Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2009, 12:44:19
doarunom doarunom is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Saurian Vezi mesajul
@doarunom: Am citit cam ce ai scris și ce ți s-a spus. Citind ce ai postat prima oară mă face să consider că cel mai bun lucru pe care să-l faci e să povestești lucrurile astea cu un duhovnic. Sincer nu prea pot fi de acord cu cei care dau sfaturi cu astfel de lucruri neștiindu-ți personalitatea ta.

Hai să îți povestesc o povestioară despre mine. Eram un timp obsedat de o fată, eram tot timpul deprimat și fata nu mă iubea, eu o doream ( deși o cunoșteam doar de pe net și prin mesaje la telefon ) și eram distrus etc etc etc. Am avut și eu vise cu sfinți, cu draci și nu mai știu cu ce. Am fost la Petru-Vodă și m-am apropiat de un monah ce fusese căsătorit și care îmi spunea la un moment dat chestii de genul că Dumnezeu nu a lăsat pe satana să se atingă de sufletul lui Iov ceea ce se întâmplă acum și de asta sunt așa ( mai aveam ispite de genul că mă simțeam tot timpul în plus la mănăstire, la o icoană făcătoare de minuni și izvorâtoare de mir am văzut într-o noapte că Hristos și Maica Domnului priveau cu o mândrie drăcească pe toți credincioșii care erau plini de evlavie față de icoană și mie mi se părea că erau ca niște fanatici după icoană etc.). Mila lui Dumnezeu a fost că am ajuns să mă spovedesc la un ieromonah la Petru-Vodă care "nu putea" să îmi înțeleagă sufletul meu. Adică odată când am avut o ceartă cu îngrijitorul bisericii, ieromonahul neștiutor a îndrăznit să îmi spună că m-aș fi putut smeri în fața respectivului om când nu înțelegea că firea mea nu ar fi putut în respectivul caz. Sesizezi ironia? Eram f mândru și din păcate acel monah binevoitor ( și era sincer binevoitor ) mi-a mângâiat ego-ul din cauză că nu îmi cunoștea sufletul meu cum era. Așa și aici: duhovnicul te poate ajuta cel mai bine.
Multumesc pentru sfat si pentru ce mi-ai povestit :) Ai mare dreptate, mandria asta ne da mult de lucru... cred ca asta e cauza tuturor relelor, fiind pacatul primordial. Trebuie sa invatam sa ne smerim si sa realizam ca suntem nimic fara Dumnezeu!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Frica de cel rau AlexieOmulLuiDumnezeu Rugaciuni 5 03.09.2011 21:58:02
mi-e frica arle Exorcismul 90 11.11.2010 16:23:06
mi-e frica sa ma duc la spovedanie mihai_m Pocainta 20 15.08.2010 23:53:40
Frica silverstar Generalitati 26 04.11.2006 16:04:52