Despre altii nici ca mai vb. Au fost personalitati care au adus tiparul pe pamantul patriei noastre(nu a venit din America si nu a fost adus de pastori), iar primele carti au fost Biblia, si cartile de cult...nicidecum scrierile E.G.WHITE. Am avut cine sa ne invete carte, si aici amintesc pe cel care a desfiintat analfabetismul romanilor din Transilvania, pe Mitropolitul Andrei Saguna (nu era pastor). Nu mai vorbesc de cei care au pus bazele primelor SPITALE si primelor AZILE pt bolnavi si batrani. Cerceteaza si istoria sa vezi ce viata duceau romanii, IAR ACUM IATA RASPLATA OSTENELILOR , FUGA DE CREDINTA STRAMOSEASCA. VA INTREB ,DACA AR TRAI DOMNITORII NOSTRI ACUM SI AR VEDEA CA O PARTE DIN REPREZENTATII POPORULUI RO FUG LA SECTARISM CE AR SPUNE OARE? ... RUSINE CELOR CARE NU-SI CUNOSC ISTORIA!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Curățiți aluatul cel vechi, ca să fiți frământătură nouă, precum și sunteți fără aluat; căci Paștile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi." (1 Cor.5,7) La fel si cu sarbatoarea Cincizecimii...(de Florii eu nu am amintit nimic). Aceste sarbatori ceremoniale au fost instituite doar pentru spatiul iudaic. Pe de alta parte, sabatul este un exemplu de sarbatoare COMEMORATIVA, este un memorial al Creatiunii. El transcede mozaismul, pt ca sabatul a fost facut pentru om, nu doar pentru iudeu: "... Sâmbăta a fost făcut pentru om..." (Marcu 2,27) Citat:
"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos..." (2 Tim.3,16) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ca si POEZIILE de pe topicuri publicate de fratiile voaste...asta ii o poezie si o poti pune si pe note muzicale....ai sa gasesti aceeasi publicatie si pe alte topicuri..
Despre sarbatori cred ca nu ai inteles, sau nu vrei sa intelegi ce am zis...ce au sarbatorit iudeii la PASTI si ce sarbatorim noi....la fel cu CINCIZECIMEA...despre Sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim sau FLORIILE vroiam sa spun ca noi ne aducem aminte de acel eveniment...CEVA GRESIT DUPA PAREREA TA? |
|
|||
|
|||
![]()
Despre sarbatori cred ca nu ai inteles, sau nu vrei sa intelegi ce am zis...ce au sarbatorit iudeii la PASTI si ce sarbatorim noi....la fel cu CINCIZECIMEA...despre Sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim sau FLORIILE vroiam sa spun ca noi ne aducem aminte de acel eveniment...CEVA GRESIT DUPA PAREREA TA?
CINCIZECIMEA DUPA STIINTA MEA NU ESTE INTRARAE DOMNULUI IN IERUSALIM CI ESTE RUSALILE -POGORIREA DUHULUI SFINT |
|
|||
|
|||
![]()
POSTAT DE GEONY
Avem cu ce ne mandri noi ortodocsii ca am avut domnitori care au stiut sa pastreze legatura cu Dumnezeu, au aparat CREDINTA SI NEAMUL pana la moarte:vezi sfarsitul vietii lui Constantin Brancoveanu si a fiilor lui,.(nu era sectar).Despre altii nici ca mai SA NU SPUI CA SI DOMNITORII TARII ROMANESTI ERAU SFINTI. Luca 18:19 "Pentru ce Mă numești bun?" i-a răspuns Isus. "Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu. EU CRED CA TOTI OAMENI SUNT PACATOSI SI AU NEVOIE DE MINTUIRE Romani 3:23 Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Romani 3:10 după cum este scris: "Nu este nici un om neprihănit, nici unul măcar Psalmii 14:2 Domnul Se uită de la înălțimea cerurilor peste fiii oamenilor, să vadă de este vreunul care să aibă pricepere, și care să caute pe Dumnezeu. Psalmii 14:3 Dar toți s-au rătăcit, toți s-au dovedit niște netrebnici; nu este nici unul care să facă binele, nici unul măcar ATUNCI CUM POTI SA NUMESTI SFINT PE CINEVA. POTI SA FII SFINTIT SI CURATIT DE PACATE EU CRED DOAR PRIN SINGELE DOMNULUI ISUS HRISTOS ,MIELUL FARA CUSUR JERTFIT PENTRU PACATEL NOASTRE. CHIAR SI APOSTOLII AU AVUT NEVOIE DE ACEASTA JERTFA SI EI AU FOST OAMENI CA SI NOI DOAR CA AU TRAIT O VITA APROAPE DE DUMNEZEU. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|